Στο κενό η προσπάθεια Πούτιν για συσπείρωση… μέσω drones* Ειρωνεύονται οι Μοσχοβίτες, τον χλευάζει και ο Πριγκοζίν: «Μοιάζουμε με κλόουν»

FILE PHOTO: Russian policemen on guard near the Moscow Kremlin in Moscow, Russia, 04 May 2023. EPA/MAXIM SHIPENKOV




Ο διαβόητος αρχηγός της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο σήμερα, εμφανίζεται να ειρωνεύεται  τους αξιωματούχους του Κρεμλίνου που έσπευσαν να απαιτήσουν την χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας μετά την υποτιθέμενη επίθεση άγνωστων drones στο Κρεμλίνο τη χθεσινή νύχτα.

Η Μόσχα κατηγόρησε αμέσως την Ουκρανία για την επίθεση, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για απόπειρα κατά της ζωής του δικτάτορα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συνέχεια, η “επένδυση” πάνω στην υποτιθέμενη “τρομοκρατική ενέργεια” ενισχύθηκε, με τη Μόσχα να κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιλέγουν στόχους χτυπημάτων που εκτελούν οι Ουκρανοί.

Το Κίεβο, με τη σειρά του, αμέσως αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό, κάτι που οι παρατηρητές επισημαίνουν ότι έχει μεγάλη σημασία, σε αντίθεση με αργοπορημένες διαψεύσεις μύριων όσων άλλων ισχυρισμών της κρεμλινικής προπαγάνδας.

Ωστόσο, αρκετοί Ρώσοι αξιωματούχοι ζητούν άμεση και σκληρή απάντηση στην υποτιθέμενη επίθεση.

  • Έτσι, ο πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου, Vyacheslav Volodin, δήλωσε ότι θέλει να δει τη χρήση κατά της Ουκρανίας «όπλων ικανών να σταματήσουν και να καταστρέψουν το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου».

Όμως, ο πολεμοχαρής Πριγκόζιν, σχολιάζοντας αυτούς τους ισχυρισμούς, είπε ότι οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου μοιάζουν με «κλόουν» λόγω των άκαρπων απειλών τους….

«Μπορώ να πω ότι η χρήση πυρηνικών όπλων ως απάντηση σε ένα drone είναι, φυσικά, εκτός συζήτησης», είπε χαρακτηριστικά ο Πριγκόζιν.

«Πρώτα από όλα, ο υπεύθυνος για την καταπολέμηση των drones πρέπει να βασανιστεί. Θα πρέπει να μάθουμε πώς ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό και στη συνέχεια να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουμε ηγετική χώρα στην ανάπτυξη τεχνολογιών UAV και θα απαντήσουμε με τα ίδια drones. Διαφορετικά, μοιάζουμε με κλόουν που απειλούν να πυροβολήσουν ένα παιδικό drone»…

Οι τοποθετήσεις αυτές σχολιάστηκαν από τους αναλυτές ως μια ένδειξη διχασμού στους κόλπους των σκληροπυρηνικών φιλοπόλεμων υποστηρικτών της εισβολής στην Ουκρανία.

«Πιο πιθανό να σκοτωθούμε από μετεωρίτη, παρά από drone» λένε οι Μοσχοβίτες..

Μάλλον αδιάφοροι εμφανίζονται απ’ την πλευρά τους οι κάτοικοι της Μόσχας όσον αφορά την “σοβαρότητα” της υποτιθέμενης επίθεσης με drones κατά του ηγέτη τους…

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό, έτσι δεν είναι; Ζούμε σε μια υπέροχη χώρα, την καλύτερα προστατευμένη χώρα», είπε στο Reuters η Αναστάζια, μια γυναίκα γύρω στα 30, που περπατούσε στο κέντρο της Μόσχας.

«Μπορεί να πετάξει από οπουδήποτε, και όχι μόνο εδώ – μπορεί να είναι ένας σεισμός ή μια πέτρα από μια οικοδομή», είπε η Αναστάζια.

«Κάνουμε βόλτα δίπλα στο Κρεμλίνο – είναι όμορφα, υπέροχα, ο ήλιος λάμπει. Τι νόημα έχει να τρομάζουμε;»

Ο Βλαντίμιρ, 57 ετών, είχε παρόμοια άποψη: «Πιθανότατα υπάρχουν ακόμη περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθείς από πτώση μετεωρίτη παρά από drone. Επομένως, δεν φοβάμαι στο παραμικρό».

Ο 30χρονος Νικίτα είπε πως το συμβάν με την επίθεση με το drone ήταν μάλλον μια αποτυχία των αντιαεροπορικών συστημάτων και συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, και εμφανίστηκε ακόμα πιο χαλαρός.

«Είναι οι μέρες των διακοπών του Μαΐου. Μέχρι τη στιγμή να το δει κάποιος, να το αναφέρει, να φτάσει η πληροφορία, να πάρουν μια απόφαση, ήταν ήδη πολύ αργά», είπε.

«Οπότε, ό,τι έγινε, έγινε».

Η Ζίφα, στα 60 της, έκρινε ότι το όλο θέμα ήταν ένα κατασκεύασμα. «Δεν πιστεύω ότι έφτασαν στο Κρεμλίνο», είπε. «Ο Πούτιν μας είναι σούπερ. Τίποτα ποτέ δεν τον απειλεί».

Με πληροφορίες από Reuters/ The New Voice of Ukraine

«Πολύ απίθανο» ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, λέει η αρχηγός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: