Πρόταση της ΔΗΠΑ προκάλεσε το φιάσκο: ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ εγκαλούν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τον διορισμό του Μιχαήλ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ), Μάριος Καρογιάν με τον τότε ανεξάρτητο υποψήφιο και νυν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Φωτογραφία από το Επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη




Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ μετά τις εξελίξεις που προκάλεσε η παραίτηση του Μιχάλη Μιχαήλ από μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ).

Ο κ. Μιχαήλ προτάθηκε για τη θέση από τη Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ) του κ. Μάριου Καρογιάν στο πλαίσιο της μετεκλογικής συμφωνίας του κόμματος, το οποίο υποστήριξε τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ΔΗΠΑ φέρει μεγάλη ευθύνη για το φιάσκο που χρεώθηκε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος και τον Μιχαήλ σε παραίτηση.

Το ΑΚΕΛ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η επιλογή του κ. Μιχαλάκη Μιχαήλ για τη θέση του μέλους στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας εξελίσσεται σε φιάσκο ολκής, τύπου «Γιαννάκη Γιαννάκη».

Αναφέρει η ανακοίνωση:

Η επιλογή του κ. Μιχαλάκη Μιχαήλ για τη θέση του μέλους στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας εξελίσσεται σε φιάσκο ολκής, τύπου «Γιαννάκη Γιαννάκη».

Τεράστια είναι η ευθύνη του Προέδρου Χριστοδουλίδη που τον επέλεξε. Παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές υποσχέσεις του, τα κριτήρια και οι διαδικασίες με τα οποία επιλέγει πρόσωπα ο κ. Χριστοδουλίδης, τον αφήνουν σοβαρά εκτεθειμένο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχίζει να περνά κάτω από τον πήχη που έθετε προεκλογικά.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) για την παραίτηση του Μιχάλη Μιχαήλ. Μεταξύ άλλων ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι «η παραίτησή του μετά από 24 ώρες, καταδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τα όσα συνέβησαν με τον διορισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του κ. Μιχαήλ ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και την παραίτησή του μετά από 24 ώρες, καταδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας.

Οι διορισμοί ειδικότερα σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, τον μόνο που σίγουρα δεν θέλουν σύμμαχο είναι την επιπολαιότητα.

Παραιτήθηκε ο Μιχαήλ από την ΕΔΥ λόγω των επικρίσεων για το βιογραφικό του

Επιστολή παραίτησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη απέστειλε ο Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος διορίστηκε χθες από τον Πρόεδρο ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ).

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το βιογραφικό του κ. Μιχαήλ, υπήρξαν αρκετές επικρίσεις από πολίτες προς το πρόσωπο του σχετικά με την γνησιότητα των πανεπιστημιακών του τίτλων.

Ο κ. Μιχαήλ έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Πρόεδρος έκανε αποδεκτή την παραίτηση και θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε διορισμό άλλου προσώπου.

Ο ίδιος προτίθεται να προχωρήσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό που δημιουργήθηκε με το βιογραφικό του και το όνομα του.

Στην επιστολή του αναφέρει:

Έντιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας. Οι λόγοι παραίτησης μου είναι καθαρά από σεβασμό προς το πρόσωπο σας και με απώτερο σκοπό την πολιτική σας προστασία. Έχουν γραφτεί τόσα ανυπόστατα και αναληθή πράγματα εναντιον μου, τα οποία θίγουν τα επαγγελματικά μου προσόντα και την επαγγελματική μου καριέρα. Δυστυχώς δεν μου αφήνουν άλλο περιθώριο από το να προβώ στην παραίτηση μου. Επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου. Να είστε βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα συγκαλέσω δημοσιογραφική διάσκεψη με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας προς το πρόσωπο μου και συνάμα τη δικαίωση της επιλογής σας.

Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή Ανάσταση και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που επιτελείτε.

Με εκτίμηση,
Μιχαλάκης Μιχαήλ

Φοβερά πράγματα: Παραιτήθηκε πριν καν αναλάβει το νέο μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας Κύπρου μετά τον σάλο για τα πτυχία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: