Νέα εποχή στις σχέσεις Βρετανίας -ΕΕ μετά την τρικυμία του Brexit: Σε Γερμανία Γαλλία οι πρώτες επίσημες επισκέψεις του Καρόλου

FILE PHOTO: O βασιλιάς Κάρολος Γ΄ της Αγγλίας. EPA/NEIL HALL




Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα πραγματοποιήσει επίσημες  επισκέψεις στη Γερμανία και τη Γαλλία στα τέλη Μαρτίου, τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό ως Βρετανός βασιλιάς, ανακοίνωσε η γερμανική προεδρία την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα στα τέλη Μαρτίου για μια επίσημη επίσκεψη. Εκτιμώ αυτή την επίσκεψη ακόμη περισσότερο καθώς ο βασιλιάς αποφάσισε να έρθει σε εμάς, στη Γερμανία, ακόμη και πριν από τη στέψη του», έγραψε στις 6 ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε ένα δελτίο τύπου.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στη Γαλλία στα τέλη Μαρτίου. Αυτή η επίσκεψη, «μια τιμή που έγινε στη Γαλλία», «συμβολίζει επίσης τη σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ» του Εμμανουέλ Μακρόν και του Καρόλου Γ΄, υποστήριξε η γαλλική προεδρία. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα προεδρεύσει σε ένα επίσημο δείπνο στο Château de Versailles στις 27 Μαρτίου, προς τιμήν του Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας σύζυγος Καμίλα.

Mε πληροφορίες από lefigaro.gr
Ελλάδα Αθήνα 

 

Στη συνεδρίαση των G20 διαπιστώθηκε “μικρή βελτίωση” με τη Μόσχα στο διπλωματικό πεδίο: Δηλώσεις Μπορέλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: