Χάνει ο Πούτιν την αγαπημένη του μαριονέτα; Πολύ άρρωστος ο Λουκασένκο, επιβεβαιώνουν Ρώσοι για τον δικτάτορα της Λευκορωσίας

FILE PHOTO: Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας και στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντρ Λουκασένκο. EPA, SERGEY GUNEEV , SPUTNIK , KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι πολύ άρρωστος, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας για την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, Κονσταντίν Ζατούλιν, στο ρωσικό διαδικτυακό έντυπο Podyom στις 14 Μαΐου.Ωστόσο, ο Ζατούλιν τόνισε ότι «δεν υπάρχει τίποτα υπερφυσικό εκεί, δεν είναι κορωναϊός» και «το άτομο έχει απλώς αρρωστήσει… και μάλλον χρειάζεται ξεκούραση».

Το γραφείο του Λουκασένκο αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι ο δικτάτορας «εργάζεται κανονικά».

  • Ο Λευκορώσος δικτάτορας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για περισσότερες από πέντε ημέρες.

Το μέσο ενημέρωσης Zerkalo μετέδωσε ότι ο Λουκασένκο κάνει πολύ λιγότερες δημόσιες εμφανίσεις από τις αρχές Μαϊου.

Ο Λουκασένκο παρακολούθησε την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, αλλά φαινόταν να δυσφορεί και έδειχνε άρρωστος.

Δεν μπόρεσε να περπατήσει μερικές εκατοντάδες μέτρα μέχρι το μέρος όπου επρόκειτο να καταθέσει  λουλούδια μαζί με τον Ρώσο δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν και τους άλλους ξένους καλεσμένους – τους προέδρους του Τατζικιστάν, του Κιργιζιστάν, του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν, του Τουρκμενιστάν και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας. Ρώτησε τον Πούτιν αν θα μπορούσε αντ ‘αυτού να πάει στο μνημείο  με αυτοκίνητο.

  • Στη συνέχεια, ο Λευκορώσος δικτάτορας απουσίαζε από το πρωινό για τους ξένους καλεσμένους που φιλοξενούσε ο Πούτιν.

Ο Λουκασένκο εθεάθη επίσης να φορά έναν επίδεσμο στο χέρι του και κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα, δεν εκφώνησε την καθιερωμένη ομιλία της 9ης Μαΐου στην Πλατεία Νίκης στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ.

Η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας επίσης υποστήριξε ότι ο Λουκασένκο είναι άρρωστος.

Καλεί σε ετοιμότητα η αντιπολίτευση

Η εξόριστη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια παρότρυνε σήμερα τους Λευκορώσους να «είναι καλά προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο» καθώς  η κατάσταση της υγείας του  Λουκασένκο αποτελεί αντικείμενο έντονων εικασιών.

«Κυκλοφορούν πολλές φήμες για την κατάσταση της υγείας του δικτάτορα Λουκασένκο», δήλωσε στο Twitter η βασική του αντίπαλος που βρίσκεται στην εξορία, η Τιχανόφσκαγια.

«Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο. Να θέσουμε τη Λευκορωσία στον δρόμο της δημοκρατίας και να εμποδίσουμε τη Ρωσία να παρέμβει», πρόσθεσε. «Χρειαζόμαστε μια διεθνή κοινότητα που πρέπει να είναι ενεργή και γρήγορη», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του Λευκορώσου ηγέτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ζήτησε σήμερα από τους δημοσιογράφους να «εμπιστεύονται μόνο τις επίσημες πληροφορίες».

«Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πληροφορία από το Μινσκ» για το θέμα αυτό, δήλωσε.

Mε πληροφορίες από AFP/ The New Voice of Ukraine

Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του δικτάτορα Λουκασένκο: Απών ξανά από κρατική φιέστα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: