Και με τον Κιμ συμμαχεί τώρα ο Πούτιν: Στέλνει τρόφιμα, μετρητά και αεροσκάφη, παίρνει όπλα

FILE PHOTO: O Kim Jong-un κατά τη διάρκεια δοκιμής πυραύλου cruise. EPA, KCNA EDITORIAL USE ONLY




Σε συμμαχία και με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν προχωρά τώρα ο Βλαδίμηρος Πούτιν.

Σε αποψινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κέρμπι ανέφερε ότι η Ρωσία έχει στείλει αντιπροσωπεία στη Βόρεια Κορέα για να προσφέρει τρόφιμα σε αντάλλαγμα για όπλα, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία για οπλισμό μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας θα παραβίαζε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τη Βόρεια Κορέα ότι προμηθείει όπλα τον ρωσικό στρατό και την ομάδα Wagner των Ρώσων μισθοφόρων, ισχυρισμούς τους οποίους  έχει αρνηθεί το βορειοκορεατικό καθεστως.

Ο κ. Kέρμπυ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση και την φερόμενη συμφωνία.

Χθες Πέμπτη, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε στη μαύρη λίστα έναν Σλοβάκο επειδή ενεργούσε ως μεσίτης μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

Το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι ο εν λόγω Σλοβάκος, ονόματι Ashot Mkrtychev, 56 ετών, είχε κανονίσει πωλήσεις και βοήθησε στην οργάνωση συμφωνιών που θα επέτρεπαν στη Βόρεια Κορέα να στείλει όπλα στη Ρωσία στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023.

Σε αντάλλαγμα η Πιονγκγιάνγκ έλαβε μετρητά, εμπορικά αεροσκάφη, εμπορεύματα και πρώτες ύλες, ανέφερε ανέφερε το αμερικανικό Υπ. Οικονομικών.

Με πληροφορίες από BBC

«Σατανάς» και «νάνος» ο Πούτιν: Σάλος στη Ρωσία από τηλεφωνική συνομιλία ζάμπλουτων κολλητών του * Υβρεολόγιο, χλευασμός και απελπισία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: