H Μπάγερν απέλυσε τον Νάγκελσμαν και ανακοίνωσε την άφιξη Τούχελ έως το 2025

Ο Γερμανός προπονητής Τόμας Τούχελ. EPA, David Ramos




Η Τόμας Τούχελ ανακοίνωσε σήμερα (24/3) την απομάκρυνση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και, παράλληλα, την συμφωνία με τον Τόμας Τούχελ έως τον Ιούνιο του 2025, με τους πρωταθλητές Γερμανίας να βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Bundesliga.

«Η Μπάγερν άφησε ελεύθερο τον προπονητή Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Αυτή η απόφαση ελήφθη από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Όλιβερ Καν, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, υπεύθυνο για το αθλητικό τμήμα, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Χέρμπερτ Χάινερ. Τον Νάγκελσμαν θα διαδεχθεί ο Τόμας Τούχελ. Ο Τούχελ θα έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025 και θα είναι στην προπόνηση της ομάδας για πρώτη φορά τη Δευτέρα. Μαζί με τον Νάγκελσμαν, έχουν αποδεσμευτεί και οι βοηθοί προπονητές Ντίνο Τοπμέλερ, Μπέγιαμιν Γκλουκ και Ξάβερ Τσέμπροντ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Μπάγερν.

Aύριο (25 Μαρτίου), ο Τόμας Τούχελ θα έχει κοινή συνέντευξη τύπου με τον διευθύνοντα σύμβουλο Όλιβερ Καν και τον αθλητικό διευθυντή Χασάν Σαλιχάμιτζιτς ως νέος προπονητής της Μπάγερν.

Ο 35χρονος Γιούλιαν Νάγκελσμαν, είχε αναλάβει το 2021 και οδήγησε τους Βαυαρούς στο 10ο συνεχόμενο στέμμα τους στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα άλλο τρόπαιο την περασμένη σεζόν.

Η Μπάγερν συνετρίβη στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας από την Γκλάντμπαχ και στη συνέχεια αποκλείστηκε από το Champions League σε μια ήττα στον προημιτελικό από την Βιγιαρεάλ την περασμένη σεζόν.

Η αποχώρησή του ήταν μια μεγάλη έκπληξη, καθώς η Μπάγερν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο Μπορούσια Ντόρτμουντ την επόμενη εβδομάδα στην Bundesliga και τη Μάντσεστερ Σίτι στους προημιτελικούς του Champions League της φετινής σεζόν στις 11 Απριλίου.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η ποιότητα της ομάδας μας ήταν όλο και λιγότερο ορατή παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Όλιβερ Καν.

«Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο παίζαμε λιγότερο επιτυχημένο και λιγότερο ελκυστικό ποδόσφαιρο και τα σκαμπανεβάσματα στη φόρμα μας έθεσαν σε κίνδυνο τους στόχους της σεζόν και όχι μόνο. Γι’ αυτό αντιδράσαμε τώρα», πρόσθεσε.

Ο διάδοχος του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, Τόμας Τούχελ, ο οποίος ήταν εδώ και καιρό στόχος της Μπάγερν από την πρώτη της προσπάθεια να τον αποκτήσει το 2018, υπέγραψε μέχρι το 2025.

Ο Τούχελ κέρδισε το Champions League με την Τσέλσι το 2021, αλλά απολύθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 από την αγγλική ομάδα και έμεινε χωρίς δουλειά από τότε.

Ο Τούχελ έκανε τη φήμη του ως εξαιρετικός προπονητής στην ταχτική στην Bundesliga κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μάιντς προτού αναλάβει την Ντόρτμουντ και την οδηγήσει στην επιτυχία του Κυπέλλου Γερμανίας το 2017.

Ο 49χρονος χάρισε επίσης δύο τίτλους γαλλικού πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Παρί Σεν Ζερμέν και την οδήγησε στον πρώτο τους τελικό του Champions League το 2020, τον οποίο έχασε από την Μπάγερν.

Τελειομανής ο Τούχελ είναι εξίσου γνωστός για τις κατά καιρούς δύσκολες σχέσεις του με τους ιδιοκτήτες των συλλόγων, συμπεριλαμβανομένων των Ντόρτμουντ και Τσέλσι.

Να σημειωθεί ότι η Μπάγερν είχε δώσει 25 εκατομμύρια ευρώ στις 27 Απριλίου 2021 για να εξαγοράσει από τη Λειψία την… ελευθερία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν (σ.σ. κάθησε στον πάγκο της από την 1η Ιουλίου εκείνου του χρόνου), το συμβόλαιό του με τους Βαυαρούς έληγε το 2025 και οι ετήσιες αποδοχές του ήταν 9 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα σαν παίκτης το 2006 στην Άουγκσμπουργκ, είχε προπονητή τον Τόμας Τούχελ -που θα τον διαδεχθεί στην Μπάγερν-, ο οποίος, βλέποντας τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε υποστεί, του πρότεινε δουλειά «ανιχνευτή» ταλέντων και έμεινε εντυπωσιασμένος με τη δουλειά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόναχο, Germany

Ψυχροπολεμικό κλίμα στο Τένις: Ουκρανή αθλήτρια αρνήθηκε να δώσει το χέρι της σε Ρωσίδα αντίπαλο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: