Ο Τζόρτζ Τσούνης στο OPEN για το δυστύχημα στα Τέμπη: Δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο γεγονός για να διχαστεί ένα Έθνος (video)

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόρτζ Τσούνης με τη δημοσιογράφο του OPEN, Αλεξία Τασούλη. Φωτογραφία από το δελτίο ειδήσεων του OPEN TV




“Είναι μια τραγωδία. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να πει κανείς. Ανείπωτο γεγονός. Η καρδιά μου βρίσκεται με τις οικογένειες αυτών που χάθηκαν”.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόρτζ Τσούνης μιλώντας στη δημοσιογράφο του OPEN, Αλεξία Τασούλη. Τόνισε σχετικά:

Ο πρόεδρος Μπαιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν και εγώ εκφράσαμε τα συλληπητήριά μας και κυρίως την επιθυμία μας να κάνουμε ο,τι χρειάζεται να βοηθήσουμε το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες. Σαν πατέρας με σόκαρε αυτό το γεγονός, κυρίως επειδή ήταν τόσοι πολλοί νέοι.

Θα πάρει καιρό στο έθνος να επουλώσει τις πληγές του. Δεν ξέρω αν οι οι γονείς αυτών των παιδιών θα το ξεπεράσουν ποτέ, όμως με τη βοήθεια του Θεού και τις προσευχές μας και τη στήριξη του έθνους, ελπίζω ο πόνος να απαλυνθεί. Πιστεύω ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί.

Δεν θέλω να εστιάσω στην αναζήτησή ευθυνών για αυτή την εθνική τραγωδία.

Θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο γεγονός για να διχαστεί ένα έθνος.

Περάσαμε κι εμείς μια παρόμοια κατάσταση. Είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε την ασφάλεια των τρένων παγκοσμίως. Δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι μια τεράστια πρόκληση για όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: