Πέντε αλλόκοτες στιγμές της επίσκεψης Πούτιν στη Μαριούπολη: Σκηνοθεσία, κομπάρσοι και σενάρια για σωσία [videos]

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν οδηγεί αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαριούπολη. EPA/RUSSIAN PRESIDENT PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε ένα νυχτερινό ταξίδι-έκπληξη στη μαρτυρική Μαριούπολη το Σαββατοκύριακο, στην πρώτη του επίσκεψη σε εδάφη που κατέλαβε από την Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας το 2022.

Ένα βίντεο που διανεμήθηκε από το Κρεμλίνο τον δείχνει να προσγειώνεται με ελικόπτερο στη Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι που κατέλαβε η Μόσχα μετά από μακρά πολιορκία την περασμένη άνοιξη.

Και μετά τα πράγματα έγιναν λίγο… περίεργα.

H επιλογή του χρόνου – ή σαν κλέφτης μες στη νύχτα

Για κάποιο λόγο, ο Πούτιν επέλεξε τη νέκρα της νύχτας για την επίσκεψή του, κάνοντας περιοδεία στην πόλη και συναντήσεις με κατοίκους τα ξημερώματα….!

Είναι μήπως κουκουβάγια ή έχει αναπτύξει ευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες στα γηρατειά του;

Ή, όπως λέει το Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας, το έφτιαξε έτσι ώστε οι κάμερες να μην μπορούν να δουν την πόλη που οι δυνάμεις του έκαναν ερείπια πέρυσι.

Η διαφωνούσα – ή όλα είναι θέατρο!

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Πούτιν με κατοίκους της  περιοχής Nevsky στη Μαριούπολη, κάποιος ακούστηκε να φωνάζει: “Όλα αυτά δεν είναι αλήθεια! Είναι όλα για επίδειξη!”.

Αυτή η στιγμή καταγράφηκε από μικρόφωνα και ακούγεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι ακριβώς φώναξε η  γυναίκα, η οποία δεν φαίνεται στο κάδρο. Ωστόσο, μετά την κραυγή, οι άνθρωποι που συνόδευαν τον Πούτιν, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή πρωθυπουργού Marat Khusnullin, άρχισαν να γυρίζουν και να κάνουν σήμα ο ένας στον άλλο.

Η περιοχή – ή ό,τι πρόλαβαν να ξαναχτίσουν

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Nevsky, όπου περιόδευσε ο Πούτιν, είναι η μόνη συνοικία στην κατεστραμμένη πόλη που έχει ξαναχτιστεί. Αυτό τονίστηκε στις απαντήσεις των κατοίκων της περιοχής στο Telegram.

Το κανάλι Telegram “Μπορούμε να εξηγήσουμε” περιείχε σχολιασμούς από κατοίκους άλλων περιοχών της Μαριούπολης:

“Κρίμα που δεν οδήγησε μέχρι το σπίτι μας, την αριστερή όχθη, την πλατεία! Χωρίς παράθυρα, χωρίς πόρτες, χωρίς ζεστό νερό ή θέρμανση.”

“Μεταφέρθηκε στα μέρη που έχουν διατηρηθεί και στα νέα κτίρια. Κανείς δεν θα του δείξει άδεια λάκκους κάτω από τα θεμέλια κατεστραμμένων σπιτιών”.

“Κανείς δεν μας χρειάζεται εδώ. Όλα γίνονται για την εικόνα στην τηλεόραση, ώστε οι άνθρωποι στη Ρωσία να τη δουν.”

Η Μαριούπολη, κάποτε ένα πολυσύχναστο λιμάνι στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, έμεινε ερειπωμένη μετά από ανελέητους βομβαρδισμούς και μήνες βίαιης πολιορκίας από τη Μόσχα.

Οι αρχές της Ουκρανίας εκτιμούν ότι πάνω από τα μισά κτίρια και το 90% των υποδομών στην πόλη καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιθέσεων.

Το πηγούνι – ή ο σωσίας

Ήταν όντως αυτός; Αυτή η σπάνια δημόσια εμφάνιση του Πούτιν τροφοδότησε για άλλη μια φορά τις εικασίες ότι χρησιμοποιήθηκε ένας σωσίας και ως απόδειξη, αυτή τη φορά, επιστρατεύεται το μάλλον αδύναμο πηγούνι του.

Ωστόσο, στις φωτογραφίες και τα βίντεο, η όλη εμφάνιση του Πούτιν δεν… πείθει. Είναι ιδιαίτερα “φρεσκαρισμένος” στο πρόσωπο, “τραβηγμένος” θα έλεγε κανείς, ενώ ακόμη και η σωματοδομή του όπως διακρίνεται από ένα περίεργο σκουρόχρωμο κάζουαλ ντύσιμο δεν συνάδει ιδιαίτερα με την εμφάνιση όπως την ξέρουμε …

Η Kyiv Post ζήτησε από έναν εκπρόσωπο της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, τον Andriy Yusov, τη γνώμη του για το τι θα μπορούσε πραγματικά να συνέβη εκεί.

  • « Ένας άνθρωπος που μοιάζει με τον Πούτιν επισκέφτηκε τη Μαριούπολη », είπε.

Αν και ποτέ δεν αποδείχθηκε οριστικά δημοσίως, ο ισχυρισμός η χρήση τουλάχιστον τριών ανθρώπων που λειτουργούν ως σωσίες του Πούτιν σε δημόσιες εμφανίσεις  έχει επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της  εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία .

  •  Νωρίτερα φέτος, ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Kyrylo Budanov είπε ότι η χρήση σωσίααπό τον Πούτιν μειώνει τον κίνδυνο απόπειρας δολοφονίας.

“Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί τουλάχιστον τρία όμοια. Έχουν κάνει πλαστική επέμβαση για να μοιάζουν περισσότερο με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου”.

  •  «Γνωρίζουμε συγκεκριμένα για τρία άτομα που εμφανίζονται συνέχεια, αλλά πόσοι είναι, δεν ξέρουμε», είπε. «Όλοι έκαναν πλαστική επέμβαση για να μοιάζουν.

 «Το μόνο πράγμα που τους προδίδει είναι το ύψος τους. Είναι ορατό σε βίντεο και φωτογραφίες. Επίσης οι χειρονομίες, η γλώσσα του σώματος και οι λοβοί των αυτιών, αφού είναι μοναδικά για κάθε άνθρωπο».

Η θεωρία ενισχύθηκε για μια ακόμη φορά μόλις τον περασμένο μήνα, όταν ο Πούτιν φωτογραφήθηκε φορώντας  παπούτσια με εμφανώς ενισχυμένα καθ’ ύψος τακούνια,  ενώ συναντούσε μια ομάδα φοιτητών στη Μόσχα.

 

Οι κάτοικοι – ή οι επιλεγμένοι κομπάρσοι

H αντιστασιακή οργάνωση της κατεχόμενης από τους Ρώσους Μαριούπολης αναγνώρισε τον άνδρα αυτό ως κάτοικο άλλης περιοχής του Ντονέτσκ.Φωτογρφία: Mariupol – The Resistance

Οι τοπικές, διορισμένες από το Κρεμλίνο αρχές προσπάθησαν να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να προωθήσουν την επίσκεψη του Πούτιν στη Μαριούπολη. Πλάνα, που τραβήχτηκαν από την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, δείχνουν κατοίκους της κατεστραμμένης πόλης.

Στεκόμενο μπροστά στον Πούτιν, το πλήθος που επιλέχθηκε προσεκτικά μίλησε σε σχέση με τα νέα διαμερίσματα στην περιοχή που, παρόλο που τους έχουν στερήσει τα πάντα, εξακολουθούν να είναι ευγνώμονες στον Πούτιν για όσα τους έδωσε: «Ευχαριστώ για τη νίκη. Προσευχόμαστε για εσάς. Περιμέναμε. Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι παραδείσου», είπαν οι ντόπιοι στον Πούτιν.

Η οργάνωση, “Mariupol – The Resistance” [Μαριούπολη – Η Αντίσταση] εντόπισε ορισμένους από τους “ήρωες” που εμφανίστηκαν στα προπαγανδιστικά βίντεο.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας με μπλε μπουφάν στα βίντεο, αποδείχθηκε ότι ήταν κάτοικος άλλης πόλης στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Η γυναίκα που είπε ότι «προσευχόταν για τον Πούτιν» ονομάζεται Iryna Volosatova, η οποία είναι πραγματικά κάτοικος της Μαριούπολης και γνωστή από πάντα για τις εξαιρετικά φιλορωσικές απόψεις της .

 

Η γυναίκα αυτή ειναι γνωστή στην Αντίσταση της Μαριούπολης για τις χρόνιες ακραίες ρωσόφιλες απόψεις της. Είπε στον Πούτιν ότι προσεύχεται γι’ αυτόν… Φωτογρφία: Mariupol – The Resistance

 

 

Με πληροφορίες από KyivPost

Πήγε να θαυμάσει τα εγκλήματά του: Στην μαρτυρική Μαριούπολη ο Πούτιν – Στημένος χλευασμός στο ένταλμα σύλληψής του [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: