Στη Νέα Υόρκη έφτασε o Τραμπ και παραδίδεται σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα: Φρούριο το Μανχάταν, φόβοι για επεισόδια [videos]

FILE PHOTO: Former US president Donald J. Trump arrives to Trump Tower in New York, New York, USA. EPA, JUSTIN LANE




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε στη Νέα Υόρκη με το ιδιωτικό του αεροπλάνο τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του προσάπτουν για χρήματα που καταβλήθηκαν παρανόμως στην πορνοστάρ Στόρμι  Ντάνιελς.

Για όσους έχετε χάσει την υπόθεση: Το 2016, η ηθοποιός ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς επικοινώνησε με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προσφέρθηκε να πουλήσει πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2006. Το γεγονός αυτό υπέπεσε στην αντίληψη των συνεργατών του Τραμπ και ο δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, έδωσε στη Ντάνιελς 130.000 δολάρια για να αποσιωπήσει την υπόθεση.

Αυτό αφ εαυτού δεν είναι παράνομο. Οταν όμως ο Τραμπ αποζημίωσε τον Κόεν, το αρχείο της πληρωμής έκανε λόγο για «νομικά έξοδα». Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ παραποίησε επιχειρηματικά αρχεία, κάτι το οποίο αποτελεί πλημμέλημα στη Νέα Υόρκη και συνεπώς θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Πίσω στη Νέα Υόρκη: Η  πόλη  λαμβάνει προφυλάξεις ασφαλείας καθώς οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Τραμπ έχουν αποδειχθεί ευεπίφοροι σε ταραχές και βία.

Ο δήμαρχος της πόλης τους προτρέπει να συμπεριφερθούν κόσμια.

Ο Τραμπ επρόκειτο να παραδοθεί στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν την Τρίτη όπου πιθανότατα θα του ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα πριν εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή για δίκη. Εκεί θα δηλώσει αθώος.

Ο 76χρονος Τραμπ είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις.

Το αεροπλάνο του – βαμμένο σε κόκκινο, λευκό και μπλε με ένα «TRUMP» με μεγάλα γράμματα στο πλάι και μια εικόνα της αμερικανικής σημαίας στην ουρά – έφτασε στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας; Υόρκης μετά από πτήση 3-1/2 ωρών από το Palm Beach. κοντά στο σπίτι του στη Φλόριντα.

Ντυμένος με ένα μπλε κοστούμι και φορώντας μια κόκκινη γραβάτα, ο Τραμπ κατέβηκε μόνος του τη σκάλα από το αεροπλάνο και επιβιβάστηκε σε ένα SUV όπου ακολούθησε εκ νέου αυτοκινητοπομπή προς το Trump Τower στο Μανχάταν.

O Τραμπ βγήκε από το όχημα, χαιρέτησε τους ανθρώπους πίσω από οδοφράγματα που έχει στήσει η αστυνομία για λόγους ασφαλείας και μπήκε στον Πύργο Τραμπ χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης άρχισε από το Σαββατοκύριακο να υψώνει οδοφράγματα κοντά στον Trump Τower Τραμπ και το κτίριο του Ποινικού Δικαστηρίου του Μανχάταν.

Σε αυτά τα σημεία αναμένονταν διαδηλώσεις την Τρίτη.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς, (Δημοκρατικός) δήλωσε: «Ενώ μπορεί να υπάρχουν που σκέφτονται να έρθουν στην πόλη μας αύριο (Τρίτη), το μήνυμά μας είναι σαφές και απλό: Ελέγξτε τον εαυτό σας. Η Νέα Υόρκη είναι το σπίτι μας, όχι μια παιδική χαρά για τον θυμό σας», είπε ο Άνταμς στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:

«Όπως πάντα, δεν θα επιτρέψουμε τη βία ή τον βανδαλισμό οποιουδήποτε είδους. Και αν κάποιος συλληφθεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε πράξη βίας, θα συλληφθεί και θα λογοδοτήσει ανεξάρτητα από το ποιος είναι«, πρόσθεσε ο Άνταμς.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για ταραχές γύρω από το σημείο όπου ο Τραμπ θα καταθέτει, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, περιοδεύοντας σε ένα εργοστάσιο στη Μινεσότα, είπε: «Όχι, έχω εμπιστοσύνη στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης».

 

Σόου Τραμπ: Εφθασε στη Νέα Υόρκη ταξιδεύοντας από τη Φλόριντα με ένα κομβόϊ από λιμουζίνες [live]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: