Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Στα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας η ατζέντα των επαφών Χριστοδουλίδη στην Αθήνα

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η πρώτη επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα και η συζήτηση της πρότασης για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό και η παράνομη μεταπώληση και διανομή ρεύματος από ιδιώτες, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

Προβάλλονται επίσης οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΔΗΣΥ μετά τις εσωκομματικές εκλογές, η μείωση του αριθμού των γυπών στην Κύπρο, η διαμαρτυρία για αυξήσεις στη μαρίνα Λάρνακας και τα αιτήματα για τροποποιήσεις στις εξετάσεις τετραμήνων.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παράνομη μεταπώληση και διανομή ρεύματος», γράφει ότι κάνουν θραύση οι ιδιωτικοί μετρητές κιλοβατώρων σε εστίες και εμπορικά κέντρα. Αλλού γράφει για σε αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων και γράφει ότι σε 1.645 μειώθηκε και σε 502 αυξήθηκε.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε τοποθέτηση του πρώην Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στέλνοντας μηνύματα ενότητας και πλήρους στήριξης της νέας Προέδρου του κόμματος.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εισπράξεις €10,5 εκατ. σε έναν χρόνο από το κυνήγι οφειλετών», γράφει για εφόδους σε σπίτια και χώρους εργασίας από τον ουλαμό εκτέλεσης ενταλμάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αναβάθμιση της Κύπρου από τον Fitch, ανεβάζει την πίεση για απρόσκοπτη λειτουργία των εκποιήσεων.

Αλλού αναφέρει ότι χάσαμε το 50% του πληθυσμού των γυπών από δηλητηριασμένο δολώματα και ότι μεταξύ 2005 και 2022 τα δηλητηριασμενα δολώματα έχουν σκοτώσει 30 γύπες.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μπροστά σε καυτή ατζέντα», αναφέρεται σε ουσιαστική πρώτη επίσκεψη του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα.

Αλλού γράφει ότι εξοργισμένοι ιδιοκτήτες σκαφών απέκλεισαν την είσοδο της Μαρίνας Λάρνακας, λόγω της πρόθεσης του ιδιώτη επενδυτή να επιβάλει για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αυξήσεις σοκ στις δόσεις δανείων.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προσπάθεια εμπλοκής της ΕΕ στο Κυπριακό με χαμηλές προσδοκίες», γράφει ότι μέσω Αθηνών μεταφέρει ο Ν. Χριστοδουλίδης την πρότασή του στις Βρυξέλλες.

Αλλού γράφει ότι φουσκώνει το ποτάμι της κοινωνικής εξέγερσης στην ΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει για το έργο της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά και ότι ξεχωριστή θέση κατέχει ο αρχαιολογικός χώρος των Σολών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Τροχοπέδη για την επίλυση οι τουρκικές εμμονές και επεκτατικές βλέψεις δηλώνει ο Κύπριος Υπουργός Αμυνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: