Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου “σφάζει” τους Κύπριους τραπεζίτες: “Ανταποδώστε στους πολίτες, όσα θυσίασαν για την εξυγίανσή σας”

Στο κυπριακό κανάλι Omega μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός Φωτογραφία via Omega TV Κύπρου




Φιλοξενούμενος στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OMEGA ήταν ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μάκης Κεραυνός και μίλησε για την επέλαση της ακρίβειας και τρόπους αντιμετώπισής της καθώς και για μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών από τις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων.

Ο υπουργός Οικονομικών προέβη σε αυστηρές υποδείξεις προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου, με φόντο τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.”, που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών.

«Οι Κύπριοι πολίτες συνέβαλαν – με μεγάλο κόστος – στο πρόσφατο παρελθόν, για την εξυγίανση των κυπριακών τραπεζών. Καλώ, ως εκ τούτου, τις τράπεζες της Κύπρου να επιδείξουν τώρα την κοινωνική τους ευθύνη απέναντι στους πολίτες του τόπου», είπε ο κ. Κεραυνός διευκρινίζοντας ότι αυτή του η αναφορά είναι αυστηρή υπόδειξη προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έχει αποστείλει και σχετικές επιστολές προς τις τράπεζες, καλώντας να κάνουν πράξη όσα δήλωσε.

Σ’ ότι αφορά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Μάκης Κεραυνός δήλωσε ότι στο άμεσο μέλλον θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το «καλάθι του νοικοκυριού», ένας θεσμός που φαίνεται να στέφθηκε με επιτυχία στην Ελλάδα.

«Θα είναι ένα νομοσχέδιο, παρόμοιου τύπου με αυτό της Ελλάδας, και το νομοσχέδιο ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο Εμπορίου», δήλωσε ο κ. Κεραυνός.

Ο ΥΠΟΙΚ μίλησε επίσης για την τραπεζική κρίση που σκόρπισε την ανησυχία ανά το παγκόσμιο, τονίζοντας ότι δεν είναι συστημική κρίση. «Υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι οι τράπεζες μας δεν παρουσιάζουν κινδύνους ελέω αυτής της κρίσης, δεν είναι εκτεθειμένες οι κυπριακές τράπεζες. Οι τράπεζες μας έχουν ισχυρή ρευστότητα, βρισκόμαστε σε μια καλή θέση την τελευταία δεκαετία. Βέβαια παρακολουθούμε στενά και συνεχώς αυτά τα φαινόμενα», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο Μάκης Κεραυνός μίλησε και για την ΑΤΑ, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση είναι υπέρ της διατήρησης του θεσμού, ενώ παράλληλα μίλησε και για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία όπως είπε «έχει μπει και αυτή στο κανάλι».

Η Ουάσιγκτον επιδιώκει “ήρεμα νερά” σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και διαμορφώνει κλίμα για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό: Λογικές πακετοποίησης με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: