Για 8η χρονιά το The Greek Film Festival in Berlin: 36 ελληνόγλωσσες ταινίες, 6 Διεθνείς, 3 Ευρωπαϊκές, 18 γερμανικές πρεμιέρες [video]

To λογότυπο του Φεστιβάλ photo ertnews




Το The Greek Film Festival in Berlin αρχίζει για 8η φορά στον κινηματογράφο Babylon, από την Τετάρτη 29 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου 2023. Το φεστιβάλ είναι έτοιμο να υποδεχτεί με ασφάλεια ξανά τους κινηματογραφιστές, τους καλεσμένους, τους σινεφίλ και τους αγαπημένους φίλους του στις σκοτεινές αίθουσες.

Η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Βερολίνου Σοφία Σταυριανίδου βρέθηκε νοερά καλεσμένη σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου, στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Κουβέντες Μακρινές» και συνομίλησε με τις Νατάσα Βησσαρίωνος και Νικόλ Παπαδοπούλου για το πρόγραμμα, τις ταινίες, την κριτική επιτροπή και τις παράλληλες δράσεις του συγκεκριμένου Φεστιβάλ.

“Ένα πλούσιο πρόγραμμα με τη νέα κινηματογραφική σοδειά της χώρας περιμένει τους ομογενείς που ανυπομονούν να δουν ταινία στην ελληνική γλώσσα αλλά και τους ξενόγλωσσους που είναι διαφόρων εθνικοτήτων γιατί το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην περιοχή Mitte του Βερολίνου” όπως είπε η κα. Σταυριανίδου.

Ανάμεσα στα είδη που θα προβληθούν είναι η κωμωδία, η σάτιρα ακόμη και στην πιο τραχιά της μορφή καθώς και η ελαφρά dramedy, οι οποίες όλες μαζί αποτελούν είδη που συνθέτουν ένα σημαντικό μέρος του φετινού προγράμματος. 35 συνολικά, ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, ειδικές προβολές θα απλωθούν στις πέντε ημέρες της διοργάνωσης με επαναλήψεις, ώστε να παρέχεται στο κοινό ευρύτερη δυνατότητα κράτησης θέσεων για τις επιθυμητές ταινίες. Με 6 Διεθνείς, 3 Ευρωπαϊκές και 18 γερμανικές πρεμιέρες, το φεστιβάλ θα προσφέρει λοιπόν, νέο θέαμα στους θεατές του.

Ταινία Έναρξης θα είναι η ταινία “Εκεί που Ζούμε” σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Γκορίτσα, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη ενώ Ταινία Λήξης θα είναι το “Dodo” σε σκηνοθεσία Πάνου Χ. Κούτρα. Το Φεστιβάλ έχει στόχο την προβολή των νέων κινηματογραφιστών για αυτό και νέες ταινίες θα διεκδικήσουν το Emerging Greeks Award το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ και προσφέρεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενώ τα ντοκιμαντέρ θα διεκδικήσουν το Documentary Award by Musou 500 ευρώ, προσφορά της Musou Music Group που δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την μουσική, τον ήχο και τα πνευματικά δικαιώματα.

Η Σοφία Σταυριανίδου, δεν παρέλειψε επίσης, να αναφέρει-με ιδιαίτερη συγκίνηση στη φωνή της-το γεγονός πως το Φεστιβάλ τιμά τον ηθοποιό, σεναριογράφο και παραγωγό Βαγγέλη Μουρίκη, μια εμβληματική φιγούρα του νέου ελληνικού κινηματογράφου, με ένα Spotlight με τρεις ταινίες: “Ο Βασιλιάς” (2002) του Νίκου Γραμματικού, “Νορβηγία” (2014) του Γιάννη Βεσλεμέ και οι “Ισοβίτες” (2008) του Θόδωρου Μαραγκού.
Τέλος, για την φετινή 8η έκδοση του Ελληνικού Φεστιβάλ Βερολίνου το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα έρθει στο Βερολίνο με την διοργάνωση ενός session του Cinematherapy με τη Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Το Τορίνο τίμησε την Ελληνική Επανάσταση: Με τη γαλανόλευκη και το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» φωτίστηκε το μνημείο- σύμβολο της πόλης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: