Για να μην υπάρχουν αυταπάτες: Θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών εγείρει και ο Κιλιτσντάρογλου που φοβάται προβοκάτσια το βράδυ των εκλογών [video]

Φωτογραφία από βίντεο του Κιλιτσντάρογλου στο twitter




Ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών έθεσε μέσω βίντεο στο Twitter ο υποψήφιος της ενωμένης τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν, την οποία εγκαλεί ότι «δεν έκανε τίποτα» για το συγκεκριμένο θέμα.

  • Παρότι το βίντεο είναι προεκλογικό και είναι φυσικό ο Κιλιτσντάρογλου να μη θέλει να αφήσει όλη την «πολεμική» ρητορική στο στρατόπεδο Ερντογάν, ωστόσο αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι οι βασικές αρχές του τουρκικού αναθεωρητισμού, δύσκολα θα αλλάξουν και μάλιστα από τη μία μέρα στην άλλη.

«Εφτασαν στο σημείο, την άμυνα και τον στρατό του λαού να τα κάνουν όργανο της προεκλογικής τους προπαγάνδας», δήλωσε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Ερντογάν και πρόσθεσε: «Εσείς έχετε ξαναδεί ποτέ τέτοια εκλογική προπαγάνδα; Εχετε ποτέ ξαναδεί να χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο η αμυντική μας βιομηχανία;»

 

«Πρέπει όμως να προσθέσω κάτι. Αυτοί που συνέχεια μας συκοφαντούν, έχουν κάνει τίποτα για τα νησιά που στρατιωτικοποιεί η Ελλάδα; Όλα είναι ανοησίες, αγαπητέ μου λαέ. Όλα είναι ψέματα. Αλλά κάντε λίγη υπομονή, το κράτος θα ξαναγίνει κράτος και όλα τα κόμματα θα ξέρουν τα όριά τους»,  κατέληξε ο Κιλιτσντάρογλου.

Φοβάται προβοκάτσια

Την ίδια στιγμή πάντως, ο Κιλιτσνάρογλου μιλά και για κίνδυνο προβοκάτσιας και εκτρόπων όταν η συμμαχία της αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές, τη νύχτα της 14ης Μαΐου ενώ χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «δικτάτορα».

Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι εάν ο Κιλιτσντάρογλου κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου, «θα θεωρηθεί πραξικόπημα», ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είπε: [Αυτή είναι] η απόδειξη πως το κράτος το κυβερνάει ένα άτομο… Πως ‘’εγώ κάνω οτιδήποτε, εγώ αποφασίζω’’. Βάζω τις κάλπες, αν βγω εγώ εντάξει, όμως αν χάσω τότε αυτό είναι ‘’πραξικόπημα’’. Υπάρχει αυτή η λογική. Βέβαια όπως ξέρουμε από την ιστορία, αυτή είναι η κλασική λογική ενός δικτάτορα».

Και πρόσθεσε τα εξής:

«Tη νύχτα τον εκλογών όταν θα νικήσουμε. κανένας να μην βγει στους δρόμους… Να μην πανηγυρίζουν. Όλοι να μείνουν στα σπίτια τους. Άλλωστε όταν ξημερώσει τα αποτελέσματα θα ξεκαθαρίσουν και το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα αναγκαστεί να δώσει τα αποτελέσματα. Διότι αν βγουν για πανηγυρισμούς ίσως υπάρξουν προκλήσεις, προβοκάτσιες, ίσως βγουν στους δρόμους ένοπλοι παράγοντες. Άρα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο» προειδοποίησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης απάντησε και στις επικρίσεις του Ερντογάν για τα κρεμμύδια και τις πατάτες. «Μου λένε ‘’γιατί ασχολείσαι με τις πατάτες και τα κρεμμύδια” γιατί κάνεις πολιτική με αυτά τα ζητήματα… Μα τι λένε! Η νοικοκυρά θα πάει να κάνει ψώνια και βλέπει πως το κρεμμύδι έχει φτάσει 30 λίρες το κιλό. Εσύ ξέρεις τι συμβαίνει στην κουζίνα και στο νοικοκυριό. Η κουζίνα έχει πάρει φωτιά! Εσύ (Ερντογάν) κάθεσαι στο παλάτι έχεις τα κέφια σου. Ζεις μέσα στην πολυτέλεια και την άνεση».

Πανικός στο Κρεμλίνο από τις απειλές του Πριγκόζιν της Wagner: Ξαφνικά ο Σοϊγκού στο μέτωπο… κι ο Πούτιν ετοιμάζει παρέλαση

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: