Γιωργάλλας για απειλές εθνικής ασφάλειας: Επιτακτική η ανάγκη καινοτόμων τρόπων αντιμετώπισης

Ο ΥΠΑΜ κος Μιχάλης Γιωργάλλας. Φωτογραφία: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ. ΡΙΟ




Είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε νέους και καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια, είπε ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, σε ομιλία του κατά την έναρξη του 5ου συνεδρίου Cassini Hackathon που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός, στην ομιλία του, που εκφώνησε εκ μέρους του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Π. Λουκά, σημείωσε ότι, σήμερα, αντιμετωπίζουμε «άνευ προηγουμένου προκλήσεις που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια και είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε νέους και καινοτόμους τρόπους για να τις αντιμετωπίσουμε».

Τα Hackathons έχουν αποδειχθεί ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της καινοτομίας, είπε, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι αυτή η εκδήλωση θα δώσει «πρωτοποριακές λύσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των περίπλοκων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε».
Ο τομέας άμυνας και ασφάλειας είναι ένας ιδιαίτερα εξειδικευμένος τομέας και απαιτεί καινοτομία, ευελιξία και συνεργασία, τόνισε ο Υπουργός. «Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και πρέπει να συμβαδίζουμε με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και μεθοδολογίες για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, τα σύνορά μας και τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειωθεί σημαντικές εξελίξεις στην τεχνολογία που έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που προσεγγίζουμε την άμυνα και την ασφάλεια. «Από τα drones μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην προστασία των χωρών μας», είπε.

Σημείωσε ότι, οι λύσεις που δημιουργούν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πραγματική διαφορά στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά και «να κρατήσουν την Κύπρο ασφαλή και να προστατεύσουν τις αξίες και τον τρόπο ζωής μας».
Το θέμα του φετινού Cassini Hackathon ήταν Space for Defence & Security.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, το συνέδριο έλαβε χώρα την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Κέντρο Ενημέρωσης και επιμόρφωσης για την απασχόληση και την επιχειρηματική δράση (ΚΕΕΑΕΔ) στη Λευκωσία.

Η Κύπρος εντάσσεται στο πρόγραμμα SPP: Θα συνεργασθεί με την εθνοφρουρά του New Jersey, την πολιτεία του Μενέντεζ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: