Βανδαλισμός ακτιβιστών στη Ρώμη για να… σωθεί ο πλανήτης: Εριξαν μαύρη μπογιά στο ιστορικό σιντριβάνι της Πιάτσα ντι Σπάνια [βίντεο ντοκουμέντο]

epa10553600 An activist from the Last Generation environmental group holds a placard reading ‘Let’s not pay for fossil fuel’ after pouring vegetable charcoal-based liquid into the Barcaccia fountain in Piazza di Spagna, Rome, Italy, 01 April 2023, claiming the government policies are insufficient to prevent global warming. EPA/VINCENZO LIVIERI




Ακτιβιστές έριξαν σήμερα το πρωί μαύρη μπογιά στο ιστορικό σιντριβάνι της πλατείας Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης.

Πρόκειται για ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αιώνιας Πόλης και το συγκεκριμένο σιντριβάνι σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα.

«Πρόκειται για υγρό που περιέχει φυτικό κάρβουνο», δήλωσαν οι ακτιβιστές οι οποίοι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανήκουν στην οργάνωση «Τελευταία γενιά».

Με ανακοίνωσή τους, διαμαρτύρονται κατά της αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών, όπως γράφουν, με αναφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης που ευθύνονται για την σημερινή πράξη, είναι πιθανό να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση ζημιάς σε σιντριβάνι το οποίο ανήκει στην ιστορική κληρονομιά της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

«Τελευταία γενιά», οι ακτιβιστές της… ντοματόσουπας: Η σωτηρία του πλανήτη μέσα από το σοκ της καταστροφής έργων τέχνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: