Η Λευκωσία διαψεύδει οποιαδήποτε κρίση με την ελληνική κυβέρνηση: Άριστες οι σχέσεις με την Αθήνα, ισχυρίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (2Δ) και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης (2Α) συνομιλούν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Δεν υπάρχει καμία ρήξη μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου. Αντιθέτως οι σχέσεις ήταν και παραμένουν άριστες, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Απαντώντας σε όσους είδαν ως ρήξη το διαχωρισμό της Κύπρου από τη στήριξη της Ελλάδας στην τουρκική υποψηφιότητα για εκλογή στη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι η Κύπρος βλέπει θετικά τη βελτίωση των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων.

Σχετικό θέμα δημοσιεύσε και η ιστοσελιδα μας (ΕΔΩ) με τίτλο: “Φουρτούνιασε” η θάλασσα μεταξύ της Αθήνας και της Λευκωσίας, “ήρεμα νερά” με την Άγκυρα: Οδεύουν προς μεγάλη διπλωματική κρίση;

Ανάμεσα στα άλλα σημειώναμε τα εξής: Η στενή συνεργασία, που απαιτείται μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου, απειλείται από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποστηρίξει ένα Τούρκο για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Η Κύπρος αρνείται να ακολουθήσει την απόφαση της Ελλάδας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ:

Δεν μας δεσμεύει με οποιονδήποτε τρόπο η απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και ασφαλώς δεν μπορούμε να στηρίξουμε την υποψηφιότητα της Τουρκίας.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες εξήγησε τη θετική του ατζέντα και τη προσέγγιση για κίνητρο αντί της απειλής, πολιτική που μπορεί, όπως είπε, να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Η προσέγγιση του προέδρου, πρόσθεσε, καθώς και τα αμοιβαία οφέλη που μπορούν να προκύψουν έγιναν κατανοητά και ως προς την περιφερειακή τους διάσταση.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Μιλώντας επίσης στην εκπομπή “Από Μέρα Σε Μέρα”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, δήλωσε ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης μόλις λάβει την έκθεση γεγονότων θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα θα καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις για δράσεις και ενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα για αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, όπως των τραγικών επεισοδίων σε αγώνα μπ΄σκετ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπέδειξε πως αυτά τα φαινόμενα δεν περιποιούν τιμή σε κανένα και δε νοείται, τόνισε, εν έτει 2023 να απειλείται η σωματική ακεραιότητα του οποιουδήποτε, επειδή θέλει να πάει να παρακολουθήσει έναν αθλητικό αγώνα.

“Φουρτούνιασε” η θάλασσα μεταξύ της Αθήνας και της Λευκωσίας, “ήρεμα νερά” με την Άγκυρα: Οδεύουν προς μεγάλη διπλωματική κρίση;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: