Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει, λέει η σύζυγός του για τον Καραϊβάζ: Δύο συλλήψεις που πρέπει να έχουν σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Φωτογραφία από βίντεο του καναλιού STAR




Δύο άτομα συνελήφθησαν για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέλφια που εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ήταν αυτοί που επέβαιναν στο μηχανάκι και εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο ή αν κάποιος από τους δύο βρισκόταν στο βαν που συνόδευε τους δράστες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και την σύζυγο του Γ.Καραϊβάζ, αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι δύο συλληφθέντες είναι ηλικίας 40 και 48 ετών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο συλληφθέντες, που είναι αδέλφια, έχουν απασχολήσει την ΕΛΑΣ στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις της νύχτας. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δυο άτομα, τα οποία δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

  • Σύμφωνα με την ΕΡΤ:

Οι έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου το τελευταίο διάστημα είχαν φτάσει σε κρίσιμη φάση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρονται ύστερα από ανάλυση εκατοντάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας και από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών της δολοφονίας και της ομάδας υποστήριξης που είχε χρησιμοποιήσει ένα λευκό βαν.

Η δικογραφία που σχημάτισαν διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές και σε βάρος των δύο αδελφών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Οι συλλήψεις των δύο αδελφών έγιναν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια.

Με το που έγιναν οι δύο συλλήψεις η ασφάλεια ενημέρωσε την σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ευχαρίστησε και τους αξιωματικους: “Νιώθω δικαιωμένη, είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως, ότι προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις αυτές, έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, γιατί όπως έχω πει, Aνώτατος Aξιωματικός μου είχε πει, ότι: “ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του“” τόνισε στον ΑΝΤ1.

Σε βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για τη μαφιόζικη δολοφονία 35χρονου πυγμάχου στο Γαλάτσι το Δεκέμβριο του 2021. Το θύμα φέρεται να σχετιζόταν με κυκλώματα της νύχτας.

Το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των στοιχείων για τη σύλληψη των δύο ανδρών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

  • Η πρώτη αντίδραση της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ μετά τις συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου – «Νιώθω δικαιωμένη»

Την πρώτη της δήλωση μετά τις δύο συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τη δολοφονία του συζύγου της Γιώργου Καραϊβάζ έκανε η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ. Η ίδια τόνισε ότι πίστευε ότι θα έρθει αυτή η στιγμή «ήμουν πεπεισμένη ότι θα έχει θετική έκβαση η κατάσταση. Νιώθω δικαιωμένη» είπε.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η σύζυγος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου δήλωσε: «Το πίστευα (σ.σ. ότι θα έρθει αυτή η στιγμή). Και αυτό φαίνεται από τις τελευταίες μου συνεντεύξεις που έγιναν με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την δολοφονία του Γιώργου. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα έχει θετική έκβαση η κατάσταση, από τις επαφές μου με τον διευθυντή του ανθρωποκτονιών. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι με ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προβεί σε δύο συλλήψεις»

Και συνέχισε: «Δεν γνωρίζω εάν θα γίνουν στην συνέχεια άλλες συλλήψεις. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Νιώθω δικαιωμένη. Είμαι σίγουρη θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως ότι για να προβούν στις συλλήψεις αυτές έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, διότι -όπως έχω πει- ανώτατος αξιωματικός μου είχε πει ότι είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ».

«Ευχαριστώ τους Έλληνες αξιωματικούς οι οποίοι με πολύ κόπο και προσπάθεια κατάφεραν να συλλάβουν τους ανθρώπους αυτούς. Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» κατέληξε.

Εξώδικο Μυλωνάκη στον Βελόπουλο: Τον καταγγέλλει για «μαύρες» εισπράξεις ύψους 207.000 ευρώ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: