Ομιλία Μητσοτάκη με απαντήσεις στον Ανδρουλάκη: Στην πρώτη κάλπη οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός μιλάει σε πολιτική εκδήλωση της ΝΔ στη Λαμία. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ




Τα διλήμματα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λαμία, ενώ απάντησε και στις πρόσφατες αναφορές του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

«Οι πολίτες θα ακυρώσουν τόσο τη βόμβα της ακυβερνησίας, όσο και μίας νέας πολιτικής ανωμαλίας και αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι στην πρώτη και καθοριστική κάλπη οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Και όταν λέω ποιος εννοώ ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός…Στη δεύτερη κάλπη θα κριθεί το πώς θα κυβερνήσει αυτός ο πρωθυπουργός. Τόσο απλά και τόσο καθαρά και πρόκειται για μία ενιαία διαδικασία στην οποία δεν επιτρέπονται ούτε επιπόλαιες επιλογές, ούτε απερίσκεπτα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας…Τίποτα από τα δύο δεν διορθώνεται μετά. Το κακό για τη χώρα και την κοινωνία θα έχει συντελεστεί…”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.




Και πρόσθεσε: «Το τοπίο θολώνουν περισσότερο και όσοι μιλούν για μία δήθεν συνεργασία όμως ουσιαστικά παραπέμπουν σε παραλυσία...Πώς αλλιώς να ερμηνευτούν δηλώσεις για κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά χωρίς πρωθυπουργό αυτόν που θα έχουν επιλέξει οι πολίτες…Και τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος Χ που θα ηγηθεί την επόμενη ημέρα; Ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά άλλο να θέλουν και άλλος τελικά να τους προκύψει; Λυπάμαι αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και θα το πω όσο απλά γίνεται. Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό…Έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο; Τέτοιου είδους τοποθετήσεις δεν αντιστοιχούν στην κρισιμότητα των στιγμών. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και δεν προβλέπεται ότι το διεθνές περιβάλλον θα γίνει ευκολότερο…Σε αυτό τον κόσμο τον πολύ απρόβλεπτο η πατρίδα μας χρειάζεται σιγουριά, χρειάζεται καπετάνιο και πλήρωμα που θα μπορούν αποδεδειγμένα να ξεπερνούν τρικυμίες…Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κινείται συντονισμένα και γρήγορα. Οι αποφάσεις δεν μπορούν να χάνονται μέσα στους διάδρομος κομματικών παζαριών…”, τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους πολίτες που το 2019 ψήφισαν την κυβερνητική παράταξη, αλλά τώρα, όπως ανέφερε, μπορεί να είναι σκεπτικοί.:

«Υπάρχουν πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν το 2019 και τώρα μπορεί να είναι σκεπτικοί. Τους απαντώ. Μπορεί να σας πληγώσαμε αλλά σίγουρα ποτέ δεν σας προδώσαμε. Και σας βεβαιώνω ότι όταν σκοντάφτουμε δεν θα πέφτουμε…Αντίθετα θα αυξάνουμε την ταχύτητα των αλλαγών γιατί το συμβόλαιο αλήθειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες αυτό που υπογράψαμε για πρώτη φορά το 2019 ισχύει πάντα…Ισχύει με τους ίδιους στόχους και τους ίδιους συμμάχους. Τους πολίτες που πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στον δημιουργικό εκσυγχρονισμό…», είπε.

«Η αυτοδυναμία σήμερα δεν είναι κομματική σκοπιμότητα…Θεωρώ ότι είναι εθνική αναγκαιότητα. Αυτοδυναμία σημαίνει ευρυχωρία. Ένα ρεύμα με κορμό ένα μεγάλο κόμμα, αλλά ένα ρεύμα στο οποίο μπορούν να χωρέσουν πολλές και πολλοί», ανέφερε ακόμη.

Για τα Τέμπη

Κάνοντας αυτοκριτική για τις παραλείψεις και τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση έργων που σχετίζονται με τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στα Τέμπη συναντήθηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις ελλείψεις ενός προβληματικού οργανισμού.

«Ανέλαβα την ευθύνη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα, καθώς το δράμα έγινε με εμάς στο τιμόνι…Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ ούτε και θα πω εγώ ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς…Εμείς έχουμε πρώτοι το χρέος να διαμορφώσουμε τους όρους, ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο κακό…Κανείς δεν πονάει περισσότερο από τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και κανείς Έλληνας δεν πονάει περισσότερο ή λιγότερο από τον άλλον. Δε θα ακολουθήσω εκείνους που ρίχνουν κομματικό δηλητήριο πάνω σε ένα εθνικό τραύμα…Μένω στην προφανή αλήθεια που όλοι έχουν αντιληφθεί. Η τηλεδιοίκηση των τρένων που έπρεπε να ήταν έτοιμη από το 2016 δεν έγινε ποτέ από την τότε κυβέρνηση, ενώ εμείς μπορεί να πετύχαμε να εγκαταστήσαμε τοπικό έλεγχο στη Λάρισα, όμως δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε πανελλαδικά το έργο εγκαίρως…”, σημείωσε. “Όσο για τις ατομικές συμπεριφορές των απαράδεκτων διαλόγων και των πλαστών ωραρίων όλα αυτά θα κριθούν από τη δικαιοσύνη, αλλά δεν παύει να δείχνουν την παλιά Ελλάδα που θα πολεμήσω και θα αλλάξω…Πρώτος εγώ θα ήθελα να γυρίσω το χρόνο πίσω, όμως δεν πρέπει να μείνει και ο τόπος πίσω και καθήκον μας είναι να σφίξουμε τα δόντια, μετατρέποντας τη λύπη και το θυμό σε κίνηση για μεγάλες ανατροπές…Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στο πολιτικό ήθος αυτής της παράταξης. Εμείς παραδεχτήκαμε ότι στον ΟΣΕ δεν έγιναν οι αλλαγές που έγιναν σε άλλες υποδομές…Στο συγκεκριμένο πεδίο η μεταρρυθμιστική μας απόπειρα ηττήθηκε και δεν έσπασε το τείχος που για καιρό οικοδομούσε ο ανεύθυνος κρατισμός και ο ατομικός ωχαδερφισμός. Χάσαμε τη μάχη, αλλά θα επιμείνουμε πιο δυναμικά στον πόλεμο με το παρελθόν μέχρι να αλλάξει κάθε δημόσια δράση και κάθε ατομική στάση…», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τέλος την κριτική του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να απαντήσουμε και σε εκείνους που επιμένουν να επενδύουν στη συμφορά…Έχουμε συμπεριφορές που σπέρνουν σύγχυση και δημιουργούν τοξικές εντυπώσεις…Ο κ. Σπίρτζης μίλησε στη Βουλή χωρίς να βρει μία συγγνώμη για όσα έγιναν επί των ημερών του και ο αρχηγός του μας είπε περίπου ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους μέχρι τον Ιούλιο του 2019…Αυτό το έργο θα το δούμε πολλές φορές, βαδίζοντας προς τις εκλογές, μόνο που θα αποτύχει οικτρά. Γιατί η αλήθεια απορρίπτει πριν από καθετί τη λήθη…Οι πολίτες εκδικούνται τον κυνισμό όσων ψηφοθηρούν πάνω στον εθνικό πόνο και βέβαια δεν ξεχνούν τα πολύ σημαντικά που πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια και τα οποία κανείς δεν μπορεί να διαγράψει», είπε.

 

Αλέξης Τσίπρας: Προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όρο να είναι πρώτο κόμμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: