Θρήνος στην τελευταία πράξη του δράματος των Τεμπών: Σπαραγμός στις κηδείες και τις παραδόσεις σορών [videos]

FILE PHOTO: Το φέρετρο της 34χρονης Αθηνάς Κατσαράς θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη, κατά την έξοδο από τον Ιερό Ναό Αγίας Άννα, Κατερίνη, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




H κηδεία της 34χρονης Αθηνάς Κατσάρα χθες στην Κατερίνη ήταν η πρώτη στην σειρά της νέας σπαρακτικής διαδικασίας ενταφιασμού των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Σήμερα, σε κλίμα ανείπωτου πόνου έγιναν  οι κηδείες της 24χρονης Ιφιγένειας που βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι μαζί με τον σύντροφό της και του 67χρονου Γιώργου που ανέβηκε στο τρένο ενώ νωρίτερα του είχε εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο η κόρη του.

Τελευταίο αντίο όμως και για την 42χρονη Βάγια, μητέρα δύο παιδιών.

Κι η μαύρη πομπή  δεν σταματάει εδώ  , καθώς σταδιακά οι συγγενείς των θυμάτων παραλαμβάνουν τις σορούς των αγαπημένων τους και καλούνται να τους αποχαιρετίσουν.

Ιφιγένεια Μίτσκα Μέ άσπρα ροδοπέταλα έραναν την Ιφιγένεια Μίτσκα στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία . Η σορός της παραδόθηκε στους γονείς της σε σφραγισμένο φέρετρο καθώς ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA ώς ένα από τα 57 θύματα στα Τέμπη..

Ο πόνος ανείπωτος για το 24χρονο κορίτσι που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Συντετριμμένη η οικογένειά της, φίλοι, συγγενείς και όλοι οι κάτοικοι των Γιαννιτσών την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Δεν μπορούν ακόμα να το πιστέψουν ότι το χαμογελαστό κορίτσι χάθηκε.

Ιφιγένεια Μίτσκα – 24 ετών – Γιαννιτσά

Η Ιφιγένεια βρισκόταν στο βαγόνι 3 της αμαξοστοιχίας Intercity 62 και επέστρεφε με τον σύντροφό της από την Αθήνα, όπου  είχαν περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ο σύντροφός της γλίτωσε με ελαφρά εγκαύματα, αλλά η 23χρονη κοπέλα δεν τα κατάφερε.

Η σορός της δόθηκε στους οικείους τους σε σφραγισμένο φέρετρο καθώς η αναγνώρισή της έγινε μέσω δείγματος DNA.

Σωτήρης Καραγεωργίου – ετών 28 – Θέρμη

Στον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη συγγενείς, φίλοι , πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον 28χρονο Σωτήρη Καραγεωργίου, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με τον φίλο του Δημήτρη. Δεν κατάφεραν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.




Βάγια Μπλέκα – 42 ετών – Τύρναβος

Η 42χρονη Βάγια Μπλέκα οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία,στον Τύρναβο. Επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας εργαζόταν ως νοσηλεύτρια και ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Πήρε την μοιραία αμαξοστοιχία για να πάει στη Θεσσαλονίκη κι από κει να πάρει το αεροπλάνο για να πάει στην Αμερική, για να συναντήσει τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά που μένουν εκεί.

Η άτυχη 43χρονη δούλευε διπλοβάρδιες προκειμένου να μαζέψει τα ρεπό της, ώστε να μπορέσει να επισκεφθεί την οικογένεια της.

Η κηδεία της έγινε σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης ενώ δεκάδες ήταν τα στεφάνια.

Όλοι μιλούν για ένα καλό και αγαπητό άνθρωπο, «ένα μάλαμα».

Γιώργος Κυριακίδης – 67 ετών – Κορδελιό

Το τελευταίο αντίο στον 67χρονο Γιώργο Κυριακίδη είπαν η οικογένειά του φίλοι και συγγενείς στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό.




Με πληροφορίες από ertnews.gr

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο σταθμάρχης, αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες: Δεκάδες οικογένειες θρηνούν – 57 νεκροί, 48 τραυματίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: