Τσίπρας: Θα είμαι υποψήφιος στις Σέρρες για να μην ξεχαστούν τα Τέμπη – Ο Βαρουφάκης ας μιλήσει με τον φίλο του τον Σόιμπλε [video]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο «MEGA Σαββατοκύριακο». Photo srceenshot Mega




Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τις μετεκλογικές συνεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στο MEGA.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε τη συνέντευξή του εξηγώντας ότι επέλεξε να είναι υποψήφιος και στις Σέρρες ώστε να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών αφού στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι υποψήφιος ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε σχυρή εντολή στις εκλογές της 21ης Μαΐου για να μπορέσει να συγκροτηθεί ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής για να «βγάλει τη χώρα από το δράμα που ζούμε τα τελευταία 4 χρόνια» .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  σχολίασε την απόφαση της διακομματικής επιτροπής που γλίτωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το μεταξύ τους debate, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό τα βάζει με τα πόδια.




Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για την απόφασή του να είναι υποψήφιος σε Δωδεκάνησα, Α’ Πειραιά και Σέρρες, είπε:

«Δεν θέλω να το κρύψω, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό η επιλογή μου να κατέβω στις Σέρρες. Σε αυτό το στούντιο ήμουν 40 μέρες πριν όταν το πανελλήνιο ήταν συγκλονισμένο από την τραγωδία των Τεμπών. 57 συμπολίτες μας χάθηκαν άδικα.

»Και τώρα ο υπουργός των Τεμπών ο κύριος Καραμανλής παραιτήθηκε με κλάματα από υπουργός. Φάνηκε ότι η παραίτηση ήταν υποκριτική. Φάνηκε ότι σε λίγες μόνο μέρες θα είναι ξανά υποψήφιος για να διεκδικήσει αν είναι ξανά υπουργός.

»Ο συμβολισμός της δικής μου παρουσίας εκεί είναι ότι η πολιτική δεν είναι μία υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών.

»Και στη ΝΔ επίσης υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί που δεν τυγχάνει να είναι εκπρόσωποι μεγάλων οικογενειών. Δεν έχει κάποιο προσωπικό χαρακτήρα αυτό αλλά έχει την απόφαση τη δική μου να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση».




Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «την προηγούμενη εβδομάδα η δικαιοσύνη προχώρησε σε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και 2 στελεχών του ΟΣΕ που είχαν την ευθύνη για τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη.

Μητσοτάκης και Καραμανλής οφείλουν να απαντήσουν ποιος έκανε αυτό το ρουσφέτι. Ο κύριος Καραμανλής λίγες μέρες μετά το ρουσφέτι του παράνομου διορισμού ήρθε να νομιμοποιήσει αυτό το ρουσφέτι. Χάθηκαν 57 συμπολίτες μας και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις όχι για ρεβανσισμό αλλά για να μην βρεθούμε ποτέ ξανά μπροστά σε μία τέτοια τραγωδία».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θεωρεί ότι είναι κληρονομικό δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές και διερωτήθηκε: Πού κρατάει τον κύριο Μητσοτάκη ο κύριος Καραμανλής και ποιος είναι ο υπεύθυνος του διορισμού; Ποιανού ρουσφέτι ήταν αυτός που ο άνθρωπος που ήταν ανεκπαίδευτος, δεν ήξερε να αλλάξει ράγες και οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους; Αυτό είναι το κράτος που θέλουμε να είναι δίπλα στον πολίτη; Ποιος θα απολογηθεί, ποιος θα δώσει εξηγήσεις για αυτή τη μεγάλη τραγωδία;».

Τα θέματα της ακρίβειας

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τα θέματα της ακρίβειας σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να έχει και μια κρατική αισχροκέρδεια δίπλα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών», είπε σε σχέση με την ακρίβεια και τη μη απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πέσει το ΦΠΑ στο 6%.

«Ακριβότερη βενζίνη σε όλη την ΕΕ έχει η Ελλάδα, πώς γίνεται αυτό;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Επέμεινε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν «υπερέσοδα στα ταμεία με το ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης» που πιέζουν στην καθημερινή ζωή τους πολίτες.




Η Ελλάδα είχε μείωση του πραγματικού μέσου μισθού 7,5% το 2022, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι από την πρώτη ημέρα ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 880 ευρώ και θα έχουμε αύξηση 10% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων», τόνισε.

Βαρουφάκης και Σόιμπλε

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με το πρόγραμμα «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «ας πάρει ο κ. Βαρουφάκης τον φίλο του τον Σόιμπλε να συζητήσουν», αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κλείσιμο τραπεζών και σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε σε αυτή τη συζήτηση ούτε και το 2015.

«Έχουμε αποκλείσει κάθε συζήτηση σε σχέδια που δεν έχει μπορούν να έχουν σχέση με την πραγματικότητα».




Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αυτό που πιστεύει είναι ότι μετά από αυτές τις εκλογές το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα σχηματίσουν κυβέρνηση, όχι το δεύτερο.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε και πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρώτη θέση στις εκλογές για να «φέρει την αλλαγή».

«Διεκδικώ μιας κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: MegaTV

«Θα αγωνιστώ για να ξανακάνω τους νέους να πιστέψουν ότι η πολιτική παράγει λύσεις»: Oμιλία Ανδρουλάκη στην Κομοτηνή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: