Ταχύτατες αλλαγές στο υπουργείο Εξωτερικών Κύπρου: Στέλνουν τον Κορνηλίου στο Ισραήλ, αναλαμβάνει ο Κούρος

FILE PHOTO: Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Κορνήλιoς ορνηλίου θα αναλάβει τον Ιούνιο πρέσβης στο Ισραήλ – ΚΥΠΕ




Αλλαγές προσώπων στο υπουργείο Εξωτερικών από εβδομάδας καθώς στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή θα μετακομίσει ο Κυριάκος Κούρος σε αντικατάσταση του Κορνήλιου Κορνηλίου, ο οποίος θα αναλάβει τον Ιούνιο πρέσβης στο Ισραήλ.

  • Αν και στους διπλωματικούς διαδρόμους συζητείται έντονα η ταχύτητα με την οποία γίνεται η αλλαγή, εντούτοις ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ακολούθησε πρακτική συναδέλφων του, οι οποίοι προχωρούσαν σε ανάλογες μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης πριν από πέντε χρόνια όταν είχε αναλάβει υπουργός Εξωτερικών είχε προχωρήσει σε μια ανάλογη αλλαγή, με τον Κορνήλιο Κορνηλίου να αντικαθιστά τον Μηνά Χατζημιχαήλ.

Η τοποθέτηση του Κυριάκου Κούρου στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΞ αλλάζει και τα σενάρια όσον αφορά στη θέση του Υπάτου Αρμοστή στο Λονδίνo, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο ο Κυριάκος Κούρος θα παραμείνει και στη θέση του επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Όσον αφορά την πρεσβεία της Αθήνας φαίνεται πως  ο Κυριάκος Κενεβέζος θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι και το φθινόπωρο. Η θέση πρέσβη στην ελληνική πρωτεύουσα έχει προκηρυχθεί και ήδη καταγράφεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από “Φιλελεύθερος”

Άριστη η σχέση Βουλής – Υπουργείου Εξωτερικών, λέει η Αννίτα Δημητρίου: Θα συνεχιστεί και επί υπουργίας Κόμπου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: