Η κατάσκοπος που επέστρεψε στο κρύο: Πώς ξέφυγε από την ΕΥΠ και γύρισε στη Μόσχα η Ιρίνα που εμφανιζόταν ως Μαρία [βίντεο]




Η Μαρία με το κατάστημα στο Παγκράτι ήταν τελικά η Ιρίνα η κατάσκοπος και κατάφερε να διαφύγει από την ΕΥΠ λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή της.

Δρούσε για λογαριασμό ξένης χώρας και η δράση της αποκαλύφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η αντίστροφή μέτρηση για την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων που έχουν αποβιώσει.

Ως κατάσκοπος η αλλοδαπή Ιρίνα A. S. , ρωσίδα σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διπλή ζωή.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούσε ως Μαρία Τσ. , που ζούσε και διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτά στο Παγκράτι, ενώ εμφανιζόταν και ως φωτογράφος.

Είχε ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018.

Τη δράση της ξεσκέπασε συστηματική έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) . Οι έλληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Ιρίνα ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Οι κατάσκοποι αυτής της κατηγορίας εφοδιάζονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, με στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει.

Πώς έφτασε στα ίχνη της η ΕΥΠ

Η Ιρίνα που εμφανιζόταν ως ελληνίδα Μαρία φυσικά είχε εξαπατήσει και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους που δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα και φυσικό τη μυστική δράση της.

Με την ελληνική ταυτότητα η Ιρίνα μπορούσε να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο έφυγε από την Ελλάδα για τη Ρωσία, όπως και ο σύζυγός της που φέρεται να είναι κατάσκοπος και την ίδια περίοδο έφυγε για τη Βραζιλία.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ρωσίδα πράκτορας στο Παγκράτι: Η φιλήσυχη «Μαρία Τσάλλα» με τη διπλή ζωή και η διεθνής των «illegals»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: