Με θύελλα γέλιου υποδέχθηκαν οι Ινδοί τον ισχυρισμό Λαβρόφ ότι η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία [βίντεο]

FILE PHOTO A handout photo made available by Russian Foreign ministry press service shows Russian Foreign Minister Sergey Lavrov EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας γελοιοποιήθηκε όταν το ακροατήριό του στην Ινδία σε διεθνές συνέδριο ξέσπασε σε γέλια την Παρασκευή, όταν ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία ήταν θύμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το πλήθος στη Σύνοδο Κορυφής των G20 της Ινδίας στο Νέο Δελχί ξέσπασε σε γέλια όταν ο Σεργκέι Λαβρόφ προσπάθησε να υποδηλώσει ψευδώς ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «ξεκίνησε εναντίον μας [της Ρωσίας]».

Ο Λαβρόφ εμφανίστηκε εμφανώς αιφνιδιασμένος από τις αντιδράσεις του κοινού, μπέρδεψε τα λόγια του και σταμάτησε για το ενδιάμεσο γέλιο πριν συνεχίσει την προπαγάνδα με πέτρινο πρόσωπο.

Ο βετεράνος Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μπορεί να περίμενε ένα ακροατήριο με συμπάθεια στην Ινδία, όπου η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκε ως σύμμαχος του Πούτιν και του καθεστώτος του. Ωστόσο, η Ινδία επέμεινε ότι είναι ουδέτερη χώρα στη σύγκρουση και απείχε από τις ψηφοφορίες των Ηνωμένων Εθνών για τη σύγκρουση.

Πριν από τη δημόσια επίπληξη χθες, ένα μέλος του ακροατηρίου στη διάσκεψη του Νέου Δελχί ρώτησε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών: «Πώς ο πόλεμος επηρέασε τη στρατηγική της Ρωσίας για την ενέργεια και θα σηματοδοτήσει ένα προνόμιο προς την Ασία; Και αν το κάνει, πώς θα εμφανιστεί η Ινδία σε αυτό;».

Ο Λαβρόφ απάντησε: «Ο πόλεμος, τον οποίο προσπαθούμε να σταματήσουμε, ο οποίος ξεκίνησε εναντίον μας χρησιμοποιώντας το…»

Όμως ο βετεράνος Ρώσος υπουργός διεκόπη από μια χορωδία από στεναγμούς και γέλια.

Μια φωνή στο συνέδριο φώναξε: «Έλα!»

Ο Λαβρόφ συνέχισε τελικά: «…Ο ουκρανικός λαός, φυσικά, επηρέασε την πολιτική της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής πολιτικής».

«Και ο ωμός τρόπος να περιγράψουμε τι άλλαξε: δεν θα βασιζόμαστε πλέον σε κανέναν εταίρο στη Δύση. Δεν θα τους επιτρέψουμε να ανατινάξουν ξανά τους αγωγούς», είπε αναφερόμενος σε δύο εκρήξεις που έπληξαν τους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Με πληροφορίες από DailyMail

Πεθαίνοντας στο Μπαχμούτ: Η Ουκρανία θα σταματήσει να πολεμά, είτε αν νικήσει είτε αν ξεμείνει από δυτικό οπλισμό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: