Ντόρα: Είμαι περήφανη για τον Πρωθυπουργό – Βορίδης: Δεν πρόκειται να ψηφίσω άλλον πέρα από τον Μητσοτάκη

H Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην ΕΡΤ. Φωτογραφία από τον ιστότoπο της ERT NEWS




Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σπεύδουν να «κάψουν» κάθε σενάριο περί πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, σε περίπτωση μή επίτευξης αυτοδυναμίας, απαντώντας εμμέσως στις σχετικές προτάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη

«Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε προσπάθεια κυβέρνησης», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» η Ντόρα Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας ότι «η απλή αναλογική δεν μπορεί να δώσει σταθερή κυβέρνηση».

«Είναι η πρώτη φορά, που δεν βλέπω ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση» διακυβέρνησης, είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι αυτό «είναι ακραία προβληματικό για τη χώρα». Στην περίπτωση που δεν πετύχει η ΝΔ αυτοδυναμία και στις δεύτερες κάλπες, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι θα «προσπαθήσουμε να κάνουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας».

Κληθείσα να απαντήσει τί θα έλεγε εάν της γινόταν πρόταση να γίνει πρωθυπουργός, απάντησε κατηγορηματικά όχι, τονίζοντας ότι είναι περήφανη για τον πρωθυπουργό και έχει αρχηγό.

«Ορισμένοι υπουργοί της ΝΔ θα έπρεπε να είναι πιο παρόντες»

Αναφορικά με αυτά που συμβαίνουν εντός του κόμματός της, της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός θα κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες βουλευτές και εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι εκπροσωπούν σήμερα τον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τον ευρύτερο χώρο του κέντρου». Τόνισε ακόμη ότι ορισμένοι υπουργοί θα έπρεπε να είναι «πιο παρόντες».

«Ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτοδικαίως υποψήφιος βουλευτής, διότι δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει καμία δικαστική απόφαση εις βάρος του, βλέπε Παππάς και οι άλλοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική του», ανέφερε για την υποψηφιότητα του Κώστας Αχ. Καραμανλή, ο οποίος λίγο μετά την τραγωδία στα Τέμπη παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.




Σε συνέντευξή του επίσης στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στις προ ημερών δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ο Μάκης Βορίδης, ερωτηθείς για το αν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό, πλην Μητσοτάκη, επισήμανε: «Δεν πρόκειται να ψηφίσω άλλον πέρα από Μητσοτάκη».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω άλλον εκτός από τον Μητσοτάκη. Αν είναι πρώτη η ΝΔ. Θεωρώ ότι είναι μέγιστο ατόπημα θεσμικό. Η πρόταση Ανδρουλάκη επιτρέψτε μου έχει και ένα στοιχείο το οποίο είναι στα όρια του κωμικού. Δηλαδή, θα ψηφίσουμε -όποιοι θέλουν να ψηφίσουν- τον Ανδρουλάκη. Διότι θέλει μεγάλο ποσοστό για να επιτύχει την προγραμματική σύγκλιση. Για να μην είναι ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Αλλά δεν θα ξέρουν όλοι αυτοί που ψηφίζουν τον Ανδρουλάκη ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Δηλαδή ξαφνικά αυτοί που ψηφίζουν τώρα ΠΑΣΟΚ, δεν θα ξέρουμε ποιον θα έχουν πρωθυπουργό».

Σκληρό ροκ 54 ημερών ως τις εκλογές: Όλοι εναντίον όλων για τα ποσοστά και την επόμενη κυβέρνηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: