Διαφωνία για τις προεκλογικές τηλεμαχίες στην διακομματική επιτροπή: Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε debate Μητσοτάκη – Τσίπρα

FILE PHOTO: The Interior Ministry’s interparty committee on elections. ANA – MPA/ALEXANDROS VLACHOS




Άκαρπη ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές όσον αφορά το τηλεοπτικό debate καθώς όλα τα κόμματα ζήτησαν μια τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων – η πρώτη με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και η δεύτερη ανάμεσα σε Μητσοτάκη-Τσίπρα.

Κατόπιν τούτου, η επιτροπή υπό την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, αποφάσισε να πραγματοποιήσει και νέα συνεδρίαση στις 10 το πρωί του Σαββάτου στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά και οι όροι της διεξαγωγής του debate.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης επέμεινε στη δημοσίευση των αστάθμητων πρωτογενών στοιχείων των προεκλογικών δημοσκοπήσεων, ενώ ο εκπρόσωπος της  Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι έχει δοθεί ήδη απάντηση από την Ένωση των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Τα κόμματα στην επιτροπή εκπροσωπούν: Tη ΝΔ ο Γιάννης Σμυρλής, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης, το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης, το ΜέΡΑ25 ο Σπύρος Δερβενιώτης, το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης.

Στην επιτροπή συμμετέχουν ο ΓΓ Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

 

Μητσοτάκης από Καβάλα: Το δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή μπάχαλο- Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε βέρτιγκο παλινωδιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: