Ανθρωπος του Πρικόζιν ο σκοτωμένος μπλόγκερ: Με επικεφαλής τον αρχηγό της Wagner εκατοντάδες στην κηδεία

Pallbearers carry a picture and the coffin with the body of Maxim Fomin, known under the pseudonym Vladlen Tatarsky, during a farewell ceremony at the Troekurovsky cemetery in Moscow, Russia, 08 March 2023. EPA/YURI KOCHETKOV




Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner, συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα το Σάββατο για την κηδεία ενός διάσημου στρατιωτικού μπλόγκερ που υποστήριξε την επίθεση στην Ουκρανία και σκοτώθηκε πρόσφατα σε βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, εκατοντάδες άνθρωποι πήγαν στο νεκροταφείο Troyekurovskoye στα δυτικά της πρωτεύουσας για να συγκεντρωθούν μπροστά από το φέρετρο του Maxime Fomin πριν από την ταφή του. Στο σημείο αναπτύχθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη με προσεκτικό έλεγχο των ανθρώπων που πήγαιναν στο νεκροταφείο. Πολλοί από αυτούς φορούσαν ρούχα με γράμματα Z ή V, σημάδια της υποστήριξής τους στην επίθεση στην Ουκρανία.

Την περασμένη Κυριακή, ο Μαξίμ Φόμιν, γνωστός με το ψευδώνυμο Βλάντλεν Τατάρσκι, σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης που ανήκε στον αρχηγό της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο και τους «πράκτορες» του φυλακισμένου αντιπάλου Αλεξέι Ναβάλνι για συμμετοχή στη δολοφονία. Η Ουκρανία, από την πλευρά της, είπε ότι επρόκειτο για εσωτερική διευθέτηση λογαριασμών στους κύκλους που υποστηρίζουν την επίθεση στη Ρωσία.

«Ο Βλάντλεν Τατάρσκι θα μείνει μαζί μας, η φωνή του θα συνεχίσει να αντηχεί», είπε ο Γεβγκένι Πριγκοζίν το Σάββατο από το νεκροταφείο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο Maxime Fomin ήταν ένας από τους πιο γνωστούς στρατιωτικούς μπλόγκερ υπέρ του Κρεμλίνου με περισσότερους από 500.000 συνδρομητές στο Telegram. Η επιρροή αυτών των ακτιβιστών που δημοσιεύουν αναφορές σχετικά με τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία και μοιράζονται τις αναλύσεις τους έχει αυξηθεί απότομα από την έναρξη της επίθεσης τον Φεβρουάριο του 2022. «Είχα πολλούς κοινούς φίλους με τον αποθανόντα», μαρτυρά στο AFP ο Alexei Sobolev, 45 ετών , ο οποίος ήρθε στην κηδεία το Σάββατο και ο οποίος παρουσιάζεται ως εθελοντής που έχει πολεμήσει από το 2014 με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Με καταγωγή από το Ντονμπάς, ο Maxime Fomine εντάχθηκε επίσης στα στρατεύματα των φιλορώσων αυτονομιστών το 2014. «Είμαστε οι πολιτοφύλακες του πρώτου κύματος, δεν είμαστε πια πολλοί», σημειώνει ο κ. Sobolev, διαβεβαιώνοντας ότι ένας «πόλεμος εξόντωσης» στοχεύει τη Ρωσία αλλά ότι ο ρωσικός στρατός «ξαναφτιάχνεται».

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Νέα κρούσματα δηλητηρίασης στο Ιράν, δεκάδες μαθήτριες σε μια μέρα -Παρά τις δεσμεύσεις Χαμενεί ασύλληπτοι οι δράστες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: