Aνοιγμα της Μόσχας στο Κάιρο: «Η Αίγυπτος έχει τις προϋποθέσεις να γίνει κέντρο ρωσικών σιτηρών για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική»

FILE PHOTO: Θεριζοαλωνιστική μηχανή συλλέγει σιτάρι. EPA, DUMITRU DORU




Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν δήλωσε ότι ισχύουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει η Αίγυπτος κέντρο ρωσικών σιτηρών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Σε συνέντευξή του στο RT Arabic, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως «τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα δημητριακά που ήρθαν στην Αίγυπτο προέρχονταν από τη Ρωσία, λόγω της ποιότητας και της τιμής τους».

Ο Βερσίνιν επεσήμανε ότι ισχύουν όλοι οι όροι για την Αίγυπτο ως κέντρο προμήθειας του ρωσικού αγροτοβιομηχανικού συγκροτήματος.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο κέντρο προμήθειας και αποθήκευσης σιτηρών, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Αυτό προέκυψε σε ομιλία του Αιγύπτιου υπουργού κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνάντησης της διάσκεψης «Φωνή του Νότου» υπό την ινδική προεδρία της G20.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Πολεμική ένταση στην Ταϊβάν: Ελικόπτερο και τρία πολεμικά πλοία της Κίνας κοντά στη νήσο, υπό παρακολούθηση οι κινήσεις κινεζικού αεροπλανοφόρου

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: