Συλλογή υπογραφών για να προταθεί ο Μιχάλης Μυτακίδης (BD Foxmoor) των Active Member για το Νόμπελ Λογοτεχνίας [videos]

Ο Μιχάλης Μυτακίδης via Active Member facebook




Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών έχει αρχίσει τις τελευταίες ώρες ώστε ο Μιχάλης Μυτακίδης των Active Member, γνωστός ως BD Foxmoor, να προταθεί για Νόμπελ Λογοτεχνίας!

Τη διαδικασία κίνησε η Ανεξάρτητη Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών με την επωνυμία «Armarima» «εκτιμώντας την τεράστια προσφορά του σπουδαιότερου Έλληνα ποιητή εν ζωή στην κοινωνία μας μέσα από την ποίηση και την μουσική του» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 500 ηλεκτρονικές υπογραφές με τον ίδιο τον Μιχάλη Μυτακίδη να προμοτάρει τη συλλογή υπογραφών μέσα από τα προφίλ των Active Member στα social media.

Στη σχετική πλατφόρμα σημειώνεται: «Ο Μιχάλης Μυτακίδης είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος Έλληνας ποιητής και μουσικός που τιμάται και αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους του και το Ελληνικό κοινό (και όχι μόνο) τα τελευταία τριάντα έτη. Έχει εμπνεύσει την Ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό και στιχουργικό ”κύμα” , αφυπνίζοντας το θυμικό της αίσθημα , διαμορφώνοντας παράλληλα και την αισθητική της. Ο Μιχάλης Μυτακίδης έχει σταθεί μακριά από κάθε πολιτική ,θρησκευτική ή φυλετική διάκριση στο περιεχόμενο των στίχων του,  πορευμένος μη εξαρτώμενος από καμία υποστηρικτική τοιαύτη δύναμη , πράττοντας μόνο πάντα όσα η καλλιτεχνική του φύση του όριζε.

Κρίνοντας το έργο του πανανθρώπινο και μοναδικό , ανεξάρτητο και ειλικρινές , δίχως πολιτική ή θρησκευτική χροιά, δίχως καμία υποστήριξη από ‘’κύκλους’’ πολιτικούς ή άλλους τέτοιους, προχωράμε στην πρότασή μας για την υποψηφιότητα του ανεξάρτητοι , όπως έκανε ο ίδιος σε όλη την σπουδαία του πορεία!».

Ποιος είναι ο Μιχάλης Μυτακίδης

Ο Μιχάλης Μυτακίδης (21 Αυγούστου 1967), ευρύτερα γνωστός ως B.D. Foxmoor, είναι Έλληνας low baper και μουσικός παραγωγός, μέλος του low bap συγκροτήματος Active Member.

Γεννημένος στο Πέραμα του Πειραιά από πατέρα Μικρασιάτη και μητέρα Ψαριανή της Σύρου. Έκανε την πρώτη επαφή του με το rap το 1979 μέσω ενός κομματιού των Sugarhill Gang από τον ραδιοφωνικό σταθμό της αμερικάνικης βάσης και ξεκίνησε να ψάχνει οτιδήποτε είχε σχέση με το rap και το hip hop. Τότε ήταν που υιοθέτησε το ψευδώνυμο Foxmoor.

Την περίοδο 1983-1985 φοίτησε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου. Στη συνέχεια εργάστηκε σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, για να ανοίξει το 1989 το δικό του εστιατόριο στο Πέραμα ενώ παράλληλα από το 1985 ήταν DJ.

Στις 20 Ιουνίου του 1992, στη συναυλία των Public Enemy στο Κατράκειο, ο B.D. Foxmoor γνωρίζεται με τον DJ MCD και σχηματίζουν τους Active Member. Την επόμενη χρονιά δημιούργησε τη Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη Διαμαρτυρία. Στη συνέχεια συγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια καθώς το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν κάτι που δεν ήταν συνηθισμένο εκείνη την εποχή στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.

Μέσω της Freestyle Productions κυκλοφόρησαν άλλοι 3 δίσκοι αποκλειστικά σε βινύλιο, ο πρώτος προσωπικός του B.D. Foxmoor, I’m Still an Active Member, το R.E.A.L. των Radicals και το 1994 ο δεύτερος δίσκος των Active Member, Στην ώρα των σκιών.

Το 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και υπογράφοντας συμβόλαιο με την Warner έγιναν το πρώτο ελληνικό hip-hop συγκρότημα που υπέγραφε συμβόλαιο με πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία. Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Active Member Το μεγάλο κόλπο, που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς.

Έκτοτε ο B.D. Foxmoor αποφάσισε να βαφτίσει διαφορετικά το hip-hop που εκπροσωπούσε, προκειμένου να το διαφοροποιήσει από την γενική έννοια “hip hop”. Το ονόμασε, λοιπόν, Low Bap, μια παραλλαγή του όρου boom bap που χρησιμοποιούταν στην Αμερική από ορισμένους old school rappers όπως ο KRS ONE. Αργότερα ελέχθει από τον B.D. Foxmoor ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή.

Το 1996 κυκλοφόρησε ο επόμενος δίσκος των Active Member, Από τον τόπο της φυγής και την επόμενη χρονιά ο B.D. Foxmoor ασχολήθηκε με την παραγωγή των πρώτων δίσκων των συγκροτημάτων ΝΕΒΜΑ και Βαβυλώνα, Μακριά απ’ τη γιορτή και Αρχή επί τέλους όπως επίσης και της συλλογής Kramahopperata.

Το 1998 κυκλοφορεί ακόμη ένας δίσκος των Active Member, Μύθοι του βάλτου, και ακολουθούν παραγωγές του B.D. Foxmoor στον πρώτο προσωπικό δίσκο της Sadahzinia, Άλλο ένα ψέμα, και στον δίσκο Umicah, μια συνεργασία του τότε μέλους των Active Member, Xray, με το low bap συγκρότημα Prohja. Αυτή τη χρονιά, συγκεκριμένα τον Αύγουστο, ξεκινάει μαζί με τον Xray στον Rock FM την ραδιοφωνική εκπομπή Ονειρολόγιο.

6 χρόνια μετά τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, το 1999 κυκλοφορεί τον 2ο, Στη χάση και στη φέξη. Την ίδια χρονιά επιμελείται την παραγωγή και συμμετέχει στην συλλογή low bap συγκροτημάτων Low Bap Sessions, Vol.1 και του δεύτερου δίσκου των Βαβυλώνα, Το κουαρτέτο των στοιχειών.

Το 2000 αποδεικνύεται ως μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές για τον B.D. Foxmoor καθώς κυκλοφορεί ο δίσκος των Active Member, Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες, καθώς και το διπλό CD Live/Remix, με ζωντανές ηχογραφήσεις των Active Member και remix των κομματιών τους στο κάθε CD αντίστοιχα. Συμμετείχε στην παραγωγή του πρώτου δίσκου των Brigada, Ανέσπερα ξόρκια, του 2ου της Sadahzinia, Ασημένια Άκρη και του πρώτου των, αποτελούμενων από διάφορους low bap καλλιτέχνες, Φάρσα, Δε Σαουντρακ.

Επιμελήθηκε επίσης την παραγωγή στα πρώτα single νέων low bap συγκροτημάτων, όπως Non Grata, 843, Piñata και Ρέλικα. Συμμετείχε επίσης στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου Είναι ένας κόσμος εκεί έξω του ροκ συγκροτήματος Απόντες. Κυκλοφόρησε επίσης το βιβλίο Χρέωσέ τα στη φωτιά που περιέχει όλους τους στίχους που έχει γράψει στο διάστημα 1993-2000.

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2001, εγκαινίασε στο Πέραμα το πρώτο hip hop δισκάδικο στην Ελλάδα, το Intro, ενώ το φθινόπωρο άρχισε να λειτουργεί το studio Perasma. Τη χρονιά αυτή κυκλοφορεί τον, εξ ολοκλήρου ορχηστρικό, τρίτο προσωπικό του δίσκο, Το μυστικό οκτάγωνο. Ακολουθεί η κυκλοφορία του δίσκου των Active Member Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου και δύο κυκλοφορίες με σημαντικές συμμετοχές: Η Kramahopperata II, δίσκος στον οποίο ο B.D. Foxmoor συνεργάστηκε με καλλιτέχνες εκτός των στενών ορίων του low bap, όπως ο Χρήστος Θηβαίος, η Μαρία Παπανικολάου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Waldemar Bastos, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο αμερικάνος ράπερ Prodigy των Mobb Deep. Το cd single Make a wish του αμερικάνου μπασκετμπολίστα του NBA Ron Artest.

Το 2002 κυκλοφορεί το Πέρασμα στ’ ακρόνειρο, ο 8ος στούντιο δίσκος των Active Member, οι οποίοι μένουν στη συνέχεια να έχουν μόνο μέλος τον B.D. Foxmoor μετά την αποχώρηση του Xray. Για μια ακόμη χρονιά επιμελείται την παραγωγή σε δίσκους low bap καλλιτεχνών, όπως της Sadahzinia, των Brigada, των Βαβυλώνα και του split δίσκου των Piñata και Ρέλικα. Λίγο πριν τελειώσει το 2002, εγκαινίασε στο Πέραμα βιβλιοπωλείο «Χρονορωγμή».

Με έναν μονάχα δίσκο να απομένει στο συμβόλαιο των Active Member με τη Warner, o B.D. Foxmoor ιδρύει τον Απρίλιο του 2003 μαζί με τη Sadahzinia το ανεξάρτητο label 8ctagon. Από την 8ctagon κυκλοφορεί ο 4ος προσωπικός του δίσκος Αφοβία και στη συνέχεια επιμελείται την παραγωγή σε άλλες κυκλοφορίες της 8ctagon, όπως ο δίσκος της Sadahzinia, Η βουή και τα καμώματα και των Βαβυλώνα, Γης μαδιάμ. Κυκλοφορεί επίσης και το 12″ βινύλιο No Man’s Land σε συνεργασία με τον βρετανό ράπερ Rodney P. Κυκλοφορεί επίσης από τη Χρονορωγμή ένα μικρό βιβλιαράκι με σκέψεις του με τίτλο «Από ‘δω κι από ‘κει».

Το 2004 οι ανανεωμένοι Active Member, αποτελούμενοι από τον B.D. Foxmoor, τη Sadahzinia και τον DJ Booker κυκλοφορούν τον τελευταίο δίσκο τους μέσω της Warner, με τίτλο Fiera. Την ίδια χρονιά συνεχίζει να επιμελείται παραγωγές low bap καλλιτεχνών, όλες κυκλοφορίες της 8ctagon πια. Ανάμεσα σε αυτές κυκλοφορεί και το πρώτο EP του γιου του B.D. Foxmoor, Σωτήρη Μυτακίδη ή αλλιώς Ramon.

Το 2005 κυκλοφορεί τον 5ο του προσωπικό δίσκο Wasted in Hiphopoly, αποτελούμενο από διπλό CD και ένα DVD με βίντεο κλιπ. Στις 11 Οκτωβρίου του 2005 κυκλοφορεί ο 10ος στούντιο δίσκος των Active Member μέσω της 8ctagon, με τίτλο Blah – Blasphemy και αποτελείται από ένα CD και ένα DVD με το DVD να περιέχει βίντεο κλιπ αλλά και μια συναυλία των Active Member, μια από τις τελευταίες συναυλίες που έγιναν στο Ρόδον πριν αυτό κλείσει.

Το 2006 επιμελείται την παραγωγή στον δίσκο της Sadahzinia Πετρανάσα και κυκλοφορεί το βιβλίο Χρέωσέ τα κι αυτά στη φωτιά που περιέχει όλους τους στίχους που έχει γράψει στο διάστημα 2000-2006. Στις 4 Δεκεμβρίου έρχεται η νέα κυκλοφορία των Active Member, Σκιεράτσα, ένα συλλεκτικό boxset που περιείχε τα 3 νέα άλμπουμ του συγκροτήματος: Blah-Blasphemy 2, Βαθύσκιωτα και Άπνοια. Από τη σύνθεση του συγκροτήματος σε αυτή τη κυκλοφορία απουσιάζει ο DJ Booker, με το συγκρότημα να αποτελείται μονάχα από τους B.D. Foxmoor και Sadahzinia.

Δισκογραφία

Προσωπική δισκογραφία / Άλμπουμ

I’m Still an Active Member (Freestyle Productions, LP, 1993)
Στη Χάση και στη Φέξη (WEA, CD, 1999)
Το Μυστικό Οκτάγωνο (WEA, CD/LP, 2001)
Αφοβία (8ctagon, 804 – CD, 2003)
Wasted in Hiphopoly (8ctagon, 818 – 2CD+DVD, 2005)
Όταν οι μικρόνοοι HipHopραγούν (2007)
Darkest light epitome (2008)
Μadmoana (8ctagon, CD+2DVD, 2008)
Vadarkia (8ctagon, LP, 2009)
Dublaz 44 (Imantas, CD, 2011)
Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο (Imantas, CD, 2012)
Armarima (Spider Music, 2CD, Bonus ο ακυκλοφόρητος δίσκος “Veterapnos”, 2016)
Alivas (8ctagon, CD, 2016)

Singles, EP

Δανεικές Προσευχές (WEA, CD single, 1999)
5/2/03 (Intro/Freestyle Productions, CD single, 2003)
Σφήνα (8ctagon, 813 – EP, 2004)
Σκριπτόριο (Talkback, EP, 2020)
Με τους Active Member[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλμπουμ

Διαμαρτυρία (Freestyle Productions, LP, 1993)
Στην ώρα των Σκιών (Freestyle Productions, LP, 1994)
Το μεγάλο κόλπο (WEA, CD/2LP, 1995)
Από τον τόπο της φυγής (WEA, CD/2LP, 1996)
Μύθοι του βάλτου (WEA, CD/2LP, 1998)
Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες (WEA, CD, 2000)
Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου(WEA, CD/2LP, 2001)
Πέρασμα στ’ ακρόνειρο (WEA, CD, 2002)
Fiera (WEA, CD, 2004)
Blah-Blasphemy (8ctagon, CD+DVD, 2005)
Σκιεράτσα (8ctagon, 2006 – BoxSet περιορισμένης κυκλοφορίας με 3CDs)Blah-Blasphemy 2 (8ctagon, 2006 – 2LP, CD)
Βαθύσκιωτα (8ctagon, 2006 – CD)
Άπνοια (8ctagon, 2006 – CD)
Απ’της φτιάξης μας τα λάθια (8ctagon, 2009 – 2LP), (8ctagon, 2009 – 2CD), (8ctagon, 2009 – 2CD και DVD, συλλεκτική έκδοση)
Αρσενάλι (8ctagon, 2012)
Cosmos Alivas (Not on Label, Vinyl, 2014)
Ζαλίκι (Talkback, 2CD, 2017)
Φρυκτωρία (Talkback, 2020)

Ζωντανές ηχογραφήσεις, συλλογές

Απ’ το “Μεγάλο Κόλπο” στη “Fiera” (WEA, CD, 2005)
Κλασικά κι Αγαπημένα (8ctagon, CD, 26 Φεβρουαρίου 2007)
Tribute Live Active Member στο Γκάζι 26 Ιουνίου 2009 (8ctagon, 2009 – DVD)
Active Member – “outro” Η τελευταία συναυλία 7-11-2015 (Talkback, 2015 – DVD/2CD)

Άκου, Μάνα (WEA, promo maxi 12”,1995)
Πρόσφυγας (WEA, promo maxi 12”,1996)
Για τ’ αδέρφια που χαθήκανε νωρίς (WEA, CD single, 1997)
2/12/02 (WEA, CD single, 2002)
Με τους La Bruja Muerta[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα λόγια που κυκλώσαν το σκοτάδι (Imantas, 2CD, 2011)
Χειμώνας (Imantas, CD, 2011)
Τελευταίες λεύτερες μέρες (Imantas, CD, 2012)
Ξάγναντο (Talkback, 2CD, 2021)
Συμμετοχές, παραγωγές και συλλογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
FF.C – Σκληροί Καιροί (Ανεξάρτητη Παραγωγή, LP, 1993)
Radicals – R.E.A.L. (Freestyle Productions, Maxi single, 1993)

Goin’ Through – Αναζήτηση (F.M. Records A.E., Maxi Single, 1994)
Goin’ Through – Αναζήτηση (F.M. Records A.E., LP, 1995)
ΝΕΒΜΑ – Μακριά απ’ τη γιορτή (Freestyle Productions/Wipeout Records, CD, 1997)
Βαβυλώνα – Παράφρων (EMI/Freestyle Productions, CD single, 1997)
Βαβυλώνα – Αρχή επί Τέλους (EMI/Freestyle Productions, CD+2LP, 1997)
Διάφοροι – Kramahoperrata (Freestyle Productions/WEA, CD, 1997)
Sadahzinia – Άλλο ένα Ψέμα (Freestyle Productions/WEA, CD, 1998)
Xray & Prohja – Umicah (Freestyle Productions/WEA, CD, 1998)
Διάφοροι – Τραγούδια έγραψα για φίλους – tribute δίσκος στον Διονύση Σαββόπουλο. Οι Active Member φτιάχνουν από την αρχή (στιχουργικά/ παραγωγή) το κομμάτι «Το δέντρο» (Polygram, CD, 1998)

Low Bap Sessions – Vol.1 (Freestyle Productions/WEA, CD, 1999)
Βαβυλώνα – Πολισμανία (WEA/Freestyle Productions, CD single, 1999)
Βαβυλώνα – Το κουαρτέτο των στοιχειών (EMI, CD, 1999)
Φαύλος Κύκλος – Φαύλος Κύκλος Vol.1 (Freestyle Productions, LP, 1999)
Φάρσα – Φάρσα (V2/Freestyle Productions, CD single, 2000)
Φάρσα – Δε Σάουντρακ (V2/Freestyle Productions, CD, 2000)
Non Grata – Νοn Grata (WEA/Freestyle Productions, CD, 2000)
843 – Σ’ ένα γήπεδο ουρανό (WEA, CD single, 2000)
Sadahzinia – Sadahzinia (WEA/Freestyle Productions, CD single, 2000)

Brigada – Brigada (WEA/Freestyle Productions, CD, 2000)
Sadahzinia – Ασημένια Άκρη (WEA/Freestyle Productions, CD, 2000)
Brigada – Ανέσπερα Ξόρκια (WEA/Freestyle Productions, CD, 2000)
843 – 843 (Freestyle Productions/WEA, EP, 2000)
Απόντεs – Είναι ένας κόσμος εκεί έξω (FM Records, CD, 2000), συμμετοχή στο ομώνυμο κομμάτι
Pinãta – Έθιμο (V2, CD single, 2000)
Ρέλικα – Ρέλικα (Freestyle Productions/WEA, CD single, 2000)
Διάφοροι – Kramahoperrata II (WEA, CD, 2001)
Ron Artest – Make a Wish (WEA/Freestyle Productions, CD single, 2001)
Βrigada – Μεγάλο Δαγκωμένο Μήλο (WEA, CD single, 2001)
Red Armada – Umicah 2 (Intro/Freestyle Productions, CD, 2002)
Brigada – Πυροκάμωτα (WEA/Freestyle Productions, CD, 2002)
Βαβυλώνα – Επιτέλους (Intro/Freestyle Productions, CD, 2002)

Sadahzinia – Στο Χρώμα της Στάχτης (WEA /Freestyle Productions, CD, 2002)
Pinãta+Ρέλικα – Το Τελευταίο μας Χαρτί (Intro/Freestyle Productions, CD, 2002)
Το Κακό Συναπάντημα – Το Κακό Συναπάντημα (Intro/Freestyle Productions, CD, 2002)
Red Armada – Πασαμοντάνια (Intro/Freestyle Productions, CD, 2003)
Various Artists – Sampleterra (8ctagon, 801 – CD, 2003)
Sadahzinia – Μαγιάτικο (8ctagon, 802 – CD single, 2003)
Βαβυλώνα – Γης Μαδιάμ (8ctagon, 803 – CD, 2003)

Sadahzinia – Η βουή και τα καμώματα (8ctagon, 805 – CD, 2003)
No Man’s Land – Rodney P, B.D.Foxmoor (8ctagon, 12’’, 2003)
“Red Zone” – Umicah (8ctagon, 806 – CD/2LP, 2003)
B.D. Foxmoor & Ramon present Low Bap Mix Tape Vol.1 (8ctagon, 807 – CD, 2003)
Ta Demos – Low Bap Sessions Ta Demos Vol.2 (8ctagon, 809, 2004)

Καμίζα – Steel 440, Fab 888, Βαβυλώνα, Radim, B.D.Foxmoor (8ctagon, 810 – EP, 2004)
Ramon – Low Bap (8ctagon, 811 – EP, 2004)
Various artists – Sampler (8ctagon, 814, 2004)
Totem – 91 (8ctagon, 815, 2004)
Καμίζα – Low Bap Warriors (8ctagon, 816 – EP, 2004)
Red Armada – Dainja In. Ov. (8ctagon, 817 – CD, 2004)
Antiterra – Location Sonorolla (8ctagon – LP,2005)

Sadahzinia – Πετρανάσα (8ctagon – CD, 2006)
Varius Artists – No Sponsors (8ctagon – CD, 2007)
Χνάρια – Iconaclasta (8ctagon – EP+CD, 2008)
Oscura Vista – Της σκοτιάς το βάλσαμο (8ctagon – EP,2008)

Χνάρια – Χνάρια (8ctagon – CD, 2009)
Sadahzinia – Σάρμα (8ctagon – CD, 2010)
Sadahzinia – Κάρπιμο (8ctagon – Cd, 2015)

Με πληροφορίες από reader.gr
Ελλάδα Αθήνα

Park your Cinema: Ξεκινούν και φέτος από Ιούνιο οι υπαίθριες βραδιές σινεμά στο «Νιάρχος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: