Συλλυπητήρια του Προέδρου Χριστοδουλίδη για την τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονισμός και βαθύτατη θλίψη

Κατεστραμμένα βαγόνια των τραίνων που συγκρούστηκαν έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Εκφράζω συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για την τραγωδία που επισυνέβη στην Ελλάδα με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην ίδια δήλωση ο κος Χριστοδουλίδης σημειώνει: Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, εκφράζει εκ μέρους όλων των μελών του σώματος συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για την ανείπωτη μετωπική σιδηροδρομική τραγωδία που συνέβη χθες βράδυ στα Τέμπη, στην Ελλάδα και που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Οι σκέψεις όλων των Βουλευτών και Βουλευτριών στρέφονται αυτή τη στιγμή στις οικογένειες των θυμάτων και στις Ελληνικές αρχές.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Εις ένδειξη πένθους και συμπαράστασης, οι σημαίες στο κτίριο της Βουλής θα κυματίζουν μεσίστιες επί τριήμερο, ενώ θα τηρηθεί επίσης μονόλεπτη σιγή κατά την αυριανή συνεδρία της ολομέλειας του σώματος και το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας.

Αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντά τους τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος στην Κύπρο: Πρώτη συνεδρία του υπουργικού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: