«Μόνο το μοιραίο μπορεί να μας απαλλάξει απ’ τον Ερντογάν» – Οργή στην Τουρκία για το νέο σκίτσο του Charlie Hebdo με… ηλεκτροπληξία στη μπανιέρα [video]

Ο Ερντογάν και το “μοιραίο”… στην μπανιέρα. Η γελοιογραφία στο εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo




Με τον Τούρκο πρόεδρο γυμνό σε μια μπανιέρα να παθαίνει ηλεκτροπληξία και τη λεζάντα «Ερντογάν, μόνο το μοιραίο μπορεί να μας απαλλάξει» κυκλοφόρησε σήμερα το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, σχολιάζοντας τις εκλογές στην Τουρκία και τον “αγαπημένο” του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, Ταγίπ Ερντογάν…

Όπως είναι προφανές, η γελοιογραφία – και μάλιστα με τον Ερντογάν γυμνό στο κατώφλι του θανάτου – προκάλεσε οργίλες αντιδράσεις στην Άγκυρα.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, χαρακτήρισε το περιοδικό «κουρέλι» και είπε ότι «στις 28 Μαϊου, το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση».

«Αφού το κουρέλι του Charlie Hebdo έχει τρελαθεί τόσο πολύ αυτό σημαίνει πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Το κακό μερικές φορές είναι έτσι. Οδηγεί το καλό. Μην ανησυχείς CH. Το έθνος μας στις 28 Μαϊου, θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή» απαντά ο Καλίν.

Επίσης, ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, χαρακτήρισε την γελοιογραφία «ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο » που δείχνει ότι «η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Αλτούν, αναφέρει:

«Με το τελευταίο ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο κατά του προέδρου μας, το Charlie Hebdo απέδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο πόσο αηδιαστικό είναι. Φαίνεται ότι η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους, να σκορπίσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους και να κάνουν εμετό από την μνησικακία και το μίσος τους. Απευθύνομαι το Charlie Hebdo και τα παράγωγά του: Ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να εκφοβίσετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορείτε να μας απομακρύνετε από τον δρόμο μας. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την ανηθικότητα και τους κοιτάμε με οίκτο στα μάτια καθώς αγωνίζονται σε αυτή την απόγνωση».

To εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με τον Ερντογάν.

Χιλιάδες ατασθαλίες σε εκλογικά τμήματα της Τουρκίας καταγγέλλει το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: