Πρόβλημα και με την πλατφόρμα myschoοl: Κακόβουλο μήνυμα για… αλλαγή εξεταστικού κέντρου στις Πανελλαδικές – Καμία αλλαγή λέει η Δευτεροβάθμια

File photo: Υποψήφιοι παραλαμβάνουν τα τετράδια των πανελλαδικών κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εξετάσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Υποψήφιος Πανελλαδικών εξετάσεων και η μητέρα του δέχθηκαν τηλεφώνημα από το Λάτσιο της Ρώμης, όπου αυτόματος τηλεφωνητής τους ενημέρωνε ότι αλλάζουν εξεταστικό κέντρο.

Μάλιστα τους παρακινούσε να ενεργοποιήσουν σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάβουν, ώστε να ενημερωθούν για το νέο εξεταστικό στο οποίο δήθεν κατετάγησαν.

Η μητέρα ενημέρωσε την Β’θμια Εκπαίδευση και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος, Σωκράτης Σαβελίδης, ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, ενώ κάλεσε τους διευθυντές και τους ζήτησε να ενημερώσουν τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας επικοινωνούν κατά κύριο λόγο, το myschoοl, δεν λειτουργεί σωστά μετά και την κυβερνοεπίθεση, έχει και αυτή πρόβλημα ασφάλειας και γι’ αυτό απευθύνθηκε και στα ΜΜΕ.

Το γεγονός δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Σαβελίδης στα ΜΜΕ ζητώντας να ενημερώσουν τους γονείς και υποψήφιους, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και σε ολόκληρη τη διαδικασία των Πανελλαδικών όπως ανακοινώθηκε.

Επίσης σε περίπτωση κατά την οποία δεχτούν οποιοδήποτε μήνυμα κάθε είδους σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ) το οποίο τους προτρέπει σε ενέργειες σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι, αλλά να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους, διατηρώντας τα στοιχεία του μηνύματος ώστε, αν χρειαστεί, να διερευνηθούν από τις αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Πηγή: ertnews

Ρώσους χάκερς πίσω από την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων υποπτεύονται οι ελληνικές αρχές: Έχει χαρακτηριστικά της ομάδας Killnet

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: