Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη του πλανήτη: Κορυφαίοι ειδικοί συνυπογράφουν κείμενο προειδοποίησης

FILE PHOTO: Ο πρωτοπόρος της Τεχνητής Νοημοσύνης, Δρ.Τζέφρι Χίντον, εκτός των προσωπικών του προεδοποιήσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση. Screenshot via YouTube/CBS/




Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας, προειδοποιούν ειδικοί, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής του OpenAI και της Google Deepmind.

Δεκάδες έχουν ήδη υποστηρίξει μια δήλωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κέντρου για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης .

«Ο μετριασμός του κινδύνου εξαφάνισης από την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα μαζί με άλλους κινδύνους κοινωνικής κλίμακας, όπως οι πανδημίες και ο πυρηνικός πόλεμος», αναφέρεται στην δήλωση που προσυπογράφουν επιφανείς προσωπικότητες του χώρου.

Αλλά άλλοι λένε ότι οι φόβοι είναι υπερβολικοί.

  • Ο Sam Altman, ο διευθύνων σύμβουλος του OpenAI κατασκευαστή του ChatGPT, ο Demis Hassabis, διευθύνων σύμβουλος του Google DeepMind και ο Dario Amodei του Anthropic, έχουν υποστηρίξει τη δήλωση.

Ο Τζέφρι Χίντον, ο επονομαζόμενος «νονός της τεχνητής νοημοσύνης», ο οποίος εξέδωσε προ εβδομάδων προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους από την υπερ-έξυπνη τεχνητή νοημοσύνη, έχει επίσης υποστηρίξει την δήλωση.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι φόβοι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει την ανθρωπότητα δεν είναι ρεαλιστικοί και αποσπούν την προσοχή από ζητήματα όπως η προκατάληψη για συστήματα που αποτελούν ήδη πρόβλημα.
Με πληροφορίες από BBC
https://hellasjournal.com/2023/05/i-proidopiisis-tou-nonou-tis-e-epiasan-topo-prosklisi-tou-lefkou-ikou-stous-technologikous-kolossous-gia-to-mellon-tis-technitis-noimosinis-vinteo/

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: