Ο πατέρας της Κάρολαϊν για τον Αναγνωστόπουλο: «Θα ήταν τιμή μου να τον εκτελέσω αν υπήρχε θανατική ποινή στην Ελλάδα»

FILE PHOTO: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνοδεύεται από αστυνομικούς κατά την αναχώρησή του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς. Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. ΑΠΕ, ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ο πατέρας της δολοφονημένης Κάρολαϊν Κράουτς (Caroline Crouch) δήλωσε ότι θα ήταν «τιμή» του να εκτελέσει τον δολοφόνο της κόρης του εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να υφίσταται στην Ελλάδα.

Ο Ντέιβιντ Κράουτς, 79 ετών, μίλησε ενόψει της προσφυγής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατά της ποινής που του έχει επιβληθεί για τη δολοφονία της 19χρονης Κάρολαϊν τον Μάιο του 2021.

Ο πατέρας της Κάρολαϊν, σε μια οργισμένη συνέντευξη στη Daily Mail, περιγράφει ως «μπάστ… νυφίτσα» τον Αναγνωστόπουλο και λέει: «Αν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να ισχύει εδώ (στην Ελλάδα), θα το θεωρούσα τιμή να μου επιτραπεί να τραβήξω τη λαβή και να τον στείλω στη λήθη».

«Τον μισώ περισσότερο από ό,τι έχω μισήσει ποτέ στη ζωή μου. Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση».

Μιλώντας πριν από την έφεση, ο δικηγόρος του Μπ. Αναγνωστόπουλου κ. Παπαϊωαννίδης είπε στη Mail: «Δεν περνάει μέρα χωρίς ο πελάτης μου να μετανιώσει για όσα συνέβησαν, αλλά αυτό που θέλει, όπως και εμείς για αυτόν, είναι η δικαιοσύνη. Δεν αρνείται αυτό που έγινε αλλά ζητάμε μείωση της ποινής. Κάθε μέρα που περνά στη φυλακή σκέφτεται τι συνέβη και πόσο μισεί τον εαυτό του και οι μόνες του σκέψεις είναι για την κόρη του. Το μόνο που θέλει είναι μια δίκαιη δίκη και να ληφθούν υπόψη τα ελαφρυντικά του τι συνέβη τη στιγμή του θανάτου της Κάρολαϊν. Δεν είναι ναρκισσιστής και αποδέχεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, από την καταδίκη του και μετά ήταν υπόδειγμα κρατουμένου στη φυλακή και βοηθά με άλλους κρατούμενους και είχε πολύ καλή συμπεριφορά και θα τα εξηγήσουμε όλα αυτά στο δικαστήριο».

Απάντησε επίσης στους ισχυρισμούς του πατέρα της Κάρολαιν ότι ο Αναγνωστόπουλος, πιλότος ελικοπτέρου, σκότωσε την Καρολάιν επειδή εκείνη είχε ανακαλύψει ότι μετέφερε ναρκωτικά.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε: «Κανένα στοιχείο για αυτόν τον ισχυρισμό δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια της δίκης και δεν βρέθηκαν στοιχεία στην έρευνα και δεν έχει ασκηθεί ποτέ δίωξη για παρόμοια εγκλήματα. Έχει μια αψεγάδιαστη 11ετή καριέρα ως πιλότος ελικοπτέρου. Σεβόμαστε τη θλίψη του πατέρα της Caroline, αλλά αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό».

Όμως ο κ. Κράουτς έχει μια πολύ διαφορετική εικόνα του συζύγου της εκλιπούσας κόρης του, λέγοντας ότι μετά τον θάνατό της, τόσο ο ίδιος όσο και σύζυγός του Σουζάνα έμαθαν ότι ο Αναγνωστόπουλος έλεγχε τα οικονομικά και τις κινήσεις της.

«Για να σας δώσω κάποια ιδέα για το πώς είναι ο δολοφόνος της κόρης μου, επιτρέψτε μου να σας πω τι μάθαμε η Σουζάνα και εγώ για τον τρόπο που συμπεριφερόταν στην Κάρολαϊν», είπε ο κ. Κράουτς.

«Όταν η Caroline έφυγε για πρώτη φορά από το σπίτι για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Σουσάνα κι εγώ της δώσαμε ένα μηνιαίο επίδομα 750 ευρώ για φαγητό, ενοίκιο κ.λπ. Μέσα σε ένα χρόνο είχε παντρευτεί και είχε σταματήσει να παρακολουθεί μαθήματα και ζούσε με τον άντρα της.

«Καθώς είχα λίγες άλλες δεσμεύσεις, συνέχισα να της δίνω μηνιαίο επίδομα 750 ευρώ και η Σουζάνα μείωσε τη συνεισφορά της από 750 ευρώ σε 250 ευρώ το μήνα.

«Το κάναμε αυτό γιατί πιστεύαμε ότι θα ήταν ωραίο αν η Caroline μπορούσε να έχει κάποια ανεξαρτησία από τον σύζυγό της και να μην χρειάζεται να του ζητάει χρήματα για να αγοράσει ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

«Μάθαμε μετά το θάνατό της, ότι τα χρήματα που η Σουζάνα κι εγώ πληρώναμε στον τραπεζικό λογαριασμό της Κάρολαϊν κάθε μήνα, τα είχε οικειοποιηθεί ο σύζυγός της και ότι κάθε φορά που χρειαζόταν χρήματα για να αγοράσει έναν καφέ ή για να αγοράσει φαγητό για τα κατοικίδιά της θα έπρεπε να του ζητά.

«Όλα τα ψώνια ελέγχονταν από αυτόν, ψώνιζαν πάντα μαζί και δεν της επέτρεπε ποτέ να ψωνίζει μόνη της.

«Περιστασιακά της επέτρεπε να συναντήσει έναν φίλο για καφέ, αλλά εκείνος ήθελε να είναι σίγουρος ότι η Καριολάιν θα πήγαινε στο ραντεβού με ένα ταξί που οδηγούσε φίλος του και πλήρωνε προκαταβολικά ο ίδιος. Όταν ήρθε η ώρα να γυρίσει σπίτι, έπρεπε να του τηλεφωνήσει για να έρθει και να την πάρει», είπε ο κ. Κράουτς.

«Είναι μυστήριο για μένα πώς τα ανεχόταν αυτά. Η Κάρολάιν ήταν πάντα ένα κορίτσι με ισχυρή θέληση με σταθερές ιδέες και δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό της να δεχτεί μπούλινγκ.

Ο κ. Κράουτς στη συνέντευξή του στην Mail πρόσθεσε: «Μετά τον θάνατο της κόρης μου, ο σύζυγος της Susana και της Caroline συνόδευσαν το σώμα της στην Αλόννησο για την κηδεία και δεν είχα ξαναδεί άνθρωπο τόσο συντετριμμένο από τη θλίψη.

«Αν και ήμουν εντελώς συντετριμμένος από τον θάνατο της κόρης μου, συνειδητοποίησα ότι η θλίψη του ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τη δική μου, κάτι που δεν πίστευα ότι ήταν δυνατό.

«Κρατηθήκαμε χέρι – χέρι στο σπίτι μου, δάκρυα κυλούσαν στα πρόσωπά μας, εντελώς απαρηγόρητοι. Μετά την κηδεία επέστρεψε στην Αθήνα με τους γονείς του και τη Λυδία».

Αλλά ο -γεννημένος στο Λίβερπουλ Ντ. Κράουτς, συνταξιούχος μηχανικός, άρχισε σύντομα να έχει υποψίες για τον γαμπρό του.

Είπε στην MailOnline: «Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της κηδείας και του μνημόσυνου της Κάρολαιν άρχισαν να μου έρχονται ανησυχητικές σκέψεις.

«Μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχε κάτι περίεργο στην όλη υπόθεση, απλά μικρά πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα. Γιατί οι ληστές να σκότωναν την κόρη μου πριν φύγουν αφού είχαν πάρει όλα τα τιμαλφή και τα χρήματα από το σπίτι;

Τότε κατάλαβα

«Πώς γνώριζαν για το εσωτερικό σύστημα CCTV και πώς ήταν τόσο έξυπνοι ώστε να σκεφτούν την αφαίρεση της κάρτας μνήμης από το σύστημα;.

Στη συνέχεια είδα τον σύζυγο της Κάρολαιν στυο μνημόσυνό της. Ήταν ακόμα σε κατάθλιψη, μια εικόνα δυστυχίας, αλλά με αγκάλιασε και ξανά τα δάκρυα άρχισαν να κυλούν στο πρόσωπό του, η φωνή του πνιγόταν από συγκίνηση.

«Μου είπε ότι μου είχε φέρει ένα δώρο και ξετύλιξε μια τεράστια φωτογραφία του ίδιου και της Καρολάιν με κορνίζα που τραβήχτηκαν στο γάμο τους στην Πορτογαλία.

«Με συγκίνησε πολύ αυτό το ευγενικό δώρο γιατί ήξερε ότι ήταν η αγαπημένη μου φωτογραφία. Τότε παρατήρησα ότι φορούσε το ακριβό ρολόι Rolex για το οποίο ήταν τόσο περήφανος.

«Στη συνέχεια πούλησε αυτό το ρολόι σε έναν αντιπρόσωπο για περίπου 7.500 ευρώ. Τότε κατάλαβα ότι είτε η ληστεία είχε διαπραχθεί από εντελώς ανίκανους είτε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην ιστορία του».

Με πληροφορίες από DailyMail

Ελεύθερος ο μόνιμος σταθμάρχης της μοιραίας βάρδιας: Πώς δικαιολόγησε την προαναχώρησή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: