Οι κυρώσεις είχαν και «παράπλευρες απώλειες»: Καταγγελίες στην Κύπρο για «πάγωμα» λογαριασμών νόμιμων επενδυτών που δεν έχουν σχέση με τους Ρώσους ολιγάρχες

FILE PHOTO: Νομίσματα σε ευρώ @amna_news




Ερωτήματα και αβεβαιότητα καταγράφεται σε σχέση με τις κυρώσεις… Τα περιοριστικά μέτρα των Αγγλοαμερικανών στις 12 Απριλίου για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα οποία είχαν έντονο κυπριακό χρώμα, προκάλεσαν παρενέργειες, κι είχαν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ό,τι εκτιμάτο. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις για χειρισμό των άμεσα εγειρόμενων ζητημάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φάνη Μακρίδη στον «Φιλελεύθερο» ένα από τα θέματα έχει να κάνει με τις 400 επιχειρηματικές οντότητες που είναι αδρανείς στον Έφορο Εταιρειών.

Πολλές απ’ αυτές φέρονται να είχαν υγιή κύκλο εργασιών και λάμβαναν διοικητικές υπηρεσίες από τα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία που εμπλέκονται στις κυρώσεις, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τον Άλισερ Ουσμάνοφ ή τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Οι δύο ολιγάρχες ήταν και ο στόχος των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων.

Ταυτόχρονα, θέμα προκύπτει και για μεγάλο αριθμό τραπεζικών λογαριασμών ατόμων που δεν είναι εμπλεκόμενα με τους περιορισμούς, αλλά έχουν συγγένεια με υπαλλήλους γραφείων που περιλήφθηκαν στις λίστες κυρώσεων.

Τα λεφτά τους είναι «δεσμευμένα» μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους τραπεζικούς οργανισμούς.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις για το άμεσο μέλλον. Είναι ενδεικτικό ότι η Νομική Υπηρεσία που κλήθηκε χθες στη Βουλή προκειμένου να δώσει κάποιες απαντήσεις για το «πάγωμα» εταιρειών (εκκρεμεί γνωμάτευσή της που ζητήθηκε από το τμήμα Εφόρου Εταιρειών μέσω υπουργείου Οικονομικών), δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Μία είδηση-όλα τα …λεφτά, που θα εκνευρίσει τον Ταγίπ!!! Ομάδα Κυπρίων βουλευτών πάνε στην Τουρκία ως παρατηρητές της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ στις τουρκικές εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: