«Ιστορική» ομιλία Κιλιτσντάρογλου: Είμαι Αλεβίτης, θέλω να φέρω την αλλαγή στην Τουρκία – Καλεί τους νέους να ξεριζώσουν το σύστημα [video]

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά την ομιλία του για την αλεβίτικη κληρονομιά του. Photo screenshot via twitter, Kemal Kılıçdaroğlu @kilicdarogluk




Σε μια «ιστορική» ομιλία του που ανάρτησε σε βίντεο χθες βράδυ, από το γραφείο του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλά για την αλεβίτικη κληρονομιά του, λέει ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει τις πολιτικές ταυτότητας κάτι που οι Αλεβίτες στην Τουρκία διστάζουν να ομολογήσουν ανοιχτά λόγω του φόβου των διακρίσεων.

Κάλεσε τους νέους που πρόκειται να ψηφίσουν για πρώτη φορά να κάνουν την Τουρκία μια χώρα όπου «δεν θα μιλάμε πλέον για ταυτότητες, διαφορές και διαχωρισμούς».

Στο βίντεο με τίτλο «Alevi», ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τους νέους, που πρόκειται να ψηφίσουν για πρώτη φορά, «να ξεριζώσουν το σύστημα» και να φέρουν την αλλαγή στη χώρα τους.

«Αγαπητοί νέοι που θα ψηφίσετε για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές: Ήρθε η ώρα να σας μιλήσουμε απόψε για κάτι πολύ ιδιωτικό, πολύ ευαίσθητο. Ακούτε τους ήχους της νέας ζωής που πρόκειται να ξεκινήσει στην Τουρκία; Ή θα ξεπεράσουμε αυτό το κατώφλι στο οποίο έχουμε κολλήσει και θα φτάσουμε στη θέση που μας αξίζει στον κόσμο, θα είμαστε έντιμοι πολίτες μιας ευτυχισμένης και δυνατής χώρας ή θα αρκεστούμε στο να βλέπουμε τον κόσμο έξω από εμάς κοιτώντας προς αυτόν με λαχτάρα».

«Αγαπητοί μου νέοι που θα ψηφίσετε για πρώτη φορά. Είμαι αλεβίτης. Είμαι ένας ειλικρινής μουσουλμάνος που μεγάλωσε με την πίστη του Προφήτη Μωάμεθ και του Αλί. Γεννήθηκα σε ένα φτωχικό σπίτι μακριά από τα πάντα σε αυτή την όμορφη χώρα που μας χάρισε (ο Μουσταφά Κεμάλ) Ατατούρκ. Οι ταυτότητές μας είναι αυτές που μας κάνουν αυτό που είμαστε. Και φυσικά πρέπει να τις διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια, δεν μπορούμε να τις επιλέξουμε. Γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε και ζούμε μαζί τους», είπε.

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι υπάρχουν μερικά κρίσιμα πράγματα που «μπορούμε να επιλέξουμε σε αυτή τη ζωή».

«Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε καλοί άνθρωποι, να είμαστε ειλικρινείς, να είμαστε ηθικοί, να είμαστε ευσυνείδητοι, να είμαστε ενάρετοι και δίκαιοι. Μπορούμε να επιλέξουμε να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή σε μια ελεύθερη και πλούσια χώρα. Αυτές οι επιλογές μπορούν γρήγορα να αλλάξουν τόσο εμάς όσο και την κοινωνία στην οποία ζούμε» είπε και συμπλήρωσε:

«Αγαπητέ μου νεαρέ φίλε, ως χώρα, έχουμε ένα κατώφλι μπροστά μας και χρειαζόμαστε να περάσουμε μαζί αυτό το κατώφλι. Θυμηθείτε, με μία μόνο ψήφο, θα βγάλετε αυτή τη χώρα από τις επιζήμιες σεχταριστικές συζητήσεις, τη Μέση Ανατολή που έχει μετατραπεί σε βάλτο, και θα τη μεταφέρετε τη χώρα μας εκεί που ανήκει».

«Δεν θα μιλάμε πλέον για ταυτότητες, διαφορές και διαχωρισμούς, αλλά για επιτεύγματα, κοινά όνειρα και συμφωνίες. Θα συμμετάσχετε στην αποστολή μας για την αλλαγή; Θα σταθείτε μαζί μου σε αυτή την αλλαγή; Θα προτιμήσετε ένα έντιμο και ηθικό σύστημα αντί αυτού του συστήματος που λέει όχι στους Αλεβίτες;».

«Είστε έτοιμοι να καταργήσετε αυτό το σύστημα από τη ρίζα του; Ελάτε, νέοι, να περάσουμε μαζί αυτό το κατώφλι. Πιστεύω ότι δεν θα σπαταλήσετε ούτε μια ψήφο σε ένα τόσο ζωτικό θέμα. Και σας εμπιστεύομαι ολόψυχα», πρόσθεσε.

Το βίντεο του Κιλιτζντάρογλου στον λογαριασμό του στο Twitter πριν από λίγο έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια likes.

Πηγή: ertnews.gr (Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου)

Αμετακίνητος ο Μενέντεζ : «Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει την πολεμική της συμπεριφορά προς την Ελλάδα για να πάρει F-16»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: