Ο Κοκκινάκης μετά από μια επική μάχη 3,5 ωρών ηττήθηκε, στο Miami Open, από τον Χούρκατς

Thanasis Kokkinakis 1000

Ο Θανάσης Κοκκινάκης. 11 Mαρτίου 2023. EPA, RAY ACEVEDO




Μετά από επικό ματς, διάρκειας 3 ωρών και 31 λεπτών, ο Χούμπερτ Χούρκατς με εντυπωσιακή ανατροπή «λύγισε» με 2-1 σετ τον Θανάση Κοκκινάκη και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Miami Open.

Ο Πολωνός (νο9 στον κόσμο) κατάφερε να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη με 6-7(10), 7-6(7), 7-6(6), στο πιο θεαματικό μακράν παιχνίδι μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Μετά από 7 λεπτά μάχης στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ, ο Κοκκινάκης πήρε το προβάδισμα στα σετ (1-0) με επιμέρους σκορ 12-10.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, με τον Χούρκατς να κάνει το break στο 5ο game κι αφού κράτησε στο επόμενο το σερβίς του προηγήθηκε με 4-2.

Ο ομογενής Αυστραλός, όμως, κατάφερε στο 10ο game να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του και να προηγηθεί με 6-5 υπερασπίζοντας το δικό του. Ο 26χρονος Πολωνός έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, όπου ήταν η σειρά του να βγει νικητής, με επιμέρους σκορ 9-7.

Στο σετ που έκρινε το νικητή, οι δύο μονομάχοι κράτησαν το σερβίς τους και όλα ξεκαθάρισαν στο τάι μπρέικ, στο οποίο μετά από 15 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, ο Χούρκατς ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή με σκορ 8-6, σβήνοντας μάλιστα και 5(!) ματς πόιντ, για να πανηγυρίσει δικαιολογημένα την πρόκρισή του στον 4ο γύρο.

Ιδανική πρεμιέρα στο 1000άρι τουρνουά masters της ATP έκανε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, επικρατώντας πολύ εύκολα με 2-0 του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα (6-1, 6-2) μέσα σε μόλις 63 λεπτά αγώνα, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: