Σοβαρά άρρωστος ο Τσετσένος Καντίροφ: Φοβάται ότι τον δηλητηρίασαν – Πήγε στα ΗΑΕ, δεν εμπιστεύεται τους Ρώσους γιατρούς

FILE PHOTO: Ο Ραμζάν Καντίροφ σε μεγάλες στιγμές: τετ α τετ με το ίνδαλμά του τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο. EPA/ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Ο Τσετσένος πολέμαρχος Ραμζάν Καντίροφ -στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν- φέρεται να είναι σοβαρά άρρωστος με νεφρικά προβλήματα εν μέσω φόβων για «δηλητηρίαση».

Ο φανατικός φιλοπόλεμος ζηλωτής που υποστήριξε τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας φημολογείται ότι κάλεσε έναν κορυφαίο γιατρό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επειδή «δεν εμπιστεύεται» τους γιατρούς της Μόσχας.

Η ασθένεια των νεφρών ευθύνεται για την ασυνήθιστη απουσία του Καντίροφ από την ομιλία του Πούτιν για την κατάσταση του έθνους τον περασμένο μήνα, ισχυρίστηκαν αρκετές πηγές της αντιπολίτευσης.

Ειπώθηκε επίσης ότι οδήγησε στην πρόσφατη «φουσκωμένη» εμφάνισή του, όπως φάνηκε σε πρόσφατη συνάντηση στο παλάτι του στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι με τον Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της εισβολής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Ενώ ο 46χρονος Καντίροφ είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν, ο Τσετσένος ισχυρός άνδρας -σύμφωνα με πληροφορίες πατέρας 14 παιδιών με τρεις νυν συζύγους- έχει επιτεθεί έντονα στον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου, ειδικά από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ορισμένους στρατηγούς.

Οι ισχυρισμοί υποδηλώνουν ότι ο Καντίροφ μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, μια μοίρα που φέρεται να είχε τον στενό του σύμμαχο Υποστράτηγο Άπτι Αλαουντίνοφ, 50 ετών, τον περασμένο μήνα σε μια «απόπειρα δολοφονίας».

Το πολυτελές ιδιωτικό τζετ του ηγέτη του Τσετσένου ήταν γνωστό ότι έκανε πολλά ταξίδια πρόσφατα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ήταν λιγότερο ορατός από ό,τι συνήθως τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δημοσιογράφος Αζαμάτ Μαϊτάνοφ, από το Καζακστάν, επικαλούμενος δικές του πηγές, ισχυρίστηκε ότι ο Καντίροφ μπορεί να είναι ανίατα άρρωστος, με πιθανή αιτία τη δηλητηρίαση.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο επικεφαλής νεφρολόγος των ΗΑΕ, ο Δρ Γιασίν Ιμπραήμ Ελ-Σαχάτ, ένας γνωστός γιατρός με 30 χρόνια εμπειρίας, έφτασε στο Γκρόζνι [την πρωτεύουσα της Τσετσενίας]», έγραψε ο Μαϊτάνοφ στο κανάλι του στο Telegram.

«Ο τομέας της εξειδίκευσής του έγκειται στη νεφρολογία, την αιμοκάθαρση, τη μεταμόσχευση, τη σπειραματονεφρίτιδα και την οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Ο εξόριστος εχθρός του Κρεμλίνου Λεονίντ Νεβζλίν επανέλαβε τους ισχυρισμούς, τους οποίους ανέφερε επίσης η Bild στη Γερμανία.

«Οι πηγές μου το επιβεβαιώνουν αυτό», είπε. «Ο Καντίροφ νοσηλεύεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και όταν βρίσκεται για λίγο στο Γκρόζνι, έρχεται ειδικά σε αυτόν ένας νεφρολόγος από το Άμπου Ντάμπι.

«Ο Καντίροφ σαφώς δεν εμπιστεύεται τους Ρώσους γιατρούς. Υπάρχουν λόγοι.

«Οι πηγές μου λένε ότι [προβλήματα με] τα νεφρά είναι σύμπτωμα δηλητηρίασης και αυτό είναι που φοβάται ο Καντίροφ».

Ο Καντίροφ είχε «κάνει πάρα πολλούς εχθρούς μεταξύ των στρατηγών που έχουν πρόσβαση στις εξελίξεις της GRU».

Η GRU είναι η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, που θεωρείται υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία το 2018.

Η FSB του Πούτιν έχει επίσης πραγματοποιήσει επιθέσεις δηλητηρίασης, για παράδειγμα στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι το 2020, στη Σιβηρία και στον αντίπαλο Αλεξάντερ Λιτβινένκο στο Λονδίνο το 2006.

Το ουκρανικό κανάλι Telegram Trukha ισχυρίστηκε ότι «τους τελευταίους μήνες, ο [Καντίροφ] έχει πάρει πολύ βάρος και φαίνεται πολύ πρησμένος».

Όταν ο Alaudinov δηλητηριάστηκε τον περασμένο μήνα, ο Kadyrov είπε: “Υπάρχει έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας, με ταυτοποίηση των εμπλεκομένων.”

Υπήρχαν «ήδη αποτελέσματα» από αυτή την έρευνα, είπε.

Ο Πούτιν προήγαγε τον Καντίροφ σε στρατηγό της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Ένα μήνα νωρίτερα προέτρεψε τον Πούτιν να σκεφτεί «να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στα σύνορα και να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης» για να ξεπεράσει τις τελευταίες στρατιωτικές του ταπεινώσεις στην Ουκρανία.

Παρά τις φήμες για την υγεία του, ο Καντίροφ προέτρεψε τον Πούτιν να καταστείλει τους «δολιοφθορείς» που πέρασαν από την Ουκρανία στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας αυτή την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από DailyMail

Με θύελλα γέλιου υποδέχθηκαν οι Ινδοί τον ισχυρισμό Λαβρόφ ότι η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: