Το αντάρτικο του κυρίου Πολάκη: Ποια άραγε μύγα τσε-τσε τον τσίμπησε νυχτιάτικα και θέλησε να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα;

FILE PHOTO: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, NewIdeas, Αθήνα

Την ώρα που το πατρινό καρναβάλι βρισκόταν στο αποκορύφωμά του, εκεί τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες τους Σαββάτου προς την Κυριακή, ο πολλά βαρύς κύριος Πολάκης χτύπησε.

Και το χτύπημα ήταν καίριο για τον ίδιο, μια και προκάλεσε ακόμη και την οργή του μέχρι χθες φίλου και κολλητού του Αλέξη Τσίπρα, που τον έστειλε Κυριακή του τελικού ξεφαντώματος, στο πειθαρχικό με ερώτημα την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι σημαίνει άραγε το θέμα Πολάκη πολιτικά, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διεκδικεί εκ νέου την εξουσία την παραμονή των εκλογών;

Κι αυτό, μια και ο εν λόγω κύριος, ήδη απειλεί λέγοντας ότι δεν είμαι μόνος κι ότι έχω πίσω κόσμο, που ασπάζεται τις ακραίες απόψεις μου.

Στο μήνυμα του στα social media, ούτε λίγο ούτε πολύ, απειλεί με καρατόμηση 13 δικαστές, που δεν βγάζουν αποφάσεις της αρεσκείας του, βγάζει στα μανταλάκια και στοχοποιεί 15 δημοσιογράφους, τέσσερις επικεφαλής τραπεζών και τον διοικητή της ΑΔΑΕ, που κατά σύμπτωση διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Εδώ μπορούν να δημιουργηθούν πολλές απορίες. Ή ο εν λόγω κύριος τα είχε τσούξει το τελευταίο Σαββατόβραδο της αποκριάς και ήταν στο τσακίρ κέφι που λένε, και είπε να ρίξει μερικές μπαλωθιές, που αποδείχθηκαν τα κανόνια του Ναβαρόνε ή ότι χτύπησε συνειδητά δυνατά, κι όποιον πάρει ο χάρος.

Όμως επειδή τα μάζεψε εκ των υστέρων με την περίπτωση της υποψηφιότητας του Χαριτάκη, που απέτυχε να περάσει στη λίστα των υποψηφίων στα Χανιά, επανήλθε δριμύτερος υιοθετώντας απόψεις και θέσεις, που ταυτίζονται με την εξτρεμιστική ακροδεξιά.

Κι όταν ανακοινώθηκε η προοπτική της διαγραφής του, μέσω της επιτροπής Δεοντολογίας, απείλησε ευθέως λέγοντας ότι έχει κόσμο πίσω του, που τον ακολουθεί. Τι σημαίνει άραγε αυτό;

Μπορεί να σημαίνει ότι θα ιδρύσει δικό του κόμμα και όσοι πιστοί του πολακισμού προσέλθετε, ή μπορεί να συνεργαστεί με τον Γιάνη (Βαρουφάκη) για να του δώσει χείρα βοηθείας, προκειμένου να διαβεί τον Ρουβίκωνα του 3%. Πάντως οι απειλές που εκτόξευσε με το μανιφέστο του, θυμίζουν άλλες εποχές και παραπέμπουν στον εμφύλιο του 1945-49.

Οι έχοντες απλή γνώση της ιστορίας, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο εμφύλιος στην Ελλάδα κατέστρεψε ότι απέμεινε όρθιο από την ναζιστική κατοχή, κάτι που δεν συνέβη όμως στην Κρήτη και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην συνεισφορά του πατέρα του σημερινού Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολλές οι απορίες, τα ερωτηματικά, αλλά και η χρονική στιγμή, που επέλεξε το βαρύ πεπόνι του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει τα θανατερά βέλη του. Ποια άραγε μύγα τσε-τσε τον τσίμπησε νυχτιάτικα και θέλησε να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα;

Είναι ο γνωστός πολάκειος παρορμητισμός, ή το χτύπημα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αντάρτικου από ομάδα, που θέλει να φέρει την χώρα εβδομήντα και πλέον χρόνια πίσω;

Πάντως μια εκρηκτική προεκλογική περίοδος, δεν οδηγεί αυτούς που την προκαλούν στην εξουσία. Το αντίθετο συνήθως συμβαίνει. Εκείνοι που υπερβαίνουν τα όρια του πολιτικού διαλόγου που είναι συμβατός με τις σύγχρονες κοινωνίες δυτικού τύπου είναι οι χαμένοι.

  • Το πόσο συμφέρει τον Αλέξη Τσίπρα μια τέτοια κατάσταση είναι ένα ερώτημα που χρήζει απαντήσεως. Μπορεί μόνο να τον εξυπηρετεί κομματικά, προκειμένου να διαχειριστεί στο εσωτερικό του μέτωπο, σε μια πιθανή ήττα στις εκλογές.

Όμως επειδή δεν έχουμε καμιά γυάλα για να προβλέψουμε το μέλλον, αφήνουμε τα γεγονότα να καθοδηγήσουν τα όποια συμπεράσματα.

Αυτό πάντως, που μπορεί κανείς να δει χωρίς κανενός είδους παραμορφωτικούς καθρέφτες, είναι ότι ο Αλεξης Τσίπρας προσωπικά βρίσκεται μπροστά σε μια νέα ανταρσία εντός των τειχών, ανάλογη με αυτή του 2015, όταν οι πέριξ του Παναγιώτη Λαφαζάνη αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πως θα το χειριστεί και πως θα το ξεπεράσει είναι το ζητούμενο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Μια μεγάλη τραγωδία αφορμή για αφύπνιση στην Τουρκία: Όχι στο θεοκρατικό και δικτατορικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: