Στην Κύπρο ο Ισπανός πρωθυπουργός: Θα συζητήσουν με Χριστοδουλίδη για την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

FILE PHOTO: Spanish Prime Minister Pedro Sanchez . EPA, MARK R. CRISTINO




Με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεζ συναντάται σήμερα στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για την πρόταση Χριστοδουλίδη σχετικά με την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, στη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν σήμερα Τρίτη (04/04) στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεζ, ο οποίος πραγματοποιεί  επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας θα φτάσει νωρίς σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο, και στη συνέχεια θα έχει, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση τους, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ισπανία την 1η Ιουλίου 2023.

Κατά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Ισπανό Πρωθυπουργό για την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό με στόχο το σπάσιμο του αδιεξόδου και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: omegalive.com.cy

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δέχθηκε την Αννίτα Δημητρίου στα γραφεία του ΔΗΚΟ: Ο “πολιτικός πολιτισμός” στο …μεγαλείο του!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: