Κορυφαία μέλη της ρωσικής ελίτ παζαρεύουν εναγωνίως μεταπολεμική αμνηστία: Για να σώσουν οικογένειες και περιουσίες

File Photo epa10577970 A handout image provided by Kremlin.ru shows Russian President Vladimir Putin presenting an Orthodox icon as he visits the headquarters of the ‘Dnieper’ army group in the Kherson Region EPA/KREMLIN.RU




Κορυφαία στελέχη του ρωσικού πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος φοβούνται για το μέλλον τους μετά από μια πιθανή ρωσική ήττα και ως εκ τούτου επιδιώκουν να έρθουν σε επαφή με την Ουκρανία και άλλες χώρες.

Αυτό δήλωσε ο Andrii Yusov, εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας .

«Ψάχνουν διεξόδους, φυσικά. Και όχι μόνο με την Ουκρανία. Η γεωγραφία στην οποία προσπαθούν να λάβουν προσωπικές εγγυήσεις ασφάλειας για τους εαυτούς τους, για την περιουσία τους, για τις οικογένειές τους είναι αρκετά μεγάλη», σύμφωνα με τον Yusov.

Εξηγώντας περαιτέρω ποιος αναζητά αυτές τις εγγυήσεις, ο Yusov είπε ότι «αυτό αφορά κυρίως την υπό όρους επιχειρηματική ελίτ, αλλά υπάρχουν ήδη εκπρόσωποι του πολιτικού τμήματος της κορυφής των κατοίκων του Κρεμλίνου. Αυτή η διαδικασία θα συνεχίσει εντεινόμενη».

Η κύρια εγγύηση που θα επιδιώξουν οι Ρώσοι πρόσφυγες είναι ότι δεν θα διωχθούν προσωπικά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η Ουκρανία, φυσικά, χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εργαλεία, τις πιο δημιουργικές προσεγγίσεις για να επιταχύνει την απελευθέρωση των εδαφών μας, φέρνοντας το επιτιθέμενο κράτος στη δικαιοσύνη… Πραγματοποιούνται πολλές επαφές και επιχειρήσεις, για τις οποίες δεν μπορούμε να μιλήσουμε τώρα. Μετά τη νίκη, πιστέψτε με, θα υπάρξουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα».

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε νέες κυρώσεις

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε νέο γύρο κυρώσεων κατά των ρωσικών επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών τους σε μια διεύθυνση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Μία από τις κυρώσεις στοχεύει «κατά των επιχειρήσεων της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας που διατηρούν τον τρομοκρατικό στρατό. Αυτή τη φορά, 322 εταιρείες προστέθηκαν στους καταλόγους κυρώσεων – κατασκευαστές όπλων, εξαρτημάτων κ.λπ.», σύμφωνα με τον Zelensky.

Δύο άλλες κυρώσεις στοχεύουν «φυσικά και νομικά πρόσωπα που βοηθούν στην παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, διατηρούν την περιουσία εγκληματιών πολέμου και εμπλέκονται στην καταστροφή της ελευθερίας τόσο στο έδαφος της ίδιας της Ρωσίας όσο και στη γη μας», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε μια εξήγηση για το σκεπτικό του για την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους ιδιώτες. «Όσο πιο σκληρό είναι το καθεστώς κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όσο περισσότεροι περιορισμοί κατά του τρομοκρατικού κράτους και όλων των σχετικών προσώπων, εναντίον ολόκληρης της ρωσικής πολεμικής οικονομίας, τόσο πιο γρήγορο θα είναι το τέλος της επίθεσης».

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Άγρια επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας στη Σεβαστούπολη: Οι Ρώσοι λένε την απωθούν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: