Οι ψηφοφόροι ενός ελληνικού κόμματος, που δρουν σαν μουτζαχεντίν και τζιχαντιστές: Οι “ψεκασμένοι” που απειλούν την αυτοδυναμία του Μητσοτάκη

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του κόμματος




Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ*

Το κόμμα ΝΙΚΗ είναι το talk of the town (το επίκεντρο των συζητήσεων), στο προεκλογικό τοπίο της Ελλάδος τώρα, εν όψει του β΄ γύρου των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Με ζωή μόλις 4 ετών, αναδύθηκε ξαφνικά στο πολιτικό προσκήνιο στις εκλογές της 21ης Μαΐου με ένα ποσοστό-έκπληξη 2,92%, μένοντας παρά τρίχα έξω από τη Βουλή. Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές απορούσαν «ποιοι είναι αυτοί;». Και κάποιοι ειρωνικά απαντούσαν «δεν τους ξέρουν ούτε οι μανάδες τους».

Τους ξέρουν όμως εκείνοι που τους ψήφισαν και που κατά πάσα πιθανότητα θα στείλουν το κόμμα στην Βουλή στις επόμενες εκλογές, δημιουργώντας ακόμα και πρόβλημα αυτοδυναμίας στο πρώτο κόμμα, της Νέας Δημοκρατίας, που πήρε το συντριπτικό σχεδόν 40%, στον α΄ γύρο.

Εγκυκλοπαιδικά γνωρίζουμε ότι ιδρύθηκε από τον θεολόγο εκπαιδευτικό, Δημήτριο Νατσιό (φωτογραφία) και έχει ως βασικές προγραμματικές θέσεις του την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τη ριζική αναδιαμόρφωση της παιδείας σε «ελληνοχριστιανικά πρότυπα», την αλλαγή καθεστώτος για την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας από μετανάστες και πρόσφυγες, την οικονομική και ηθική επιβράβευση της πολυτεκνίας, την στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας και άλλα.

  • Η δύναμη του κόμματος επικεντρώνεται γεωγραφικά στη βόρεια Ελλάδα. Από εκεί κατάγεται και ενεργοποιείται τώρα ως μάχιμος δικηγόρος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος, εκτός από τις υπουργικές θέσεις που κατείχε, ήταν και ο πρώτος εκλεγμένος νομάρχης στην περιοχή του Κιλκίς.

Αυτός, γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά το κόμμα. Τους ανθρώπους που το στελεχώνουν και αυτούς που στρατεύονται και τους ψηφίζουν. Μιλήσαμε μαζί.

Χαρακτηρίζει τους οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματος μουτζαχεντίν και τζιχαντιστές. Πιστεύει ότι αυτοί, μαζί με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που μάλλον μπαίνει στη Βουλη, θα δυσκολέψουν πολύ την αυτοδυναμία του Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει απλά ότι η χώρα δεν θα έχει κυβέρνηση «γιατί απλά ένα κομμάτι θα μετακινηθεί προς αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα της Νίκης».

Είναι, λέει, «το κόμμα κάποιων μοναστηριών μέσα στο Άγιον Όρος, αλλά και έξω από αυτό. Έχουν τόσο αντι-χριστιανισμό, γιατί ο χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης, είναι αντιδημοκρατικοί και το μίσος που κουβαλάνε μέσα τους, δεν μπορείτε να το φανταστείτε». Και συνεχίζει:

«Ηγήθηκαν του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από αυτήν τη θρησκοληψία τους».

Στο Κιλκίς, για παράδειγμα, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Φλωρίδη, και ο Νομός με τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από τον κόβιντ, έχει παίξει τεράστιο ρόλο ένα μοναστήρι εκεί, αλλά «και όλων αυτών των διαβόλων». Τους ξεμπροστιάζει, λέει, ώστε να μην παρασύρουν κι άλλους ανυποψίαστους πολίτες στο «σατανικό τους εγχείρημα».

«Ξέρω πολύ καλά τι σας λέω. Είμαι από εκεί. Τα έχω δει όλα αυτά. Τα ζω».

Εκθειάζει τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, «έναν πραγματικά φωτισμένο άνθρωπο», που βγήκε και τους τα έψαλλε κανονικά. Είναι εκείνος που, στον καιρό της πανδημίας πήρε πρωτοβουλίες για να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, διότι, όπως έλεγε, η Εκκλησία πρέπει να προστατέψει αυτούς τους ανθρώπους μέσα από τα επιτεύγματα της επιστήμης.

«Κι όμως, δέχτηκε και τότε σφοδρή επίθεση απ’ όλους αυτούς τους διαβολοπαπάδες που έχει εκεί, στη Μητρόπολή του».

Το πολιτικό τους στίγμα δεν περιορίζεται μόνο στο αντιεμβολιαστικό τους μένος. «Ένα σωρό υποψήφιοι απ’ αυτούς είναι νοσταλγοί της χούντας. Ευθέως το λέω. Αν δείτε πώς ασκούν τους μαθητές να σκίζουν τα βιβλία, αφαιρώντας κεφάλαια και σελίδες που δεν τους αρέσουν, θα φρίξετε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι διαβρωτικό κίνημα στα θεμέλια της χώρας είναι αυτοί».

  • «Περιμένω», συνέχισε ο κ. Φλωρίδης, «να πάρει θέση και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος». Κάτι που έγινε, πράγματι, μία μέρα μετά την κουβέντα μας, όταν βγήκε δημόσια και με πολύ αυστηρό και αποφασιστικό λόγο και είπε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Ο πρώην υπουργός επιβεβαιώνει ότι το ΝΙΚΗ είναι «κοντά σε όλα τα φιλορωσικά μοναστήρια του Αγ. Όρους».

«Πριν από το Πάσχα, γιόρταζε ένα τέτοιο μοναστήρι. Όταν γίνεται αυτό, οι άλλες μονές στέλνουν αντιπροσωπείες από μοναχούς, να μετάσχουν στη γιορτή. Τους μοναχούς, λοιπόν, που πήγαν από τη μονή Ξενοφώντος, που είναι πιστή στο Πατριαρχείο, όπως και πρέπει, τους έδιωξαν επειδή ετάχθη υπέρ του Πατριαρχείου για τον Αρχιεπίσκοπο της Ουκρανίας, κόντρα στην Ρωσία! Ως φιλοπατριαρχικούς! Πού; Στο Άγιον Όρος, που υπάγεται απευθείας στον Πατριάρχη, αν είναι δυνατόν!»

«Στην Αθήνα, δυστυχώς, δεν καταλαβαίνουν τον διαβρωτικό ρόλο αυτωνών. Δείτε με ποιο συνωμοτικό τρόπο στήθηκε αυτό το κόμμα, το οποίο ξαφνικά ανακάλυψαν οι δημοσκοπήσεις μέσα από αυθόρμητες απαντήσεις, χωρίς το κόμμα να έχει καν εμφανιστεί!»

Αυτοί όλοι, καταλήγει ο κ. Φλωρίδης, αποτελούν «συνέχεια εκείνων των καλόγηρων του Βυζαντίου, που έσκαβαν τα θεμέλια του ίδιου του Βυζαντίου. Εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Έχουν χρήματα πολλά. Βοηθούν ανθρώπους. Με σκοπό να τους προσηλυτίσουν στο κόμμα.

Τους δίνουν τα ψηφοδέλτια μες στην εξομολόγηση. Σε κάποιο από αυτά, λένε πως είναι και μια εξαδέρφη του Παΐσιου. Και διαφημίζουν ότι έχουν υποψήφια “και συγγενή Αγίου”»…

Δημοσιεύθηκε στον Φιλελεύθερο

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Όταν και οι νέοι, που δεν έζησαν τα γεγονότα, διαφωνούν με τη “Συμφωνία των Πρεσπών”: Ήταν ήττα της αριστερής ιδεολογίας και του διεθνισμού…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: