Η άρνηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να απαντήσει στον ανήθικο εκβιασμό του Καλίν: Και ο τρόμος που προκαλεί ο Μενέντεζ στην τουρκική ηγεσία (video)

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Vedant Patel (δεξιά) συνομιλεί με δημοσιογράφους στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Φωτογραφία Hellas Journal




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Οι Αμερικανοί γραφειοκράτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και του ..αδίκου, σε ότι αφορά την κατοχική Τουρκία. Γίνονται διπλωματικές εκτροχιάσεις και αυτοί νομίζουν πως τα τρένα τρέχουν και περνούν από μπροστά τους.

Έχουν εγκλωβιστεί στην απόφαση τους να μην απωλέσουν την Τουρκία με κάθε θυσία, και λόγω της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα, στις 14 Μαϊου, αποφεύγουν την κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν, όπως ο διάολος το λιβάνι.

Η εντολή από πολύ ψηλά δεν επιτρέπεται να παραβιαστεί. Δεν πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν να αρχίσει ξανά την αντιαμερικανική και την αντιδυτική ρητορική του, διότι θα τον βοηθήσει να συσπειρώσει τους εθνικιστές οπαδούς του.

Δικαιολογίες για τα νήπια… Δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό και εύχονται να ηττηθεί και να εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή της Τουρκίας και από το παγκόσμιο σκηνικό.

Η ήττα του, νομίζουν οι γραφειοκράτες, θα μειώσει τα προβλήματα μέσα στη Δυτική Συμμαχία, επειδή -όπως πιστεύουν- οι Κεμαλιστές θα επιστρέψουν στη Δύση και η Τουρκία θα γίνει μία πιστή και καλή σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

  • Πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός… Διότι η σημερινή αντιπολίτευση είναι το ίδιο αντιδυτική και αντιαμερικανική, όπως και ο Ερντογάν. Επίσης, είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσουν τις συμμαχίες, που δημιούργησε ο ισλαμιστής πρόεδρος με τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και άλλες «περίεργες» χώρες.

Αλλά το ερώτημα είναι αν οι Αμερικανοί πιστεύουν πραγματικά ότι θα ηττηθεί ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας. Γνωρίζουν ότι θα κάνει νοθεία και με τα σημερινά δεδομένα δεν ξέρουμε αν θα παρέμβουν υπέρ των Κεμαλιστών.

Αν όμως, η σημερινή αντιπολίτευση καταγγείλει τη νοθεία και είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τον «Σουλτάνο», οι Αμερικανοί θα ταχθούν αναφανδόν με το μέρος της. Αυτές οι σκέψεις επικρατούν στα ανώτατα κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο πολύς Ιμπραϊμ Καλίν, το πρώτο -ανάμεσα στα πρώτα- τσιράκια του Ταγίπ Ερντογάν, εκβιάζει ανοικτά τους Αμερικανούς και αυτοί, ενώ τους φτύνει, νομίζουν ότι βρέχει…

Τους είπε κατάμουτρα, όπως υποστήριξε ο ίδιος στην τηλεόραση του NTV (ΕΔΩ), ότι αν η Αμερική δεν πωλήσει στην Τουρκία τα μαχητικά F-16, η Άγκυρα δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ 25:31

Με την ευκαιρία, ο Καλίν εξαπέλυσε ξανά επίθεση στον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος βεβαίως θα απορρίψει τον τουρκικό εκβιασμό και θα συνεχίσει να αντιτίθεται στην πώληση των F-16 και κάθε αμερικανικού πολεμικού υλικού.

Υπάρχει μεγαλύτερος εκβιασμός αυτή τη στιγμή εναντίον των Αμερικανών και της Δύσης; Και μάλιστα σε μία στιγμή κατά την οποία ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να πάρει μία άλλη μορφή, μετά τις απειλές για γενικότερη σύρραξη που θα εμπλέξει στρατιωτικά το ΝΑΤΟ; Οι απειλές για πυρηνική επίθεση λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη στην Ουάσιγκτον.

Παρά τις απειλές και τον ανοικτό εκβιασμό της Τουρκίας, οι Αμερικανοί δεν τολμούν να ασκήσουν κριτική στην κατοχική δύναμη. Χθες, τους δώσαμε την ευκαιρία, στη διάρκεια της ενημέρωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, δεν την έδραξε. Ρωτήσαμε:

ΕΡΩΤΗΣΗ (Ιγνατίου): Ευχαριστώ. Ο κ. Kalin, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, λέει ότι πρώτον, πρέπει να βρείτε εσείς τη φόρμουλα για τα F-16 με το Κογκρέσο και ειδικά με τον γερουσιαστή Μενέντεζ. Και ταυτόχρονα απείλησε τις Ηνωμένες Πολιτείες λέγοντας ότι δεν θα εγκρίνουν -οι Τούρκοι- την ένταξη της Σουηδίας αν δεν τους δώσετε τα F-16. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτό;

ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΤΕΛ: Δεν είμαι – ποιανού τα σχόλια είναι αυτά;

ΕΡΩΤΗΣΗ (Ιγνατίου): Του κυρίου Καλίν. Είναι ο νούμερο ένα σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν, του προέδρου της Τουρκίας.

ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΤΕΛ: Λοιπόν, επιτρέψτε μου να πω δύο πράγματα. δεν έχω –

ΕΡΩΤΗΣΗ (Ιγνατίου): Ναι.

ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΤΕΛ (Ιγνατίου): Δεν έχω δει συγκεκριμένα αυτά τα σχόλια. Αλλά όπως με είδατε να μιλώ την περασμένη εβδομάδα, Μιχαήλ, χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του Προέδρου Ερντογάν ότι θα στείλει τα πρωτόκολλα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στο τουρκικό κοινοβούλιο και προσβλέπουμε σε μια ταχεία και θετική ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Και ενθαρρύνουμε επίσης την Τουρκία να επικυρώσει γρήγορα και τα πρωτόκολλα της Σουηδίας. Πιστεύουμε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία είναι και οι δύο ισχυροί, ικανοί εταίροι που μοιράζονται τις αξίες του ΝΑΤΟ και θα ενισχύσουν τη Συμμαχία και θα συμβάλουν και στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Το θέμα του τουρκικού εκβιασμού είναι πολύ σοβαρό, διότι ανατρέπονται οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ. Και αλλάζει εντελώς τα δεδομένα για την αγοραπωλησία των F-16. Ποιος Αμερικανός νομοθέτης θα συμφωνήσει στην πώληση πολεμικού υλικού σε μία χώρα, η οποία είναι τόσο προβλέψιμη σε ότι αφορά την πίστη της στη Συμμαχία;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η νέα επίθεση του Καλίν εναντίον του Ρόμπερτ Μενέντεζ αποδεικνύει την ισχύ του γερουσιαστή και τον τρόμο που προκαλεί στην τουρκική ηγεσία. Χώνεψαν επιτέλους ότι είναι μεγάλος αντίπαλος με αρχές και πίστη στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Και θα τον αντιμετωπίσουν βρώμικα. Γι’ αυτό, οι ομογενείς πρέπει να τον υποστηρίξουν να αντιμετωπίσει αυτή την «εκστρατεία του διαβόλου». Ακούμε ότι ο αντίπαλος του στις εκλογές για την έδρα της Γερουσίας, θα υποστηρίξει επίσημα τις τουρκικές θέσεις και τα ψέματα που διακινεί η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον εναντίον του φιλέλληνα γερουσιαστή.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν έχουμε κουκούτσι μυαλό; Γιατί οι Τούρκοι θυμούνται τη “Διπλωματία των Σεισμών” κάθε φορά που δημιουργείται μία κρίση στο εσωτερικό της χώρας τους; (video)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: