Για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με «ουκρανικά» drones μιλά η Μόσχα: Βίντεο με καπνούς πάνω από το Κρεμλίνο

Φωτογραφία από βίντεο στο Τwitter




Η Ρωσία κατηγόρησε πριν από λίγο την Ουκρανία ότι επιτέθηκε στο Κρεμλίνο με drones μέσα τη νύχτα σε μια «αποτυχημένη προσπάθεια να σκοτώσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν» .

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θεωρεί την επίθεση ως «σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια» και επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να απαντήσει.

Ανέφερε ότι δύο drones χρησιμοποιήθηκαν στην φερόμενη επίθεση στην κατοικία του Πούτιν στο Κρεμλίνου, αλλά εξουδετερώθηκαν από τη ρωσική άμυνα.

Ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξαν υλικές ζημιές στα κτίρια του Κρεμλίνου, ανέφερε το Κρεμλίνο.

«Το Κρεμλίνο αξιολόγησε αυτές τις ενέργειες ως προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου την παραμονή της Ημέρας της Νίκης, της Παρέλασης της 9ης Μαΐου», ανέφερε η RIA.

 

Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν δεν είχε αλλάξει το πρόγραμμά του και δούλευε κανονικά.

«Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίποινα όπου και όποτε κρίνει σκόπιμο», ανέφερε.

 

Την ίδια στιγμή, βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει στήλη καπνού επάνω από το Κρεμλίνο.

Το βίντεο αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ομάδα κατοίκων στην περιοχή απέναντι από το Κρεμλίνο στην απέναντι όχθη του Μόσχοβα και δημοσιεύθηκε από ρωσικά μέσα περιλαμβανομένου του Telegram και του ενημερωτικού μέσου του ρωσικού στρατού Zvezda.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα διεξαχθεί στην Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

 

Φονικό αμόκ 14χρονου στο Βελιγράδι: Οκτώ μαθητές δημοτικού κι ένας φύλακας νεκροί * 6 τραυματίες [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: