Ντεμιρτάς προς Ερντογάν για θανατική ποινή: «Είμαι απόγονος του κατακτητή της Ιερουσαλήμ – Δεν μπορείς να κρεμάσεις ούτε το σακάκι μου – Όταν έρθει η ώρα θα είμαι δίκαιος μαζί σου»

FILE PHOTO: epa07340405 Supporter of the pro-Kurdish party Peoples’ Democratic Party (HDP) shout slogans as they attend ‘Peace and Justice’ rally with picture of jailed Kurdish leader Selahattin Demirtas in Istanbul, Turkey. EPA, SEDAT SUNA




Ο Ντεμιρτάς απάντησε σκληρά στη στοχοποίηση του Ερντογάν κατά τη διάρκεια της νικηφόρας ομιλίας το βράδυ των προεδρικών εκλογών όταν τον αποκάλεσε τρομοκράτη και το πλήθος φώναξε συνθήματα «Θανατική ποινή για τον Σέλο». «Θα πω, «Δεν μπορείς ούτε να κρεμάσεις το σακάκι μου», αλλά δεν αξίζεις καν τον κόπο», έγραψε ο Ντεμιρτάς στο Twitter.

Ο φυλακισμένος πρώην συναρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς αντέδρασε στη στόχευσή του από τον προέδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ των εκλογών.

Σε μήνυμά του που κυκλοφόρησε στο Twitter, ο Ντεμιρτάς ανέφερε:

«Ο γέρος βασιλιάς, που συνεχίζει τις συκοφαντίες, τις απειλές και τις προσβολές του από το μπαλκόνι του πολυτελούς ανακτόρου του, με το μεθύσι μιας δόλιας και ψεύτικης νίκης, και μπροστά του ένας όχλος λιντσαρίσματος, ζαλισμένος από ψέματα και απόλαυση, όλοι μαζί φωνάζουν «εκτέλεση “.

Το περιστατικό δεν συμβαίνει μια φορά κι έναν καιρό στη Γαλλία. Το έτος είναι 2023, ο τόπος είναι η Άγκυρα. Θα πω, «Δεν μπορείς ούτε να κρεμάσεις το σακάκι μου», αλλά δεν αξίζεις καν τον κόπο».

Είμαι το εγγόνι του μεγάλου Κούρδου Διοικητή Selahaddin Eyyubi, του κατακτητή της Ιερουσαλήμ, του οποίου το όνομα έχω πάρει. Όταν έρθει η μέρα, υπόσχομαι ότι θα είμαι δίκαιος με όλους σας».

Οι δηλώσεις του Ντεμιρτάς έγιναν αφότου ο Ερντογάν αποκάλεσε τον Ντεμιρτάς «τρομοκράτη» το βράδυ της 28ης Μαΐου, αμέσως μετά τη νίκη των προεδρικών εκλογών, και το πλήθος που τον άκουγε φώναξε συνθήματα «Θανατική ποινή στον Σέλο (ψευδώνυμο για τον Ντεμιρτάς).

Ο Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή από το 2016. Αντιμετωπίζει εκατοντάδες χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες που σχετίζονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) παρά την προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ότι φυλακίστηκε για πολιτικούς λόγους και ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος αμέσως.

Πηγή duvarenglish.com

Τελειώνει ο Τσαβούσογλου; Ποιός είναι ο σκληροπυρηνικός και θαυμαστής των μουλάδων Χακάν Φιντάν που προαλείφεται για ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: