Τα συγκλονιστικά λόγια του Κενάν Αγιάζ για το Κουρδιστάν και την Κύπρο: Το φασιστικό τουρκικό κράτος είναι μια μηχανή γενοκτονίας…

FILE PHOTO: Το ΑΚΕΛ στήριιξε και συμμετείχε στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε η κουρδική κοινότητα της Κύπρου ενάντια στην απόφαση έκδοσης του αγωνιστή Κενάν Αγιάζ. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ




Κείμενο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. Αυτά τα λόγια ανήκουν στον σύντροφό μας Κενάν Αγιάζ (Kenan Ayaz), που τα φωνάζει δυνατά χωρίς να κουραστεί, στους δύο μήνες άδικων και παράνομων δικαστικών διαδικασιών, διάστημα στο οποίο έγιναν πολιτικές διαπραγματεύσεις και συναλλαγές.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος». Σημειώνει και τα εξής:

Εμείς, ο Κενάν και οι σύντροφοί του, κρατούσαμε πάντα ζωντανή την ελπίδα μας ότι η Κυπριακή κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών και του Κουρδικού λαού, με τον οποίο μοιράζεται μια κοινή ιστορική μοίρα.

Ο σύντροφός μας Κενάν, μα και εμείς οι συντρόφοι και υποστηρικτές του, τονίζαμε πάντοτε πως αυτή η υπόθεση δεν είναι νομική, αλλά πολιτική. Και αυτό γινόταν τόσο στηνυπεράσπισή στο δικαστήριο, όσο και στις συναντήσεις που είχαμε ως υποστηρικτές του.

Αν και όλοι γνωρίζουν ότι ο πραγματικός υποκινητής αυτής της υπόθεσης είναι το φασιστικό τουρκικό κράτος, η Κυπριακή κυβέρνηση ισχυρίστηκε το αντίθετο, και αποφάσισε να παραδώσει τον συναγωνιστή και φίλο μας στις δυνάμεις κατοχής και γενοκτονίας.

Με την απόφαση αυτή όχι μόνο αρνήθηκε τους κοινούς πόνους και τις πληγές της ιστορίας, αλλά πήρε και το μέρος των κατοχικών και γενοκτονικών δυνάμεων.

Το φασιστικό τουρκικό κράτος είναι μια μηχανή γενοκτονίας. Κατά την διάρκεια της ιστορίας της έχει καταλάβει κάθε μέρος που πήγε δημιουργώντας σύγκρουση και εχθρότητα μεταξύ των λαών, και έγινε δράστης γενοκτονικών επιθέσεων.

Σε όλη την ιστορία, τόσο το γερμανικό κράτος όσο και το φασιστικό τουρκικό κράτος παρείχαν οικονομική, στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη στις σφαγές και τις επιθέσεις γενοκτονίας.

Δυστυχώς, με αυτήν την πολιτική υπόθεση που ασκήθηκε εναντίον του φίλου μας Κενάν, η Κυπριακή κυβέρνηση και το κράτος έγιναν εταίροι σε αυτό το έγκλημα. Στάθηκαν κι αυτοί δίπλα στους γενοκτόνους που θέλουν να ολοκληρώσουν την γενοκτονία του Κουρδικού λαού.

Το φασιστικό τουρκικό κράτος έκανε αμέτρητες σφαγές και κατακτήσεις, γλωσσικές, πολιτιστικές και φυσικές γενοκτονίες κατά του Αρμενικού, Ασσυριακού και Κουρδικού λαού, καθώς και βάναυσες σφαγές και κατοχικές επιθέσεις στον Κυπριακό λαό.

Οι σφαγές και οι γενοκτονικές πολιτικές που εφάρμοσε το φασιστικό, εισβολικό και γενοκτονικό τουρκικό κράτος εναντίον άλλων λαών, ιδιαίτερα του Κουρδικού και του Κυπριακού λαού, είναι ακόμα νωπές.

Όμως ο εισαγγελέας που διορίστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενεργούσε σχεδόν σαν δικηγόρος του φασιστικού τουρκικού κράτους. Λειτούργησε ενεργά για την έκδοση του φίλου μας.

Καταρχάς, επισημαίνουμε ότι η στάση του εισαγγελέα και του δικαστηρίου είναι αντίθετες με την θυσία του Θεόφιλου Γεωργιάδη, ο οποίος δημιούργησε γέφυρα φιλίας μεταξύ Κύπρου και Κουρδιστάν.

Με την στάση τους για την έκδοση του Κενάν, αντάλλαξαν την μνήμη των ηρώων που αντιστάθηκαν και έπεσαν μάρτυρες στην εισβολή με τα αργύρια της προδοσίας. Για εμάς αυτό σημαίνει να ερωτευτείς τον δήμιό σου.

Ως Κούρδοι και Κουρδιστάν που ζούμε στην Κύπρο, δείξαμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δοκιμασίας μεγάλη ευαισθησία σε όλες τις ιερές αξίες του Κυπριακού λαού.

Χρησιμοποιήσαμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε με μη βίαιες και πλήρως δημοκρατικές μεθόδους, κάνοντας διπλωματικές συνομιλίες ώστε η κυβέρνηση και το κράτος της Κύπρου να μην εντασσόταν στο παιχνίδι των διεθνών δυνάμεων, και εκφράσαμε τις ανησυχίες μας.

Σε όλες τις επίσημες πολιτικές συναντήσεις που είχαμε, είδαμε ότι η στάση και η προσέγγιση των αρχών, που εξέφρασαν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με κλασσική και διπλωματική γλώσσα, στην πραγματικότητα απλώς αποσπούσαν την προσοχή μας από την δικαστική απόφαση.

Οι Κούρδοι και ο λαός του Κουρδιστάν δεχόμαστε και εμείς την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Είδαμε όμως ότι για το γερμανικό κράτος το ίδιο το δικαστικό σώμα και το δικαστήριο δεν είναι ανεξάρτητα.

Για κάποιο λόγο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου δεν έδωσε καμία εξήγηση για την υπόθεση που διήρκεσε περίπου δύο μήνες, και ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε δήλωση μόλις δύο ημέρες πριν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Πριν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, για την έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, το υπουργείο δήλωσε ότι «η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας είναι σωστή».

Το Ανώτατο Δικαστήριο πήρε την απόφαση έκδοσης επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό το γεγονός δείχνει ξεκάθαρα μια πολιτική παρέμβαση και πίεση στο δικαστικό σύστημα.

Κατά την άποψή μας, η δήλωση του υπουργείου δεν είναι συνηθισμένη και τυχαία. Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας στο δικαστικό σώμα όχι μόνο βάζει υπό συζήτηση την δημοκρατική πλευρά μιας χώρας, αλλά θα δημιουργήσει και σοβαρό κίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν στην Κύπρο.

Ο αγώνας για την ελευθερία των Κούρδων και του Κουρδιστάν δικάστηκε στο πρόσωπο του φίλου μας Κενάν Αγιάζ, και ένας λαός κηρύχθηκε «τρομοκράτης» στη δίκη που προκάλεσε το τουρκικό κράτος.

Στον αδερφό του Κενάν, που περίμενε μόνο την ελευθερία του αδελφού του έξω από το δικαστήριο, γίναμε μάρτυρες των πρακτικών και της βίας της κυπριακής αστυνομίας, η οποία μέχρι σήμερα δεν έμοιαζε με τις πρακτικές της τουρκικής αστυνομίας.

Η δικαιοσύνη, που προσπάθησε βιαστικά να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του φασιστικού τουρκικού κράτους, θα δείξει την ίδια ευαισθησία και για τους φίλους μας που έχουν υποστεί ξυλοδαρμό, βία και βασανιστήρια από την Κυπριακή αστυνομία; Θα κινηθούν νομικές διαδικασίες κατά των βασανιστών αστυνομικών;

Μετά την δήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος» για τους φίλους μας που υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μίλησε για «ύβρη». Θα ζητήσει τώρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης συγγνώμην από τους Κούρδους που ζούνε και εργάζονται στην Κύπρο;

Εν κατακλείδι, με την απόφαση έκδοσης του δικαστηρίου, που δεν βασίζεται σε κανένα νόμο και δικαιοσύνη, δεν παραδώσατε απλώς τον φίλο μας στο φασιστικό τουρκικό κράτος, αλλά τούτο γίνεται καθαρά για πολιτικά συμφέροντα.

Θέλουμε να ξέρετε ότι με αυτή την απόφαση παραδώσατε στο τουρκικό κράτος τους μάρτυρες της Κύπρου, που βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν από το φασιστικό τουρκικό κράτος μπροστά στα παιδιά τους το 1974.

Παραδώσατε στους δολοφόνους του τον Θεόφιλο, που προσπαθούσε να αναπτύξει ένα κοινό αγώνα μεταξύ του Κυπριακού και του Κουρδικού λαού, και δολοφονήθηκε από το φασιστικό τουρκικό κράτος.

Εμείς, ως Κουρδικός λαός που αγωνίζεται για την ελευθερία, θέλουμε όλος ο αγαπητός λαός της Κύπρου να γνωρίζει ότι θα μείνουμε στις μνήμες των ανεκτίμητων, μαρτυρικών και ηρωικών λαών του Κουρδιστάν όσο και της Κύπρου.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις νοοτροπίες που προσπαθούν να σπείρουν τους σπόρους της εχθρότητας μεταξύ των λαών μας.

Αφήνουμε στη συνείδηση όλου του αγαπητού Κυπριακού λαού τον απολογισμό της προδοσίας που διέπραξε η Κυπριακή κυβέρνηση, η οποία είναι εταίρος στην δικαστική απόφαση έκδοσης κατά του σφαγιασμένου λαού μας.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όλο τον αξιότιμο Κυπριακό λαό, που έδειξε αλληλεγγύη μαζί μας κατά τη διάρκεια αυτής της κινητοποίησης και δεν διέκοψε ούτε στιγμή την υποστήριξή του.

Όπως δήλωσε τόσες φορές ο φίλος μας Κενάν Αγιάζ, φωνάζουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

Ζήτω η ενότητα των λαών
Ζήτω η αλληλεγγύη Κύπρου και Κουρδιστάν
Κάτω οι φασιστικές, κατοχικές και γενοκτονικές δυνάμεις.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η κυπριακή Δικαιοσύνη αποφάσισε να στείλει ένα Κούρδο αγωνιστή στο στόμα του Ερντογάν: Τι θα πείτε στο δολοφονημένο Θεόφιλο Γεωργιάδη;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: