Η γυναίκα του 97χρονου θρυλικού ηθοποιού Ντικ Βαν Ντάικ του απαγόρευσε να οδηγεί αφού έριξε μια Lexus σε τοίχο στο Μαλιμπού [videos]

epa03559190 US actor Dick Van Dyke holds up his Life Time Achievement award EPA/PAUL BUCK




Ο Ντικ Βαν Ντάικ, ο διάσημος πολυβραβευμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ, δεν θα έχει πλέον το δικαίωμα να οδηγεί το αυτοκίνητό του, σε ηλικία 97 ετών.

Σύμφωνα με πηγές, η σύζυγός του τού πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του μετά από ένα πρόσφατο ατύχημα όταν ο ηθοποιός βγήκε αιμόφυρτος από το ατύχημα που είχε με το Lexus LS 500 σε μια πύλη στο Μαλιμπού, καθώς χτύπησε το πρόσωπό του στο τιμόνι, όταν ο αερόσακος του αυτοκινήτου δεν άνοιξε.

Ο ηθοποιός βρέθηκε να αιμορραγεί τόσο από τη μύτη όσο και από το στόμα μετά το ατύχημα στις 15 Μαρτίου και ενώ γλίτωσε μόνο με ελαφρά τραύματα, το Radar Online αναφέρει ότι η 51χρονη σύζυγός του Arlene Silver του έχει ανακαλέσει τα προνόμια οδήγησης.

«Ο Ντικ έχει φτάσει στο σημείο που πρέπει να τον βγάλουν από το δρόμο – για τη δική του ασφάλεια και την ασφάλεια των άλλων», είπε ένας ανώνυμος γνώστης. «Η Αρλίν είναι τρομοκρατημένη αν δεν πάρει τα κλειδιά τώρα, μπορεί να είναι πολύ αργά!» πρόσθεσε η πηγή.

Ο ηθοποιός λέγεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόφαση της συζύγου του να τον βγάλει από το δρόμο. «Ο Ντικ αηδιάζει με τις ανησυχίες της Αρλίν. Γνωρίζει την ηλικία του, αλλά είναι αποφασισμένος να διατηρήσει την ανεξαρτησία του», ισχυρίστηκε η πηγή.

Αυτό δεν είναι το πρώτο σοβαρό τροχαίο ατύχημα του Van Dyke, με ένα άλλο περιστατικό να συνέβη σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα τον Αύγουστο του 2013.

Ο ηθοποιός οδηγούσε με την Jaguar του με τη σύζυγό του όταν το αυτοκίνητο πήρε φωτιά και τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του χρειάστηκε να σωθούν από περαστικούς έξω από το Calabasas. Ενώ τόσο ο Ντικ όσο και η σύζυγός του διέφυγαν αλώβητοι, το όχημά τους κάηκε ολοσχερώς .

Όσο για αυτό το τελευταίο ναυάγιο, ο Βαν Ντάικ αποκαλύπτει λίγες μέρες μετά το ατύχημα ότι ένιωθε «καλά» αν και παραδέχτηκε ότι «πονούσε παντού».

Πρόσθεσε, «Οι αερόσακοι δεν άνοιξαν, οπότε είχα ένα φυτό προσώπου ακριβώς στο τιμόνι και με έκανε λίγο πιο χαζό».

Όταν ρωτήθηκε για ανησυχίες για την υγεία του, ο Βαν Ντάικ τις αποτίναξε, προσθέτοντας, «Είμαι 97 – όλοι οι φίλοι μου είναι νεκροί».

Ο πολυβραβευμένος

Ο Richard Wayne Van Dyke (γεννημένος στις 13 Δεκεμβρίου 1925) είναι Αμερικανός ηθοποιός, διασκεδαστής και κωμικός. Η βραβευμένη καριέρα του διήρκεσε επτά δεκαετίες στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη σκηνή.

Ο Van Dyke είναι ο αποδέκτης πολλών βραβείων , μεταξύ των οποίων μια Χρυσή Σφαίρα , Tony , Grammy , ένα Daytime Emmy και τέσσερα Primetime Emmy . Εισήχθη στο Τηλεοπτικό Hall of Fame το 1995 και στο Hollywood Walk of Fame το 2012.

Τιμήθηκε με το Screen Actors Guild Life Achievement Award το 2013, το Kennedy Center Honors το 2021 και αναγνωρίστηκε ως θρύλος της Disney.

Η κινηματογραφική του καριέρα

Ο Van Dyke ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα παίζοντας τον ρόλο του Albert J. Peterson στην κινηματογραφική εκδοχή του Bye Bye Birdie (1963).

Παρά τη δυσαρέσκειά του με τη διασκευή – η εστίασή της διέφερε από τη σκηνική εκδοχή στο ότι η ιστορία επικεντρωνόταν τώρα σε έναν προηγουμένως υποστηρικτικό χαρακτήρα – η ταινία ήταν μια επιτυχία.

Την ίδια χρονιά, ο Βαν Ντάικ πήρε δύο ρόλους: ως Μπερτ, ένας άντρας που περνά από πολλές περίεργες δουλειές, που τελικά και αξέχαστα γίνεται καπνοδοχοκαθαριστής, και ως πρόεδρος της τράπεζας κ. Dawes Senior, στην Mary Poppins (1964) του Walt Disney.

Για τις σκηνές του ως πρόεδρος, φορούσε βαριά κοστούμια για να φαινόταν πολύ μεγαλύτερος και πιστώθηκε σε αυτόν τον ρόλο ως “Navckid Keyd” (στο τέλος των συντελεστών, τα γράμματα ξεμπερδεύονται στο “Dick Van Dyke”, το οποίο επαναλήφθηκε στο Mary Poppins Returns ).

Η Mary Poppins ήταν επιτυχής όταν κυκλοφόρησε και η απήχησή της έχει αντέξει. Το ” Chim Chim Cher-ee “, ένα από τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Van Dyke στη Mary Poppins , κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για τους Sherman Brothers , το τραγουδοποιό της ταινίας.

Πολλές από τις κωμωδίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Βαν Ντάικ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 ήταν σχετικά ανεπιτυχείς στο box office, συμπεριλαμβανομένου του What a Way to Go! με τους Shirley MacLaine , Lt. Robin Crusoe, USN , Fitzwilly , The Art of Love με τους James Garner και Elke Sommer , Some Kind of a Nut , Never a Dull Moment με τον Edward G. Robinson και Divorce American Style με την Debbie Reynolds και τον Jean Simmons .

Αλλά πρωταγωνίστησε και ως Caractacus Potts(με τη μητρική του προφορά, με δική του επιμονή, παρά το αγγλικό σκηνικό) στην επιτυχημένη μουσική εκδοχή του Chitty Chitty Bang Bang (1968) του Ian Fleming , όπου συμπρωταγωνιστούσε η Sally Ann Howes και συμμετείχαν οι ίδιοι τραγουδοποιοί (The Sherman Brothers ) και χορογράφοι ( Marc Breaux και Dee Dee Wood) ως Mary Poppins .

Το 1969, ο Van Dyke εμφανίστηκε στην κωμωδία-δράμα The Comic , σε σενάριο και σκηνοθεσία του Carl Reiner. Ο Βαν Ντάικ απεικόνισε έναν αυτοκαταστροφικό κωμικό της εποχής του βωβού κινηματογράφου που παλεύει με τον αλκοολισμό , την κατάθλιψη και το δικό του αχαλίνωτο εγώ. Ο Ράινερ έγραψε την ταινία ειδικά για τον Βαν Ντάικ, ο οποίος συχνά μιλούσε για τον θαυμασμό του για τους κωμικούς της εποχής του βωβού κινηματογράφου όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο ήρωάς του Σταν Λόρελ.

Επίσης το 1969, ο Van Dyke έπαιξε τον ιερέα Clayton Brooks, έναν υπουργό μικρής πόλης που οδηγεί την πόλη του στην Αϊόβα να κόψει το κάπνισμα για 30 ημέρες για να κερδίσει 25 εκατομμύρια δολάρια (ίσο με 184.732.305 δολάρια σήμερα) από μια εταιρεία καπνού στην Cold Turkey ., αν και αυτή η ταινία κυκλοφόρησε μόλις το 1971.

Στο Larry King Live, ο Van Dyke ανέφερε ότι απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο The Omen που έπαιξε ο Gregory Peck. Ανέφερε επίσης ότι ο ρόλος των ονείρων του θα ήταν το Σκιάχτρο στο The Wizard of Oz.

Είκοσι ένα χρόνια αργότερα, το 1990, ο Βαν Ντάικ, του οποίου ο συνηθισμένος ρόλος ήταν ο αξιαγάπητος ήρωας, πήρε μια μικρή αλλά κακή τροπή ως ο στραβός DA Fletcher στην ταινία του Warren Beatty, Dick Tracy . Ο Van Dyke επέστρεψε στον κινηματογράφο το 2006 με τον Curious George ως κύριος Bloomsberry και ως κακοποιό Cecil Fredericks στην ταινία του Ben Stiller Night at the Museum.

Επανέλαβε τον ρόλο σε ένα καμέο για τη συνέχεια,Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009), αλλά κόπηκε από την ταινία. Μπορείτε να το βρείτε στα ειδικά χαρακτηριστικά της έκδοσης DVD. Έπαιξε τον χαρακτήρα ξανά στην τρίτη ταινία, Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014).

Το 2018, ο Van Dyke υποδύθηκε τον κύριο Dawes Jr. στο Mary Poppins Returns . Είχε προηγουμένως ενσαρκώσει τόσο τον Bert όσο και τον κύριο Dawes, Sr. (Ο κύριος Dawes, ο αείμνηστος πατέρας του Jr.), στην αρχική ταινία.

Άλλα έργα

Ο Van Dyke έλαβε ένα βραβείο Grammy το 1964, μαζί με την Julie Andrews , για την ερμηνεία του στο soundtrack της Mary Poppins.

Το 1970, δημοσίευσε το Faith, Hope and Hilarity: A Child’s Eye View of Religion ένα βιβλίο με χιουμοριστικά ανέκδοτα βασισμένα σε μεγάλο βαθμό στις εμπειρίες του ως δάσκαλος στο Κυριακάτικο Σχολείο.

Ο Van Dyke ήταν ο κύριος στην “KXIV Inc.” και κατείχε το 1400 AM KXIV στο Phoenix από το 1965 έως το 1982.

Ως λάτρης του a cappella , ο Van Dyke έχει τραγουδήσει σε ένα συγκρότημα που ονομάζεται ” Dick Van Dyke and The Vantastix ” από τον Σεπτέμβριο του 2000. Το κουαρτέτο έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο Λος Άντζελες καθώς και στα Larry King Live , The First Annual TV Land Awards , και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο σε τρεις αγώνες των Λος Άντζελες Λέικερς, συμπεριλαμβανομένης μιας εθνικής τηλεοπτικής παράστασης των τελικών του NBA στο NBC. Ο Van Dyke έγινε επίτιμο μέλος της Barbershop Harmony Society το 1999.

Ο Βαν Ντάικ έγινε λάτρης των κινούμενων σχεδίων υπολογιστή μετά την αγορά μιας Amiga το 1991. Του πιστώνεται η δημιουργία εφέ τρισδιάστατης απόδοσης που χρησιμοποιούνται στα Diagnosis: Murder και The Dick Van Dyke Show Revisited. Ο Van Dyke έχει παρουσιάσει τη δουλειά του με εικόνες που δημιουργήθηκε από υπολογιστή στο SIGGRAPH και συνεχίζει να εργάζεται με το LightWave 3D.

Το 2010, ο Van Dyke εμφανίστηκε σε ένα παιδικό άλμπουμ με τίτλο Rhythm Train, με τον ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith και την τραγουδίστρια Leslie Bixler. Ο Van Dyke ραπάρει σε ένα από τα κομμάτια του άλμπουμ.

Το 2017, ο Van Dyke κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ μετά το Songs I Like του 1963 . Το άλμπουμ, Step (Back) In Time, έγινε από τον Bill Bixler (ο οποίος έπαιζε επίσης σαξόφωνο), με διασκευές από τον Dave Enos (ο οποίος έπαιζε επίσης μπάσο) και περιλαμβάνει σημαντικούς μουσικούς John Ferraro (ντραμς), Tony Guerrero (τρομπέτα και φωνητικό ντουέτο ), Mark LeBrun (πιάνο), Charley Pollard (τρομπόνι) και Leslie Bixler (φωνητικά).

Το Step (Back) In Time κυκλοφόρησε από την BixMix Records και παρουσιάζει τον Van Dyke σε μια τζαζ και μεγάλη μπάντα με κλασικά τραγούδια από τις δεκαετίες του 1920, του 1930 και του 1940.

Ο Van Dyke ηχογράφησε ένα ντουέτο single για τα Χριστούγεννα του 2017 με την ηθοποιό Jane Lynch . Το τραγούδι, “We’re Going Caroling”, γράφτηκε και παρήχθη από τον Tony Guerrero για την εταιρεία Lynch’s KitschTone Records ως ψηφιακή κυκλοφορία.

Με πληροφορίες από DailyMail και wikipedia

«Ξαναγράφουν» την Άγκαθα Κρίστι: Αφαιρούν λέξεις και εκφράσεις που δεν συνάδουν με το σημερινό political correct [παραδείγματα, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: