Ο Αρχηγός της Ε.Φ. διαβεβαιωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη: Θα συνεχίσω να αναλώνω κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου για την Πατρίδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Διακρίνονται επίσης ο Υπουργός Μιχάλης Γιωργάλας και ο Γενικός Διευθυντής Ανδρέας Λουκά. Credit: ΚΥΠΕ Συγγραφέας: Α. Λουκαϊδης, ΓΤΠ, PIO, ΚΥΠΕ




Τη διαβεβαίωση πως θα συνεχίσει να αναλώνει κάθε ικμάδα των δυνάμεων του πιστός στον Όρκο και στο Χρέος του προς του ήρωες του Έθνους και της ημικατεχόμενης μας Πατρίδος, έδωσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ.) Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κατά την αντιφώνηση του κατά τη τελετή επαναδιορισμού του στη θέση του Αρχηγού μέχρι το τέλος Ιουνίου, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης ευχαρίστησε αρχικά τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας και την Πολιτεία για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπο του.

Ο Αρχηγός είπε πως η Εθνική Φρουρά, ως μια από τις συνιστώσες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση της Αμυντικής Στρατηγικής της Δημοκρατίας, εκσυγχρονίζεται, μετεξελίσσεται και προσαρμόζεται διαρκώς αξιοποιώντας τις αναδυόμενες ευκαιρίες, έτοιμη για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας.

Αναπτύσσοντας, όπως είπε, πολυδιάστατη δράση για την ενίσχυση όλων των συστατικών μαχητικής ισχύος, στο πλαίσιο των 5 Πολιτικών του Τομέα «Ενίσχυσης Αποτρεπτικής Ισχύος-Άμυνα και Ασφάλεια» του Προγράμματος Διακυβέρνησής, επικεντρώνεται στη ενίσχυση της υλοποίησης ενός μελετημένου και ορθολογικού εξοπλιστικού προγράμματος με παράλληλη επαύξηση της διατηρησιμότητας των οπλικών μας συστημάτων, στην περαιτέρω διεύρυνση του πλέγματος των διμερών και πολυμερών στρατιωτικών συνεργασιών, στην ανάδειξη του κοινωνικού της προσώπου αλλά κυρίως, στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης και βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Μιχάλη Γιωργάλα, για την στήριξη και εμπιστοσύνη που με περιβάλει, στον προκάτοχο του, Χαράλαμπο Πετρίδη, στον Γενικό Διευθυντή Ανδρέα Λουκά, καθώς και σε όλο το προσωπικό του Υπουργείου για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία.

Ευχαρίστησε επίσης τον Υπαρχηγό μου Αντιστράτηγο Λουκά Χατζημιχαήλ, την Ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς, τους Διοικητές του, και όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, έφεδρους και εθνοφύλακες, που έχω την τιμή και ευθύνη να διοικεί.

«Χωρίς το δυναμισμό, τον επαγγελματισμό, την πειθαρχία, το ηθικό και το πάθος τους δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση του Οράματος και της Αποστολής μας. Δεν θα κουρασθώ να επαναλαμβάνω ότι είμαι υπερήφανος για αυτούς», είπε.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι «οι καιροί ου μενετοί» «σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να αναλώνω, με τη δύναμη του Κυρίου, κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου πιστός στον Όρκο μου και στο Χρέος μου προς του ήρωες του Έθνους μας και της ημικατεχόμενης μας Πατρίδος», είπε.

Στις 30 Μαρτίου η τελετή υπογραφής της στρατιωτικής συμφωνίας SPP Κυπριακής Δημοκρατίας-Εθνοφρουράς των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: