Επικοινωνία του στρατηγού αλ Σίσι με τον Ερντογάν: Συμφωνία για «άμεση αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων»

epa10660918 Turkish President Recep Tayyip Erdogan addresses supporters outside his house following the second round of presidential elections, in Istanbul, Turkey, 28 May 2023. The second round of presidential elections between Turkish President Recep Tayyip Erdogan and his challenger Kemal Kilicdaroglu, the leader of the opposition Republican People’s Party (CHP), was held on 28 May. EPA/TOLGA BOZOGLU




Στην άμεση αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου, με επιστροφή των εκατέρωθεν πρεσβευτών, συμφώνησαν οι πρόεδροι Αιγύπτου και Τουρκίας κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα.

Ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις τουρκικές προεδρικές εκλογές.

Ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι είχε επισκεφθεί τον προηγούμενο μήνα την Τουρκία και με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προετοίμασαν το έδαφος για την αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων και για μια συνάντηση των δύο ηγετών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Anadolu
Κάιρο, Egypt

Απόψε η επικοινωνία του Προέδρου Μπάιντεν με τον Ερντογάν, λέει ο Καλίν αλλά… «υπάρχουν και άλλοι εταίροι πέραν των ΗΠΑ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: