Μεγαλείο ανθρώπων μέσα στον πόνο: Ουρές για αιμοδοσία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας

Τεράστιες ουρές στο Νοσοκομείο Ελπίς από πολίτες για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR




Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου δώσουν αίμα για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών.

Στην Αθήνα, μετά τη συγκλονιστική προσέλευση πολιτών που έσπευσαν από νωρίς στο Νοσοκομείο Ελπίς, ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, ελήφθη η απόφαση να ανοίξει για αιμοληψίες και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους Αμπελοκήπους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR

Η προσφορά αίματος θα συνεχιστεί και αύριο σε τρία Δημοτικά Ιατρεία του δήμου, σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Πρωταγωνίστησαν οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος φοιτητών από το Αριστοτέλειο και το πανεπιστήμιο Μακεδονία, προσέτρεξε από την πρώτη ώρα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να δώσει αίμα για τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών. Από αύριο όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετέχουν στην αιμοδοσία, προκειμένου να αυξηθούν τα αποθέματα αίματος .Εκπρόσωποι συλλόγων φοιτητών στα πανεπιστήμια, απευθύνουν έκκληση προς όλους να προσέλθουν για να δώσουν αίμα. Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», η αιμοδοσία θα συνεχιστεί για όλο το εικοσιτετράωρο.

Έκκληση για έκτακτη αιμοδοσία απευθύνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προς όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα για τους τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ, η Περιφέρεια διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, που εποπτεύουν οι δυο Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα, μπορούν να προσέλθουν από αύριο Πέμπτη, 2 Μαρτίου, μέχρι και την Παρασκευή, 3 Μαρτίου στα κάτωθι νοσοκομεία:

 Θεσσαλονίκη:

-Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (περιφερειακή οδός)

-Νοσοκομείο Παπανικολάου (Εξοχή)

-Ψυχιατρικό Νοσοκομείο (Λαγκαδά 196)

-Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (Εθνικής Αμύνης 41)

-Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος (Ελένης Ζωγράφου 2)

-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (Σ. Κυριακίδη 1)

-Νοσοκομείο Ιπποκράτειο (Κωνσταντινουπόλεως 49)

-Νοσοκομείο Άγιος Παύλος (Εθνικής Αντιστάσεως 161)

-Νοσοκομείο Θεαγένειο (Αλεξ. Συμεωνίδη 2)

 Πιερία:

-Νοσοκομείο Κατερίνης (6ο χλμ. Κατερίνης – Αρωνά, Δ.Δ. Νέο Κεραμίδι)

 Ημαθία:

-Νοσοκομείο Βέροιας (Συνοικισμός Παπάγου)

-Νοσοκομείο Νάουσας (Αφων Λαναρά & Φ. Πεχλιβάνου 3)

 Πέλλα:

-Νοσοκομείο Έδεσσας (Τέρμα Εγνατίας)

-Νοσοκομείο Γιαννιτσών (Τέρμα Σεμερτζίδη)

Οι κάτοικοι του Κιλκίς, των Σερρών και της Χαλκιδικής μπορούν να δώσουν αίμα στην τακτική αιμοδοσία των νοσοκομείων των περιοχών τους.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Λαρισαίων στην έκκληση για αιμοδοσία, καθώς ουρές έχουν σχηματιστεί στην κεντρική πλατεία της πόλης από πολίτες που θέλουν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ένας από τους εθελοντές αιμοδότες που έσπευσαν για αίμα αποκάλυψε μάλιστα πως ο γιος του βρισκόταν στο μοιραίο τρένο, αλλά στάθηκε τυχερός καθώς δεν συνέχισε, αφού κατέβηκε στη Λάρισα.

Σε εθελοντική αιμοδοσία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καλεί η Ιατρική Σχολή Αθηνών. Το προσωπικό και οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να απευθυνθούν τις επόμενες ημέρες στα εξής νοσοκομεία:

Λαϊκό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Τμήμα Αιμοδοσίας (08:30 – 16:00)

Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Αιματολογικό Εργαστήριο – Μονάδα Αιμοδοσίας (08:00 – 15:00)

Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Εργαστήριο Αιμοδοσίας (τηλ. ραντεβού 2107286301, 2107286324)

Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Έκκληση για αίμα από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για τους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: