Από την γενέτειρα του σύγχρονου διεθνούς ποινικού δικαίου: Η Ακαδημία της Νυρεμβέργης καλεί στην ίδρυση δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Η Aκαδημία της Νυρεμβέργης είναι ένας οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση του διεθνούς ποινικού δικαίου, που βρίσκεται στη Νυρεμβέργη, τη γενέτειρα του σύγχρονου διεθνούς ποινικού δικαίου. photo via Twitter@NurembergAcadem




Η Διεθνής Ακαδημία Αρχών της Νυρεμβέργης υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καλεί τη διεθνή κοινότητα να ιδρύσει ένα δικαστήριο για τη δίωξη των εγκλημάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτηση στο Twitter.

Η ακαδημία είναι ένας οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση του διεθνούς ποινικού δικαίου, που βρίσκεται στη Νυρεμβέργη, τη γενέτειρα του σύγχρονου διεθνούς ποινικού δικαίου.

Η Διακήρυξη της Νυρεμβέργης ζητά τη δημιουργία δικαστηρίου για τη δίωξη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία. Το έγγραφο προτείνει επίσης την επέκταση της δικαιοδοσίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και τη σύσταση δικαστηρίου για τη δίωξη εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Η δήλωση προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τη σύσταση δικαστηρίου για τη διερεύνηση επιθετικών πράξεων που διαπράχθηκαν σε ουκρανικό έδαφος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα χαιρέτισε τη δήλωση, κάνοντας παραλληλισμούς των δικών της Νυρεμβέργης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και της προσπάθειας του Κιέβου για σύσταση δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσει η Μόσχα για τα προφανή εγκλήματα πολέμου της στην Ουκρανία.

«Χαιρετίζω τη Διακήρυξη της Νυρεμβέργης που συνδέει άμεσα το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης και το Ειδικό Δικαστήριο για το έγκλημα της επίθεσης κατά της Ουκρανίας που εργαζόμαστε τώρα», ανέφερε ο Κουλέμπα σε ανάρτηση στο Twitter.

  • «Η ρωσική ηγεσία, όπως και η ναζιστική ηγεσία το 1945, πρέπει να διωχθεί για το έγκλημα της επιθετικότητας».

Στη Σύνοδο Κορυφής της Μπούτσα στις 31 Μαρτίου, 50 συμμετέχουσες χώρες και οργανισμοί υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Μπούτσα, υποστηρίζοντας τη δίωξη των υπευθύνων για τα ρωσικά εγκλήματα στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την Mπούτσα, στην περιφέρεια του Κιέβου, τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής στην Ουκρανία. Μετά την αποχώρησή τους στα τέλη Μαρτίου 2022, προέκυψε ο φρικτός απολογισμός της κατοχής: τουλάχιστον 1.400 άμαχοι σκοτώθηκαν από εχθρικά στρατεύματα στην περιοχή Μπούτσα, συμπεριλαμβανομένων 637 στην ίδια την πόλη.

Αρκετές χώρες και διεθνείς οργανισμοί βοηθούν την Ουκρανία στη διερεύνηση και την τεκμηρίωση προφανών ρωσικών εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Μπούτσα, το Ιρπίν, το Χοστομέλ  και άλλων οικισμών σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

Ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο με τη νίκη μας δηλώνει το 67% των Ουκρανών-Καμία διαφορά μεταξύ Πούτιν -Χίτλερ * Δημοσκόπηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: